Obavijesti

Show

Komentari 19

Bivši menadžer 'Valjka' je zbog ranjavanja dobio 290.589 kuna

Bivši menadžer 'Valjka' je zbog ranjavanja dobio 290.589 kuna
2

Povod parnici bio je događaj od 22. kolovoza 1998. godine oko jedan sat poslije ponoći u kafiću Jane u Importanne centru kad se rastrojeni Rako ustao i ničim izazvan počeo pucati po gostima

VIDEO

U zagrebačkom Importanne centru 1998. godine Mijo Rako ubio je Dragutina Šimunića, djelatnika Ljevaonice umjetnina, i teško ranio njegova prijatelja Nenada Drobnjaka, tadašnjeg menadžera Parnog valjka. Kako piše Jutarnji list, u parničnom postupku na Općinskom sudu u Sesvetama, Drobnjaku je nedavno nepravomoćno dosuđeno 290.589 kuna koje mu s kamatama mora platiti Rako kao odštetu te za troškove odvjetnika.

S obzirom na to da je estradni menadžer pritom tužio i Republiku Hrvatsku, a taj dio tužbe je odbijen, Drobnjak mora državi, koju je u postupku zastupalo Općinsko državno odvjetništvo, nadoknaditi, pak, 35.000 kuna sudskih troškova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

Parnici je prethodio događaj od 22. kolovoza 1998. oko jedan sat poslije ponoći u kafiću Jane u Importanne centru kad se Rako ustao i ničim izazvan počeo pucati po gostima. Šimunić je ostao na mjestu mrtav, a estradni menadžer Drobnjak se s prostrjelnim ranama trbušne stijenke, tankog crijeva i abdomena punih deset dana borio za život u bolnici i nakon toga još godinu liječio. Rako se tada smatrao neubrojivim pa ga je sud osudio na psihijatrijsko liječenje u ustanovi. 

Pucnjavi u Importanneu prethodio je pak događaj od dva dana ranije u obližnjoj Paromlinskoj u stanu Roberta N. u kojem je bio i Rako te je izbila svađa između Dine A. i njega oko novca tijekom koje je Slavko O. skočio kroz prozor s 5,5 metara visine na pločnik i pritom zadobio prijelom lubanje. Raku, koji je sutradan prijavio prijetnje smrću, obuhvatila je istraga, ali je pušten nakon uhićenja.

German premiere "Once upon a time...in Hollywood"

Za potrebe suđenja na Županijskom sudu u Zagrebu Psihijatrijska bolnica Vrapče napravila je nalaze iz kojih se iščitava da je Rako osoba s primarnim kombiniranim poremećajima ličnosti disocijalnog i paranoidnog tipa, a uz to se kod njega razvila i psihološka ovisnost o alkoholu. Vještaci su rekli kako je njegovo stanje za vrijeme ubojstva u Importanneu bilo karakterizirano osjećajima straha i ugroženosti na temelju poruka da će biti ubijen iz odmazde jer je navodno dva dana ranije ozlijedio Slavka O., piše Jutarnji list. 

Drobnjak je u vrijeme ranjavanja bio menadžer Parnog valjka. U odštetnom zahtjevu među ostalim je potraživao 20.000 DEM, koliko je procijenio gubitak godišnje zarade zbog liječenja, ali i 1500 kuna za uništenu odjeću, točnije za košulju Replay staru mjesec dana koju je platio 100 DEM te bermude Chevignon po istoj cijeni.

Klavijaturist Parnog valjka Berislav Blažević dodao je da im je Drobnjak vodio poslove financija, a što se tiče zarade i broja koncerata, rekao je da su imali do 100 koncerata godišnje i po svakom bi, ponaosob, zaradili od 500 do 1000 DEM.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Parni valjak u Beču 00:22
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu