Obavijesti

Show

Komentari 43

Bizarne izjave princa Filipa: Djeci govorio da su debela, žene je ispitivao kakve gaćice nose...

Bizarne izjave princa Filipa: Djeci govorio da su debela, žene je ispitivao kakve gaćice nose...
9

Prije devet godina na službenom prijemu u Bromleyju jednoj je 25-godišnjoj djevojci rekao: "Uhitili bi me da vam raskopčam tu haljinu". Nije poštedio ni djecu, slavne osobe, gluhonijeme...

Princ Filip (99), suprug kraljice Elizabete II. (94), trenutačno se nalazi u bolnici St Bartholomew, nakon što je podvrgnut uspješnom zahvatu zbog prethodno postojećih problema sa srcem. 

- Njegovo Kraljevsko Visočanstvo će nekoliko dana ostati u bolnici na liječenju i oporavku - kaže palača. Od 1947. je u braku s Elizabetom II., a koja vlada Ujedinjenim Kraljevstvom od 1952. 

POGLEDAJTE VIDEO: Veze Hrvatske i kraljevske obitelji

Pokretanje videa ...

Tijekom godina, Filip je često nasmijavao javnost, ali bilo je i nekoliko šokantnih izjava. Prije 55 godina rekao je kako žene iz Velike Britanije ne znaju kuhati te je tako izazvao nezadovoljstvo kod sunarodnjakinja.

- Ako ima četiri noge i nije stolica, ako ima dva krila, leti i nije avion, ako pliva a nije podmornica Kinezi će pojesti - rekao je 1986. tijekom sastanka organizacije World Wildfire Fund. 

Polo at Guards Polo Club

Imao je iznenađujuću izjavu nakon što je vidio kako su Vojvoda i Vojvotkinja od Yorka 1988. uredili svoj dom.

- Izgleda kao soba prostitutke - rekao je tada Filip. 

Princa Filipa (99) prebacili su u drugu bolnicu: Ima infekciju...
Princa Filipa (99) prebacili su u drugu bolnicu: Ima infekciju...

Niti princezu Anne (70) nije poštedio zanimljivih izjava na njezin račun. Prokomentirao je njenu ljubav prema konjima.

- Ako ne prdi ili ne jede sijeno, nju jednostavno ne zanima - rekao je. 

Javnost je šokirao 2002. godine kada se susreo s Annabel Goldie (71), koja je vodila konzervativce u Škotskoj. Osvrnuo se na njezinu kravatu s kariranim uzorkom.

- Imate li gaćice od tog materijala? - pitaju je princ. 

Polo at Guards Polo Club

Prije devet godina na službenom prijemu u Bromleyju jednoj je 25-godišnjoj djevojci rekao: "Uhitili bi me da vam raskopčam tu haljinu". 

Ni čestitke mu nisu jača strana.

- Uspjeli ste da vas ne pojedu? - rekao je Filip jednom studentu tijekom službenog posjeta Papui, provinciji u Novoj Gvineji, aludirajući da plemena koja tamo žive su kanibali. 

State visit to Germany - Day 2

Nije poštedio ni djecu. Godine 2001. 13-godišnji dječak mu je rekao da želi postati astronaut, a nakon što ga je odmjerio, Filip je rekao: "Predebeo si da bi bio astronaut". 

I pred gluhonijemima se osramotio. 

- Gluhi ste? Nije ni čudo ako ste u blizini ovoga - rekao je Filip 1999. godine u Cardiffu, pokazujući na školski orkestar koji je svirao njemu u čast. 

Duke of Edinburgh in hospital

Tijekom posjeta Pekingu 1986. godine, Filip se susreo s Britancima koji tamo studirao.

- Ako ovdje ostanete puno duže, pa svima će vam postati kose oči - prokomentirao je Filip, koji nije poštedio niti slavne osobe. Tijekom nastupa Sir Eltona Johna promrmljao je da bi mu trebalo ugasiti mikrofon, a nakon što su mu rekli da Madonna pjeva u filmu 'Umri drugi dan', rekao je: "Hoće li mi trebati čepići za uši?"