Obavijesti

Show

Komentari 7

Bizarni crtići: Zašto likovi iz Disneyja rijetko imaju mame?

Bizarni crtići: Zašto likovi iz Disneyja rijetko imaju mame?
3

Možda niste nikad o tome razmišljali, ali pokušajte se sjetiti koliko znate Disneyevih likova koji imaju majke. Don Hahn je objasnio zbog čega se rijetko ili samo na kratko mame prikazuju u Disneyjevim crtićima

VIDEO

Zašto u Disneyevim crtićima nikada ne vidimo mame ili ih vidimo samo na kratko? Odgovor je dao Don Hahn (64), izvršni producent 'Maleficenta', koji je to pokušao opisati vrlo jednostavno, predočavajući dvije različite priče.

- Jedan razlog je praktičan, jer Disneyevi filmovi traju 80 do 90 minuta i govore o odrastanju. Oni su o onom razdoblju u životu kada trebaš preuzeti odgovornost. Simba je pobjegao od kuće, ali se vratio. Ukratko, likovi puno brže odrastaju kad ostanu bez roditelja. Bambijevu majku su ubili, pa je morao odrasti. Belle je imala samo oca, ali ga je izgubila pa je i ona morala naglo odrasti. To je, ukratko, to - opisao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: Meghan Markle dobila posao u Disneyu

Pokretanje videa...

00:50

Hahn je također radio klasične Disneyeve filmove poput 'Ljepotice i zvijeri' i 'Kralja lavova' pa je objasnio da postoji i jedan više frojdovski i depresivan razlog zašto se u crtićima ne pojavljuju majke. Naime ranih 1940-ih godina Walt Disney je kupio kuću roditeljima.

- Poslao je dečke iz studija da im poprave peć, ali kad su se majka i otac tamo preselili, peć je procurila i Waltova majka je umrla - kaže Hahn.

- Pazikuća ih je pronašao sljedećeg jutra, i izvukao van. Ocu je bilo loše i odvezli su ga u bolnicu, ali majka je umrla - dodaje.

12001597

Prema Hahnovoj priči, Disney nikada nije pričao o smrti majke, kao ni itko drugi u njegovoj blizini.

- Nikada nije govorio o tom razdoblju jer se osobno osjećao odgovornim što je postao toliko uspješan da im je rekao 'Dopustite da vam kupim kuću'. San svakoga djeteta je da svojim roditeljima kupi kuću, a zahvaljujući čudnoj prirodi, bez njegove krivice, radnici u stanu nisu znali što rade - kaže Hahn.

- To je teorija, nisam psiholog, ali to ga je proganjalo. Ideja da je pridonio smrti majke stvarno je tragična - dodaje.

Attention Editors: Correction – Do not use the image RC26RH96NMAJ in connection with the news report dated July 12, 2020 and titled "Mandatory masks, Mickey at a distance as Walt Disney World reopens".

Dok se Hahnino objašnjenje čini potpuno smislenim, drugi se pitaju nije li razlog što Disney i drugi tvorci animiranih filmova ne uključuju majke puno mračnije prirode i s nekom, možda čak i podsvjesnom, skrivenom porukom, piše Huffington Post

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'