Obavijesti

Show

Komentari 12

Black Sabbath izdaju album s Ozzyjem nakon čak 35 godina

Black Sabbath izdaju album s Ozzyjem nakon čak 35 godina
5

Black Sabbath su 11. studenog 2011. godine najavili kako se vraćaju u studio te da kreću na turneju, a prve poteškoće su ih dočekale na samom početku snimanja

VIDEO

Legendarni Black Sabbath prošlog su mjeseca najavili kako uskoro izdaju svoj novi studijski album "13", njihov prvi album u originalnoj postavi nakon čak 35 godina. Bend je album snimao u studiju u Los Angelesu protekle jeseni s producentom Rickom Rubinom. 

Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler i Brad Wilk (Rage Against The Machine) na albumu su ponovno pokušali "provući" njihov stari zvuk, po kojem publika i zna Black Sabbath još od ranih dana, javlja Rolling Stone. Osim toga, ponovno su počeli snimati duže pjesme pa tako "End of the Beginning" i "Age of Reason" traju po osam minuta. 

Ozzy je inače proteklih godina jedno vrijeme djelovao kao solo glazbenik, a jedno vrijeme je surađivao s Black Sabbath. Gitarist Tony Iommi je rekao kako se Ozzy potpuno udaljio od benda nakon što se počela snimati reality serija "The Osbournes" na MTV-u. 

Bend je 11. studenog 2011. godine najavio kako se vraćaju u studio te da kreću na turneju, a prve poteškoće su ih dočekale na samom početku. Originalni bubnjar benda, Bill Ward, u jednom je trenutku objavio kako neće nastupati s bendom "zbog zdravstvenih problema".

Nitko od nas nije znao da Bill ima problema, nikad nam to nije ni rekao

- Njegova objava je došla iznenada. Nitko od nas nije znao da Bill ima problema, nikad nam to nije ni rekao. Htjeli smo da bude s nama, ali smo s vremenom shvatili da će mu to teško pasti - rekao je Iommi u jednom intervjuu. Malo nakon što ih je Ward odbio, Tony Iommi je objavio kako boluje od raka. 

- Nisam mogao vjerovati. Nakon toliko godina smo ponovno postali bend i onda gotovo - rekao je Osbourne. Snimanje albuma su zbog Iommijeve bolesti na neko vrijeme odgodili, jer je gitarist trebao na kemoterapiju. Nakon što su se napokon okupili u studiju, producent Rubin izrazio je želju da bend snima album koji je više nalik njihovim prvim djelima, gdje su imali i utjecaja jazza na glazbu.

Nisam mogao vjerovati. Nakon toliko godina smo ponovno postali bend i onda gotovo

Black Sabbath su na kraju uspjeli snimanje albuma privesti kraju, a Ozzy je istaknuo kako su pjesme s albuma "13" pravi "sotonski blues". Njihova glazba se djelomično promijenila, a Ozzy je priznao i kako se i on promijenio te nije više "ludi alkoholičar koji je ujedno i ovisnik o drogama". 

Black Sabbath su se inače originalno okupili 1968. godine te su djelovali pod imenom Earth do 1969. godine. Postali su jedan od najvećih heavy metal bendova na svijetu, a izdali su ukupno 18 studijskih albuma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu