Show

Komentari 16

Blake i Ryanu uklonili fotke s vjenčanja: 'Tu su živjeli robovi'

Blake i Ryanu uklonili fotke s vjenčanja: 'Tu su živjeli robovi'

Vjenčanja bi trebala biti simbol ljubavi i jedinstva. Plantaže ne predstavljaju ništa od toga. Radimo na ograničavanju ovakvog sadržaja, stoji u službenoj objavi stranice Pinterest

Holivudski glumački par Blake Lively (32) i Ryan Reynolds (43) vjerojatno nikad nisu razmišljali o tome da će se ne internetu obrisati fotografije njihova dana vjenčanja. Par je u braku sedam godina, sudbonosno 'da' izrekli su na plantaži Boone Hall u Južnoj Karolini, gdje je sniman kultni film 'Notebook'.

POGLEDAJTE VIDEO O FILMU KOJEG JE REYNOLDS SNIMAO U HRVATSKOJ: 

Te su fotografije poslužile mnogima kao inspiracija, koju su tražili putem stranica Pinterest i Knot Worldwide, a sada su uklonjene s tih stranica. Razlog uklanjanja jest prošlost koju ima ta lokacija. Na toj su plantaži nekada živjeli robovi i ondje je zabilježeno jedno od najgorih kršenja ljudskih prava, stoga i ne čudi da je to zasmetalo stranici Pinterest pa su uklonili fotografije. Izjavili su da ne žele predstavljati takvo mjesto kao sretno, kada to nije. 

- Industrija vjenčanja cijelo vrijeme poriče užasne uvjete u kojima su Afroamerikanci živjeli. Oni promoviraju plantaže kao romantična mjesta za sklapanje braka - pisalo je u pismo koje je Organizacija za ljudska prava Colour of Change poslala Knot Worldwideu.

Osim toga, istaknuli su da su plantaže fizički podsjetnik na jedno od najvećih kršenja ljudskih prava u povijesti. 

- Pozivanje parova da se vjenčaju na takvim mjestima je grozno - nastavili su iz organizacije.

Pinterest se odmah oglasio oko spornih fotografija.

- Vjenčanja bi trebala biti simbol ljubavi i jedinstva. Plantaže ne predstavljaju ništa od toga. Radimo na ograničavanju ovakvog sadržaja. Trend vjenčanja na plantažama ne osnažuje niti jednu afroameričku ženu ili muškarca, kao niti bilo koju osobu koja koristi stranicu, jer su na tim plantažama nekoć živjeli robovi - stoji u dijelu službenog priopćenja Pinteresta koji će sa svoje stranice ukloniti i ostale fotografije vjenčanja održanih na toj i sličnim lokacijama.

Supružnici su sredinom travnja bili u Rovinju, gdje je Ryan snimao scene za film 'Hitman's Wife Bodyguard', a tu su snimili i reklamu za njegov džin Aviation. Blake je tada bila trudna, ali nitko nije znao niti primijetio jer je nosila 'širu' odjeću. Strani mediji pišu kako je u kolovozu rodila treće dijete, djevojčicu, a par od ranije ima dvije kćeri, James (4) i Inez (2). 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Najčitaniji članci