Obavijesti

Show

Komentari 1

Bob Hoskins prekida karijeru zbog Parkinsonove bolesti

Bob Hoskins prekida karijeru zbog Parkinsonove bolesti
3

Najbolja uloga bila mu je u filmu Neila Jordana ''Mona Lisa'' 1986. kad je i nominiran za Oscara. Za istu ulogu osvojio je Zlatnu palmu u Cannesu i Zlatni globus

VIDEO

Svjetska kinematografija ostala je bez još jednog odličnog glumca. Naime, britanski filmski velikan 69-godišnji glumac Bob Hoskins otkrio je da boluje od Parkinsonove bolesti što je glavni razlog njegova povlačenja iz svijeta glume.

Posljednji film u kojem je Hoskins glumio bio je ''Snjeguljica i lovac''. Glumac je za dijagnozu doznao prošle jeseni, no tek je sad odlučio obznaniti javnosti svoju odluku da se povlači iz profesije u kojoj je uživao skoro pola stoljeća.  U službenoj izjavi koja je objavljena jučer piše:

- Bob Hoskins odlučio se povući iz svijeta glume zbog Parkinsonove bolesti koja mu je dijagnosticirana prošle jeseni. Zahvaljuje svim briljantnim ljudima s kojima je surađivao svih ovih godina i svojim obožavateljima koji su mu uvijek pružali podršku. Raduje se što će konačno imati dovoljno vremena samo za svoju obitelj i moli za privatnost.

Najbolja uloga poznatog glumca bila je u filmu Neila Jordana ''Mona Lisa'' 1986. kad je i nominiran za Oscara. Za istu ulogu osvojio je Zlatnu palmu u Cannesu i Zlatni globus za najbolju mušku ulogu. Tu je i odlična komedija "Tko je smjestio zeki Rogeru" iz 1988. koja mu je također donijela brojne nominacije.

Brian de Palma zamolio ga je da bude "rezerva" u filmu "Nedodirljivi" za svaki slučaj da Robert de Niro ne prihvati ulogu Ala Caponea. No kada je De Niro ipak prihvatio, De Palma mu je dao ček na 200.000 $ uz zahvalu što je čekao, na što mu je Hoskins šaljivo odgovorio pitanjem planira li još filmova u kojima ne želi da on glumi.

Parkinsonova bolest je bolest poremećaja pokreta zbog smanjenja lučenja dopamina u dijelu mozga koji ima važnu ulogu u kontroli voljnih pokreta. Bolest je nazvana po liječniku iz Londona dr. Jamesu Parkinsonu, koji je 1817. godine prvi opisao simptome bolesti,  a oni su: drhtanje, ukočenost, usporenost pokreta, slaba ravnoteža.

Od Parkinsonove bolesti boluju boksač Muhammad Ali i glumac Michael J. Fox koji godišnje izdvaja milijune na istraživanje matičnih stanica kako bi se našao lijek za ovu bolest. I slavna dizajnerica Sonia Rykiel otkrila je nedavno da već godinama boluje od Parkinsonove. Od nje je bolovao i pokojni papa Ivan Pavao II.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael