Obavijesti

Show

Komentari 6

Bogdanović je osim glume volio tenis: Trenirao malog Đokovića

Bogdanović je osim glume volio tenis: Trenirao malog Đokovića
10

Glumac je jedno kraće vrijeme trenirao Novaka Đokovića i Anu Ivanović, tada još kao djecu. Kasnije se još jednom susreo s Novakom 2003., kada se nakratko ostavio glume i počeo raditi kao teniski trener u Umagu

VIDEO

Aleksandar Bogdanović, 45-godišnji glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, u subotu je navečer nastradao u prometnoj nesreći i završio u induciranoj komi. Zbog iznimno teške ozlijede glave i višestrukih prijeloma po tijelu koje je zadobio, liječnici su ga operirali te uveli u induciranu komu u kojoj je bio do božićnog podneva. Iako je snažno tijelo još bilo izdržljivo, mozak je doživio smrt i to je službeno zabilježeno u 14.30.sati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Velika tuga za glumcem Aleksandrom Bogdanovićem: ‘Bio si velik čovjek, ljudina i pol’ 01:09

Supruga Sena i maleni sin Ian Lav morali su se oprostiti od supruga i oca. Glumac iz prvog braka ima i kćeri Miju i Unu.

Uža obitelj je, neslužbeno se doznaje, odlučila donirati glumčeve organe. 

Glumcu utvrdili moždanu smrt, obitelj će donirati organe...
Glumcu utvrdili moždanu smrt, obitelj će donirati organe...

- I sam bi Aco dao bubreg bilo kome da je bilo potrebno. On je bio takav čovjek, velik čovjek u svakom smislu - rekao nam je glumčev prijatelj i vjenčani kum Miroslav Čabraja.

Inače, Aleksandar je doživio nesreću nakon što se vraćao kući s predstave 'Kabaret Beckett'. 

Aktivno igrao tenis u mladosti

Bogdanović je rođen u Osijeku 17.6.1974. godine, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Godinama je jedan od zaštitnih znakova dramskog ansambla HNK Osijeka čiji je član od 2011., kada se nakon 20 godina vratio u rodni grad.

Bogdanović je u djetinjstvu bio jedan od najboljih tenisača pionira u Hrvatskoj, a kasnije je u Srbiji bio i teniski trener mlađim uzrasnim kategorijama pa je kraće vrijeme trenirao i Novaka Đokovića i Anu Ivanović, tada još kao djecu. 

Kasnije se još jednom susreo s Novakom 2003., kada se Bogdanović nakratko ostavio glume i počeo raditi kao teniski trener u Umagu, pa je i tamo radio s Đokovićem tijekom njegovog prvog nastupa na našem najjačem teniskom turniru, gdje je također pomagao i Marinu Čiliću.

Brojne kolege se opraštaju od glumca: 'Bio si ljudina i pol...'
Brojne kolege se opraštaju od glumca: 'Bio si ljudina i pol...'

Ljubio je kolegicu 

S osječkom glumicom Nelom Kocsis (49) bio je u trogodišnjoj vezi, a prekinuli su u ljeto 2014. Nakon svega su ostali u prijateljskim odnosima. Glumica je isticala kako ju je osvojio poezijom. 

Nela Kocsis, Aleksandar Bogdanovic

Osvojio brojne glumače nagrade

Iskazao se u ulogama Čičikova u 'Mrtvim dušama', za koju je dobio i nagrada za glavnu ulogu na Festivalu vojvođanskih pozorišta 2009., kao i nagrada za glavnu ulogu viteza Oliver Urban na Marulićevim danima 2011. Bio je nominiran i za Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu mušku ulogu Levina u 'Ani Karenjinoj' 2014., te za glavnu mušku ulogu Georga u 'Tko se boji V.Woolf' INK Pula...

Osim na kazališnim daskama, Bogdanović se iskazao i u filmovima i serijama. Između ostalih, glumio je u 'Larinom izboru', 'Počivali u miru', objema sezonama 'Novina'.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka
NIJE MU SJELO...

Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka

Mladi pjevač ToMa u emisiji se maskrao u pjevača, a Enisova reakcija nije se svidjela Jacquesu...