Show

Komentari 12

Bojana Gregorić Vejzović: 'Bitno je da se Zagreb čim prije sanira'

Bojana Gregorić Vejzović: 'Bitno je da se Zagreb čim prije sanira'

Ovo iskustvo ukazalo nam je koliko je važno ulagati i brinuti se o svojoj nekretnini, van okvira stana, jer naše nekretnine čini i briga o krovu, i ulaganje u podrume, rekla je

Glumica Bojana Gregorić Vejzović (49) za Story.hr se prisjetila najtraumatičnijih trenutaka prije točno godinu dana kada je Zagreb i okolicu pogodio snažan potres.

- Potres kao pojava kod mene izaziva jezu, i jedna sam od rijetkih sretnica u Zagrebu čiji dom nije stradao osim popucale farbe po stropu i novih dimnjaka koje smo napravili. Ovo iskustvo ukazalo nam je koliko je važno ulagati i brinuti se o svojoj nekretnini, van okvira stana, jer naše nekretnine čini i briga o krovu, i ulaganje u podrume. Prespora obnova je činjenica koja me užasava najviše zbog djece koja odlaze u školu, zbog nas koji svakodnevno hodamo centrom, a neke zgrade nisu sanirale osnovne stvari u godinu dana - razočarana je glumica.

Kaže kako je više ne zanima čija je odgovornost sanacije, već je jedino bitno da se Zagreb što prije sanira.

- Više me i ne zanima tko je trebao što riješiti, glavni grad Hrvatske zaslužuje hitno saniranje i neophodno je mijenjati zakone i obvezu stanovanja u centru. Dokle god će sanacija ovisiti o dogovoru među stanarima, dotle će centar propadati - rekla je. 

Smatra kako je dobar primjer za održavanje zgrada grad Beč.

- U Beču grad ispostavlja račun, bez pitanja, bez pogovora svakih sedam godina za obnovu fasade. Zašto primjerice Sting stanuje u povijesnom dvorcu? Zato što si može priuštiti konstantno ulaganje u starogradnju. Znam da ne bih prošla na izborima s ovim izjavama, ali živim cijeli život u centru i uistinu mislim da je vrijeme osvještavanja kako Zagreb jedino tako može zadržati povijesnu jezgru i kulturno značenje - zaključila je glumica.

Najčitaniji članci