Obavijesti

Show

Komentari 0

Bombay Bicycle Club: Najviše se veselimo INmusic festivalu

Bombay Bicycle Club: Najviše se veselimo INmusic festivalu
1

Što očekuju od Zagreba, kojem se festivalu najviše raduju te planiraju li snimati novi album uskoro Bombay Bycicle Club su nam otkrili u intervjuu uoči festivala

VIDEO

Bombay Bicycle Club stižu u Zagreb sljedećeg tjedna te će svirati na INmusic festivalu uz The Black Keys, Pixies, MGMT i ostale. Bend iz Londona na aktualnoj turneji promovira svoj četvrti studijski album. Što očekuju od Zagreba, kojem se festivalu najviše raduju te planiraju li snimati novi album uskoro otkrili su nam u intervjuu.

1. Kojem festivalu se najviše veselite i zašto?

Sasvim iskreno, najviše se veselimo INmusic festivalu! Nismo nikada svirali u Hrvatskoj, a čuli smo da je publika zaista posebna. Ove godine sviramo i na Glastonburyju te se i tome veselimo. 

2. S kojim bendom vam je posebno drago svirati na festivalima ove godine?

Definitivno s Pixies. Oni su nam najdraži bend svih vremena. Imali smo tu sreću svirati s njima i prije nekoliko godina, a koncerti su bili fantastični. Na kraju toga smo ih upoznali te smo pričali o glupostima. Nismo sigurni da će više pričati s nama.

3. Što je posebno na vašem četvrtom studijskom albumu?

Neke pjesme na ovom albumu nastavile su priču pjesama "Shuffle" i "Lights Out". S druge strane, na ovom albumu smo pjesme napravili od običnih uzoraka, a i više smo radili na elektroničkoj glazbi nego ranije. Pjesme su također više plesne i samim time su bolje za izvoditi ih na festivalima.

4. Što je najluđe što vam se dogodilo na turneji?

Jednom je naš bubnjar povraćao po čuvaru na Reading festivalu. Ničeg se nije sjećao, a sjetio se samo da se dan kasnije probudio na potpuno drugom mjestu. To je zapravo najluđe što nam se na turneji dogodilo. Nismo neki rock n' roll bend.

5. Što vam se najviše sviđa u tome da ste dio benda?

Najdraže svima nama je putovati. Ne kažemo da ne uživamo u glazbi, no putovanja su zaista najbolje što trenutačno možemo izvući. Uživamo upoznavati nove ljude i nove kulture. Ako postoji netko u Zagrebu tko nam može pokazati grad, neka nam se samo javi!

6. Što vi očekujete od INmusica i što publika može očekivati?

Dio nas je već bio u Zagrebu i oduševio nas je grad te smo se uvijek htjeli vratiti svi skupa i nastupati. Grad je pun energije te možemo zamisliti samo kako će biti na festivalu. Nadamo se da ćemo to osjetiti mi na pozornici, ali i publika.

7. Gdje idete nakon Zagreba? Planirate li već snimati novi album?

Nakon Zagreba nastavljamo s turnejom po festivalima u Europi. Mislim da nikada nismo svirali na toliko festivala kao ove godine. Trenutačno nemamo planove za snimanje novog albuma. Za sada nam je plan odraditi turneju do kraja te ćemo vjerojatno sljedeće godine razmišljati o novim stvarima. Ipak, teško je pisati nove pjesme na turneji, jer nema puno toga o čemu se može pisati, osim same turneje.

>>> U suradnji s INmusic festivalom i Universal Music Croatia poklanjamo vam album "So Long, See You Tomorrow" grupe Bombay Biciycle Club. Kako osvojiti CD provjerite na Twitter profilu @24sata_Muzika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'
POMAMA ZA REKVIZITIMA

Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'

Tabletić je zaštitni znak Baby Lasagne. Otisnuo ga je on tako na majice, a i dio kostima za Eurosong mu je napravljen od njega