Obavijesti

Show

Komentari 112

Boran-aga i Bali-beg, zašto su tako fatalni i kakvi su zapravo?

Boran-aga i Bali-beg, zašto su tako fatalni i kakvi su zapravo?
4

OTROVI ZA ŽENE Obojica su markantni i neodoljivi, no upravo su svojom ranjivošću te romantičnom i nježnom stranom u ljubavi osvojili gledateljice diljem svijeta

VIDEO

Miroljubivost i tajanstvenost lika iz “Sulejmana Veličanstvenog” na prvi pogled potpuno je suprotna grubijanu nježne duše glavnog glumca “Sile”. Obojica privlače žene, a gledateljice se ne mogu odlučiti koji im je draži.

Nakon što je nakratko napustio seriju jer ga je Sulejman potjerao s dvora, gledateljice su neutješno uzdisale za njim priželjkujući da se vrati u njihove živote. Serija je izgubila nekoliko Bali-begovih najvećih fanova, no gledanost je ponovno porasla nakon što se pojavio u četvrtoj sezoni, koja se trenutačno prikazuje u Turskoj. Upravo to pokazuje koliko je žena “palo” na brkatog i mističnog Bali-bega. Njegov lik, pravedan i snažan, osvojio ih je nježnom stranom u ljubavi. On je tip muškarca koji lako ne pokazuje osjećaje, no kad se potpuno preda, zbog prave ljubavi spreman je na sve. Psihologinja Marija Novak Ištok objašnjava da su žene oduvijek voljele takve muškarce, pa i onda, u 15. i 16. stoljeću, kad se odigrava radnja u seriji. Imponirali su im snažni i hrabri muškarci koji ne pokazuju emocije, a upravo je takav na prvi pogled i Bali-beg.

- U to vrijeme majke su odgajale mušku djecu da ne smiju plakati niti pokazivati emocije.

Takav je pred drugima i Bali-beg, no kad je sam, ne može sakriti ranjivost i to je ono što osvaja - rekla je psihologinja. S druge strane, njegov “rival”, Boran-aga, glavni lik serije “Sila”, vrlo je tradicionalan i vezan uz obitelj i običaje što privlači žene koje žele stabilnost. Iza maske osornog i krutog muškarca nježna je osobnost i osjećaj za pravu ljubav.

- Nije stereotipni muškarac kojem je njegova zadnja, nego popušta kad je riječ o onoj pravoj - tumače psiholozi.

Iako žive u različitim stoljećima, Boran-aga i Bali-beg ne razlikuju se mnogo. Obojica teško pokazuju emocije smatrajući kako si to mogu priuštiti samo kad je riječ o pravoj ljubavi.

- U današnje vrijeme ljudi su zaokupljeni egzistencijalnim problemima pa ne ulaze preduboko u muško-ženske odnose te ljubav olako shvaćaju - rekla nam je Marija Novak Ištok. Dodaje da upravo zbog toga ljude privlače sapunice, pogotovo turske jer su životne i nimalo bajkovite. Gledateljicama daju nadu da postoji prava ljubav i “princ na bijelom konju”.

- Vremena su se puno promijenila i danas je poželjno da muškarac zaplače i pokaže emocije. Upravo su tako razrađeni likovi Borana-age i Bali-bega koji su objedinili sve karakteristike ‘onog savršenog’ - kaže. Žene maštaju o muškarcima koji su spremni dati život za njih. Mnogo je žena po forumima pisalo kako im je Bali-beg fizički privlačniji od Borana-age, koji im je pak draži jer je toplija osoba.

- Konzervativni Boran-aga je dugo osvajao modernu djevojku Silu. Ona je nevoljko iz Istanbula došla u provinciju te je bila prkosna. Slično je postupio i Bali-beg, koji je svoju voljenu Armin čak i oteo čineći sve da ga zavoli. To je neodoljivo privlačno svim ženama koje idealiziraju ljubav - kažu stručnjaci za muško-ženske odnose.

Zaključuju kako žene vole dominantne muškarce koji znaju što žele. U svojem poslu su odlučni i ponekad grubi, a prema ženama su nježni. Takvog su karaktera oba lika iz turskih sapunica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin