Show

Komentari 8

Borba kuhačama: David Skoko zamijenio Tomislava Špičeka

Borba kuhačama: David Skoko zamijenio  Tomislava Špičeka

David Skoko je poslije ‘Jezikove juhe’ prešao u ‘Kruške i jabuke’. Ondje je zamijenio Tomislava Špičeka, koji snima kulinarski show ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’

‘Kruške i jabuke’ su bile prvi ozbiljni kulinarski TV show u Hrvatskoj. Čast mi je raditi sa starom gardom kuhara, iako se ne mogu pohvaliti da sam u mladosti pratio emisije. U mojoj kući se televizija rijetko gledala, kaže David Skoko (39).

Istrijana, koji u Banjolama kraj Pule vodi obiteljski restoran, izabrali su za novo pojačanje kultnog showa uz koji su odrasle generacije kuhara amatera. Osim Skoke, bivšeg mentora u RTL-ovu showu “Jezikova juha”, tajne iz kuhinje će pred kamerama podijeliti i Lidija Kralj te Slavko Večerić. “Kruške i jabuke” se počinju prikazivati na Drugom programu Hrvatske televizije 2. studenog, a svaka emisija će se sastojati od tri dijela. Natjecatelj amater iz ekipe Kruške i ekipe Jabuke će s profesionalcem u 20 minuta pripremiti jelo s namirnicama vrijednim 80 kuna. Pobjednika bira publika u studiju. Bolji kuhar amater osvojit će 2500, a manje uspješni 1500 kuna. U drugom dijelu kuhat će samo profesionalci u zadatku “Brza košara”. Voditelj Duško Čurlić predstavit će im namirnice za čiju pripremu imaju samo deset minuta. Treći dio emisije nije natjecateljskog tipa. U njemu će gledatelji učiti kuhati internacionalne specijalitete. Prije Davida Skoke zvijezda showa “Kruške i jabuke” bio je Tomislav Špiček (40). Vrsni majstor kuhinje prešao je u show “Tri, dva, jedan - kuhaj!”, čija nova sezona uskoro počinje na RTL televiziji.

- S ‘Jezikovom juhom’ sam htio malo promijeniti život jer sam bio stalno u obiteljskom restoranu i život mi se činio monotonim, ali razočarao sam se zbog produkcije. Organizacija je bila loša, gubili smo vrijeme, a umjesto da kuhamo, morali smo ići na karting, jahanje ili pecanje pastrva - kaže Skoko.

Najčitaniji članci