Obavijesti

Show

Komentari 49

Brangelina: Posvajat ćemo sve dok ne stvorimo nogometni tim

Brangelina: Posvajat ćemo sve dok ne stvorimo nogometni tim
6

Nju su zvali otimačicom muževa i tvrdili da će ga brzo odbaciti. On je pak maštao o pravoj ljubavi. Angelina i Brad, lošim prognozama usprkos, napokon će se vjenčati

VIDEO

Nakon sedam godina zajedničkog života najpoznatiji glumački par napokon planira vjenčanje. Obznanili su to nakon što je prošli tjedan Angelina Jolie progovorila o obostranoj mastektomiji kojoj se podvrgnula da bi otklonila potencijalnu opasnost od raka dojke. Uz nju je u bolnici brižno bdio Brad Pitt. Čovjek kojeg javnost percipira kao jednog od najzgodnijih muškaraca današnjice, Angelini je i ovaj put bio najčvršći životni oslonac. Nije tako izgledalo prije sedam godina. Njihova veza nije počela u idealnim okolnostima, tim više što je on bio u naoko sretnom i medijski dosadnom braku s glumicom Jennifer Aniston, čiji privatni život nikad nije izazivao previše medijske pozornosti.

Poput početnika zaljubljivao se u svaku filmsku partnericu

Za razliku od Angeline, koja je iza sebe imala nekoliko burnih veza s poznatim glumcima i rokerima, od kojih je posljednji bio Billy Bob Thornton. Uz to, Angelinu je pratio i glas otimačice muškaraca, pa se smatralo da je Pitt tek nova igračka koju će odbaciti kad joj dojadi. On je pak ostavljao dojam neiskvarena momka koji je prije Jennifer imao nekoliko veza s glumicama, od kojih je najpoznatija bila Gwyneth Paltrow. Izgledalo je da boluje od neizlječive bolesti, a to je da se stalno zaljubljuje u filmske partnerice. Tako je bilo i s Gwyneth. Upoznali su se 1994. na setu filma “Seven”, ali je taj put to bila njegova prva ozbiljnija romansa. Hodali su gotovo tri godine i čak se i zaručili dva dana nakon njegova 33. rođendana, točnije 20. prosinca 1996.

Menadžeri su mu organizirali sastanak naslijepo

A onda je on u srpnju sljedeće godine naprasno prekinuo vezu. Trinaest godina poslije Gwyneth je priznala da je tada, kao 22-godišnjakinja, bila potpuno nesigurna te da žali što je nezrelim ponašanjem ranila neiskvareno srce svjetskog seks-simbola.

Tih godina Brad je već težio stabilnoj vezi i braku. Počeo je igrati uloge koje su mu nosile osmeroznamenkaste zarade, a još nije mogao pronaći ženu s kojom bi se emotivno smirio. Budući da se sâm nije znao snaći, za to su se pobrinuli njegovi agenti. Nakon godinu dana samoće predložili su mu spoj naslijepo, sastanak s curom koja će mu se možda svidjeti.

Isto to učinili su i agenti Jennifer Aniston. Šest godina mlađa glumica, po mišljenju menadžera, imala je potencijal da zaintrigira Pitta, tim više što je bila nevjerojatno slična prethodnici - krhka plavooka plavuša. I ona je upravo bila prekinula vezu s glumcem Tateom Donovanom, s kojim je živjela dvije godine. Izgledalo je da bi ovo dvoje mogli biti odličan par, a veza bi im oboma pomogla da pojačaju medijski interes. Jennifer nije ni slutila da će te proljetne večeri “upoznati Joea Blacka”, kako se zvao film za čiju se istoimenu glavnu ulogu upravo pripremao Pitt. Mnogi su se pitali zašto nije sâm nazvao Jennifer i pozvao je na večeru, no to će postati jasno mnogo godina kasnije.

Uglavnom, sastanak naslijepo je uspio. Nakon dvije godine veze Brad i Jennifer vjenčali su se 29. lipnja 2000. u Malibuu. S vjenčanja vrijednog milijun dolara u javnost je dospjela tek jedna fotografija jer je par angažirao jake snage osiguranja i zabranio pristup znatiželjnicima. Saznalo se da su imali 200 gostiju, svirala su im četiri benda, prostor su okitili s 50.000 cvjetova, a u zrak je poletio i vatromet.

Angelina je tih godina dobro ogrezla u ovisnost o drogama

On je budućoj supruzi obećao da će se uvijek u braku brinuti da termostat održava idealnu temperaturu u stanu, a ona da će mu svaki dan pripremati omiljeni desert - banana split.

Tih godina Angelina je proživljavala jedno od najburnijih razdoblja svog života. Godine 1997. imala je tek 22 i već je bila dobrano ogrezla u ovisnost o drogama. Poput Brada Pitta, i Jolie se zaljubljivala u svoje filmske partnere, ali i partnericu. Naime, na snimanju filma “Foxfire” osvojila ju je vršnjakinja, poznati fotomodel Jenny Shimitzu. Istodobno je hodala s partnerom iz filma “Hakeri”, Jonnyjem Leejem Millerom i udala se za njega 1996. Brak nije imao bogznakakvu perspektivu jer su mu se protivili Millerovi roditelji, koji su strepili od svakog novog Angiena intervjua.

U njima se ispovijedala o koketiranju s heroinom i kokainom te vezi s Jenny, s kojom se nastavila viđati i tijekom braka. Također, bila je stalna gošća Franklina Mayera, narkodilera bogatih i slavnih, o čemu svjedoči i nekoliko fotografija iscrpljene Jolie s velikim podočnjacima. Konačno, brak s Jonnyjem raspao se 1997. godine, a na mladu glumicu oko je bacio stari vuk Mick Jagger na snimanju spota za pjesmu “Anybody Seen My Baby”. Odbila ga je bez razmišljanja jer je bio tek godinu dana mlađi od njezina oca Jona Voighta.

Ni jedno nije ni pokušalo spasiti prijašnje brakove

U vrijeme kad je Brad osvajao Jenniferino srce, Angelina je već zaradila prvi Zlatni globus za ulogu u filmu “George Wallace” i još jednom počela vezu s filmskim partnerom. Ovaj put bio je to Tim Hutton, s kojim je zaigrala u filmu “Izigravajući Boga”. No bila je to još jedna prolazna, ali intenzivna avantura do sljedećeg filma i sljedećeg partnera. Snimajući film “Pushing Tim”, ludo se zaljubila u 20 godina starijeg osebujnog rokera Billyja Boba Thorntona, u to vrijeme oca troje djece iz četiri braka.

Iako se s Huttonom pojavila na dodjeli Oscara 1999. godine, prekid je bio pitanje trenutka. Tijekom iduće dvije godine osvojila je još dva Zlatna globusa i konačno 2000. za ulogu u “Prekinuta mladost” osvojila je Oscar i Thorntonovo srce. No nije sve išlo kako je zamišljala. Kad bi se zatvorio u studio i snimao glazbu, Thornton bi isključio mobitel i uključio ga tek kad bi album bio gotov. Nestabilnu Angelinu to je dovelo do teškog sloma živaca, zbog kojeg je završila u bolnici i počela mucati. Kad ju je konačno posjetio, odmah su sjeli u auto i zaputili se u Las Vegas da bi se istog dana vjenčali za 189 dolara. Iduće godine Angelina se žarko posvetila humanitarnom radu. Obilazila je kampove s napuštenom djecom širom svijeta i u listopadu 2001. posvojila u Kambodži tromjesečnog Maddoxa. Roditeljstvu se potpuno posvetila i shvatila da u Thorntonu nikad neće steći brižnog partnera i oca djeteta. U srpnju 2002. godine počeli su živjeti odvojeno.

Istodobno, ni brak Pitt-Aniston nije cvjetao. Nju je neizlječivo mučila trauma iz djetinjstva, a to je strah od napuštanja. Najprije je tugovala za starijim bratom, koji se preselio u Kaliforniju kad je njoj bilo samo devet godina, a onda je iz doma naprasno otišao i otac John Aniston, kojeg nije vidjela idućih godinu dana. Stoga se Jennifer čvrsto uhvatila Brada. A onda je on dobio ponudu da u filmu “Gospodin i gospođa Smith” zaigra s Angelinom Jolie. Ironijom sudbine prva scena koju su snimili bila je u bračnom savjetovalištu u kojem su se pojavili kao par koji pokušava spasiti brak.

U stvarnom životu ni on ni ona nisu nimalo pokušavali spasiti svoje brakove. Dapače, na setu je i počelo njihovo prijateljstvo. Brad je imao svoju prikolicu ispred koje je podignuo tendu i svaki slobodni trenutak provodili su zajedno igrajući se s Maddoxom, od kojeg se nije odvajala. Zbližavali su se malo-pomalo, iako je ona uporno tvrdila da Brad nije njezin tip muškarca. A da je njegov brak s Aniston pri kraju, prvi se put naslutilo 23. siječnja 2004. godine kad se on nije pojavio na posljednjem snimanju serije “Prijatelji” iako su im setovi bili udaljeni tek nekoliko desetaka kilometara.

Četiri prva romantična dana s Angelinom i Maddoxom

Nagađanja o Bradovoj i Angelininoj vezi sve su bila glasnija. A onda je uslijedila pauza i Pitt se vratio snimanju “Oceanovih 12” i promoviranju svog prvog blockbustera “Troje”. Uz njega se u svibnju 2004. u Cannesu pojavila i Jennifer, a nastavila je s njim i u Rim, gdje je smješten set “Oceanovih”. Grad ljubavi donekle je obnovio strast bračnog para, ali je to bilo kratkog daha. U kolovozu Pitt se vratio snimanju “G. i gđe Smith” i ništa ga više nije moglo spriječiti u planovima da bude s Angelinom. Prošla su još četiri mjeseca i Pitt se u prosincu vratio supruzi da bi s njom proslavio 41. rođendan, a zatim Božić i Novu godinu. Na Tri kralja 6. siječnja 2005. paparazzi su ih snimili kako šeću plažom ruku pod ruku, a svi su zamijetili jedan važan detalj. On je nosio majicu na kojoj je pisalo “smeće”. Sutradan su obznanili da raskidaju. Idućih mjeseci svatko se posvetio svojim obavezama, a onda je 25. ožujka Jennifer podnijela zahtjev za razvod braka. Ni desetak dana poslije Brad je već bio u avionu za Etiopiju, iz koje se privatnim avionom uputio u Mombasu u Keniji, gdje ga je čekala Angelina s Maddoxom. Proveli su ondje četiri dana, a njihove romantične fotografije obišle su svijet. Australski paparazzo inkasirao je milijun dolara za fotografije u čijem potpisu se prvi put pojavio nadimak Brangelina. Nakon toga sve se odvijalo munjevitom brzinom. Angie je otkrila novinarima da je Maddox iz čistog mira počeo Brada oslovljavati s ‘tata’, a već u srpnju maleni je dobio i sestru iz Etiopije, malenu Zaharu. Dva mjeseca poslije Angelina i Brad čuvali su još jednu dobro skrivenu tajnu. Naime, na putu je bilo njihovo prvo biološko dijete i to prije nego što je njegov razvod od Jennifer postao služben.

Konačno, papirnati razvod dobio je 2. listopada, a 12. siječnja 2006. obznanili su urbi et orbi da čekaju djevojčicu. Brad je ishodio i papire kojima je posvojio Maddoxa i Zaharu, a onda su se u travnju uputili na podulji godišnji odmor daleko od medija. U Namibiju. Oko hotelskog kompleksa u kojem su proveli osam tjedana postavljena je ne samo moćna tjelohraniteljska straža nego i visoko platno, a namibijska vlada proglasila je područje iznad hotela zonom zabranjenom za letove.

Svi su znali da je glumica u visokoj trudnoći i čekali su da se obitelj vrati u Ameriku radi porođaja. Kad je 27. svibnja 2006. godine konvoj terenaca krenuo iz hotela prema aerodromu, pratila ih je horda paparazza. Za to vrijeme Angelinin osobni čuvar Mickey Brett, odjeven u turista, sjeo je za volan trošnog kombija i Brada i Angelinu odvezao u lokalnu bolnicu u Swakopmundu, gdje ih je čekao njezin porodničar iz LA-a. Carskim rezom na svijet je došla Shiloh Nouvel Jolie-Pitt. Samo pola sata nakon porođaja Angie je telefonom javila majci Marcheline Bertrand sretnu vijest. Marcheline je također bila u bolnici.

Majka Angeline Jolie nije imala priliku zagrliti Shiloh

Tjednima je ležala u losanđeleskom bolničkom centru Cedars-Sinai i primala morfij protiv bolova željno očekujući trenutak kad će zagrliti Angelininu kćer. Iako o obiteljskoj tužnoj priči Angelina nije dosad mnogo govorila, očito da su joj sjećanja na 27. siječnja 2007. godine još svježa. Tog dana iz New Orleansa, gdje je Brad snimao film “Neobičan slučaj Benjamina Buttona”, oboje su poletjeli za Los Angeles jer je u privatnoj sobi bolnice Angelinina majka izgubila bitku s rakom dojke. Posljednjih pet godina života Marcheline je gorljivo podržavala donošenje tzv. Johanina zakona, nazvanog prema učiteljici koja je u 52. godini umrla od raka jajnika. Njezina obitelj zalagala se za osnivanje i financiranje udruge koja bi pomagala i informirala žene o toj bolesti. Marcheline se zdušno prihvatila promicanja svijesti o raku dojke i jajnika, prikupljala je donacije i organizirala humanitarne koncerte. Konačno 12. siječnja 2007. godine George W. Bush donio je zakon kojim se financira udruga. Marchelinina velika želja se ostvarila i dva tjedna poslije umrla je nakon sedam i pol godina mukotrpnog liječenja. Angelina i Brad stigli su sat vremena kasnije. Marcheline je zauvijek usnula pod jakim sedativima i budnom paskom sina Jamesa i nevjenčanog supruga Johna Trudella.

Dva mjeseca nakon majčine smrti par je imao novi razlog za sreću. U Bradov i Angelinin dom stigao je maleni Vijetnamac Pax, a u srpnju 2008. godine svijet je obišla vijest da se obitelj proširila i za blizance. U večernjim satima 12. srpnja u bolnici Santa-Maria u Nici na svijet su također carskim rezom došli Knox Leon i Vivienne Marcheline. Prve fotografije djevojčice i dječaka prodane su za vrtoglavih 11 milijuna dolara, a novac su dali u humanitarne svrhe. Sve to vrijeme Angelina je tajila svoje strahove. Vrsta karcinoma dojke od kojeg je umrla njezina majka je visokorizična i za potomstvo. Kako je tek proteklih dana otkrila Angelina, davno se testirala na tzv. gensku mutaciju BRCA1 i BRCA2, a rezultati su pokazali da je u njezinu slučaju vrlo visok postotak vjerojatnosti da će i ona jednog dana oboljeti od iste bolesti.

- Često razgovaram s djecom o njihovoj baki i bolesti koja nam ju je uzela - napisala je prošli tjedan u kolumni koju je objavila u The New York Timesu.

- Pitali su me bi li se to moglo dogoditi i meni, rekla sam im da ne brinu, no istina je da nosim BRCA1, gen koji znatno povećava rizik od razvoja raka dojke i jajnika. Kad su mi liječnici rekli da je rizik da obolim od raka dojke 86 posto, odlučila sam se na preventivnu dvostruku mastektomiju.

Pripreme su počele početkom godine i u veljači je otišla na operaciju. Dva mjeseca poslije podvrgnula se i rekonstrukciji grudi, a najavila je da se priprema preventivno odstraniti i jajnike, no taj se zahvat obavlja laparoskopski i oporavak je znatno kraći.

Ima još napuštene djece kojima žele pružiti siguran dom

Tijekom boravka u bolnici i tijekom oporavka uz nju je bio i Brad Pitt. Ovih dana poručio je da je ponosan na suprugu koja se odlučila na taj hrabar i neophodan zahvat. Sretan je jer je sad siguran da će bezbrižno provesti ostatak života sa svojom djecom. A kako su najavili, neće stati dok ne budu imali nogometnu momčad jer mnogo je napuštene djece koja treba roditeljsku ljubav i skrb koje im Brangelina u brojnoj obitelji želi i može pružiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti