Show

Komentari 7

Branko Lustig počasni je član i bez potvrde o prebivalištu...

Branko Lustig počasni je član i bez potvrde o prebivalištu...

Sa zadovoljstvom smo ga bez ijednoga glasa protiv primili u društvo, rekla je Maja Vukić, nova predsjednica društva filmskih umjetnika. Svoj glas 'za' dala i Livaković

Samo sat vremena trebalo je Hrvatskom društvu filmskih djelatnika da izglasa učlanjenje Branka Lustiga (82) kao počasnog člana.

- Sa zadovoljstvom smo ga bez ijednoga glasa protiv primili u društvo - rekla je Maja Vukić, koja je od prekjučer i nova predsjednica društva.

Svoj glas “za” ovaj put je dala i Nada Gačešić Livaković (63). Njezini kolege komentirali su da je glumica na sjednici Upravnog vijeća, prije dva tjedna, glasala protiv Lustigova učlanjenja jer se bojala da bi se i on mogao kandidirati za predsjednika. Time bi ugrozio njezine šanse da ponovno stane na čelo strukovne udruge kojoj je bila predsjednica 14 godina. S obzirom na to da se o Lustigu raspravljalo nakon što nisu izglasali Nadu za predsjednicu, glumica je dignula ruku za producenta čiji doprinos filmu izuzetno cijeni.

Livaković jučer nije bila dostupna za komentar.

- Naravno da želimo Lustiga, ali i on mora poštovati statut te predati potvrdu o prebivalištu - rekao je prošli tjedan Darko Bućan objašnjavajući zašto je bio protiv. Na pitanje zašto ta potvrda odjednom više nije potrebna, Bućan je rekao da Skupština ima pravo tako odlučiti i da se on neće protiviti. Dvostruki oskarovac i producent, najzaslužniji za dovođenje holivudskih filmskih ekipa u Hrvatsku, nije htio komentirati prijam u počasno članstvo.

Kad su ga odbili, rezignirano je rekao kako će im se zahvaliti ako su tako zločesti.

Nova predsjednica Maja Vukić (39) dolazi iz ogranka produkcije. Bila je izvršni producent u 4Filmu i glavna producentica u Fade Inu, a od lipnja 2011. godine izvršna je producentica u Interfilmu.

Najčitaniji članci