Show

Komentari 21

Brena progovorila o dijagnozi s kojom se već godinama bori: Ležala sam nepokretna 12 dana

Brena progovorila o dijagnozi s kojom se već godinama bori: Ležala sam nepokretna 12 dana

Tromboza joj je dijagnosticirana prije 10 godina, a da nešto nije u redu, primijetila je na jednom koncertu. Ruka joj je naglo promijenila boju. Postala je ljubičasto - plava, no naučila je živjeti po pravilima

Srpska pjevačica Lepa Brena (61) već se duže vrijeme bori s trombozom, a sada je otkrila prve simptome te kako se nosi s bolešću.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Odavno sam naučila da probleme treba rješavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se s trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako živjeti, znam što ne smijem piti i jesti, kao i kako se moj život treba odvijati po zdravstvenim pravilima - izjavila je Brena za srpski Story. 

Naučila je živjeti po pravilima jer, kako kaže, želi biti sretna. Smatra kako svijet 'živi' i funkcionira po pravilima, a da se ljudi moraju uklopiti u njih.

- Cijepila sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svijet živi i funkcionira po pravilima i mi se moramo uklopiti u njih - dodala je.

Tromboza joj je dijagnosticirana prije 10 godina, a da nešto nije u redu, primijetila je na jednom koncertu. Ruka joj je naglo promijenila boju. Postala je ljubičasto - plava.

- Nije mi palo na pamet da bi trebalo prekinuti koncert, prebacila sam mikrofon u lijevu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd, otišla sam na VMA na pregled. Bila sam na terapiji, ležala sam nepokretna 12 dana, s rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili. Bio je to moj prvi susret s trombozom. Bila sam u šoku - priznala je Brena.

Od tada je usporila tempo i promijenila način prehrane. Jede isključivo ribu i kuhano meso. A iz prehrane izbacila je svinjetinu, janjetinu, voće i povrće te kruh. Uz to redovito vježba, a počasti se i čašom ili dvije vina.

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU SERIJE ‘TARIK I BUKI’ I OSVOJITE PUTOVANJE!

Najčitaniji članci