Obavijesti

Show

Komentari 2

Brexit je 'kulturološki zatvor' za cijelu glazbenu industriju...

Brexit je 'kulturološki zatvor' za cijelu glazbenu industriju...
6

Brexit će utjecati na sve sektore glazbene industrije, bez obzira na to je li riječ o turnejama, prodaji, autorskim pravima ili naplati tantijema. Zapravo, to se već događa, napisali su u pismu upućenom britanskoj premijerki

VIDEO

Brojni britanski glazbenici, među kojima Sting (67), Sir Simon Rattle (63), Ed Sheeran (27) i Damon Albarn (50) u otvorenom su pismu upućenom britanskoj premijerki Theresi May (62) izražavaju zabrinutost zbog posljedica Brexita, "kulturološkog zatvora" koji, kako ističu, "prijeti svim sektorima glazbene industrije". 

Pismo je objavljeno u britanskom "Observeru" na poticaj irskoga glazbenika Boba Geldofa (67) koji je organizirao kampanju za ostanak Velike Britanije u Europskoj uniji. 

Britain

Među potpisnicima su Sir Simon Rattle, donedavno šef dirigent Berlinske filharmonije, a od rujna prošle godine glazbeni direktor Londonskog simfonijskog orkestra, bubnjar grupe Queen, Roger Taylor (69), ali i američki pjevač Paul Simon (76). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pixsell

- Brexit će utjecati na sve sektore glazbene industrije, bez obzira na to je li riječ o turnejama, prodaji, autorskim pravima ili naplati tantijema. Zapravo, to se već događa. Nakon referenduma 2016. pad vrijednosti funte reflektirao se na značajno povećanje troškova opreme i najma studija. Ne zaboravimo ni smanjene prihode domaćinstava, što znači i manju mogućnost izdvajanja novca za odlazak u klubove i kupnju svega što ima veze s glazbom - stoji u pismu. 

PA/Pixsell

- Odlučili smo se zatvoriti u svojevrstan kulturološki zatvor - misle potpisnici pisma, aludirajući na Brexit koji bi se trebao realizirati 29. ožujka iduće godine. 

- To je potpuno ludo. Moramo ponovno uzeti vlastitu budućnost u ruke, reformirati i restrukturirati EU. Kad je Europa u nevolji Britanci zbijaju redove, ne povlače se i udvostručuju napore - dodaju. 

Geldof poziva na organizaciju novog referenduma o izlasku iz EU-a, po njegovu mišljenju jedinog načina da se spriječi "loš utjecaj Brexita na našu budućnost".

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Prijović u Rijeku dovela i svoju obitelj: Samo za luksuzni hotel dnevno plaća 12.000 eura?
NAJMILIJE VODI NA KONCERTE

Prijović u Rijeku dovela i svoju obitelj: Samo za luksuzni hotel dnevno plaća 12.000 eura?

Aleksandra Prijović u Rijeci nastupa tri večeri zaredom, a zajedno s obitelji i timom boravi u jednom od luksuznijih hotela
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…