Show

Komentari 10

Britanci raseljenim Ukrajincima pripremili tri tisuće ulaznica za Eurosong: 'Stojimo uz njih...'

Britanci raseljenim Ukrajincima pripremili tri tisuće ulaznica za Eurosong: 'Stojimo uz njih...'

Današnja najava znači da će tisuće ulaznica biti ponuđeno onima koji su raseljeni zbog rata tako da mogu sudjelovati u događaju koji odaje počast njihovoj domovini, njihovoj kulturi i njihovoj glazbi, kaže ministrica kulture

Britanska vlada osigurat će tri tisuće ulaznica raseljenim Ukrajincima za ovogodišnju Pjesmu Eurovizije u Liverpoolu jer lanjska pobjednica Ukrajina nije mogla dobiti domaćinstvo festivala zbog ruske invazije počete prije godinu dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vlada je također rekla da će osigurati deset milijuna funti (otprilike 11,2 milijuna eura) kako bi pomogla organizirati Eurosong u ime Ukrajine, koja je pobijedila na natjecanju 2022. i koja bi stoga trebala biti domaćin ove godine.

FILE PHOTO: 2022 Eurovision Song Contest in Turin

- Današnja najava znači da će tisuće ulaznica biti ponuđeno onima koji su raseljeni zbog rata tako da mogu sudjelovati u događaju koji odaje počast njihovoj domovini, njihovoj kulturi i njihovoj glazbi - rekla je britanska ministrica kulture Lucy Frazer.

Glastonbury Festival 2022

- Kao i uvijek, stojimo uz ukrajinski narod i njihovu borbu za slobodu - dodala je.

Sjeverni engleski grad Liverpool bit će domaćin Eurosonga 2023.

2022 Eurovision Song Contest in Turin

Velika Britanija je na prošlogodišnjem natjecanju završila druga.

Britanski javna radiotelevizija BBC će organizirati događaj, koji na televiziji u pravilu gleda gotovo 200 milijuna ljudi, a u Velikoj Britaniji zadnji put je održan 1998. Ukrajina se automatski kvalificirala za finale natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: LET 3 NA TRAKTORU

Najčitaniji članci