Obavijesti

Show

Komentari 5

Brižljive zvijezde: Milijune keširaju pomažući siromašnima

Brižljive zvijezde: Milijune keširaju pomažući siromašnima
35

Hollywoodske zvijezde vole dobrotvorne organizacije, a zli jezici odmah ih osude da rade to zbog vlastite samopromocije, no ovih osam zvijezda zbilja žele pomoći drugima

VIDEO

Da Američke zvijezde zarađuju milijune nije tajna. Osim što ih troše na skupocjene automobile, krpice, luksuzna imanja, neki odluče svoj novac, ali i priliku da mogu utjecati na druge, dati siromašnijima od sebe, pa u svojim govorima na raznim događanjima upozoravaju da moramo paziti na klimu i planetu.

CAN, Toronto Film Festival

Leonardo DiCaprio 

Američki glumac Leonardo DiCaprio (45) godinama se bori za veća prava životinja i za spas zemlje. Negova organizacija 'Leonardo DiCaprio Foundation' prije dvije godine donirala je 650 milijuna kuna za borbu protiv klimatskih promjena. Osnovao je organizaciju prije 20 godina, a ovo je najveći iznos koji su do sada prikupili.

Leonardo je preko organizacije podržao više od 200 projekata na svim kontinentima i svim oceanima.  Financirao je programe za očuvanje staništa i vrsta, obnovljivih izvora energije te prava autohtonog stanovništva. Glumio je u dokumentarnom filmu 'Prije poplave' 2016. godine, koji se fokusirao na pitanje klimatskih promjena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

- Obišli smo u svaki kutak svijeta kako bismo dokumentirali razorne učinke klimatskih promjena i doveli u pitanje sposobnost čovječanstva da preokrene ono što je možda najteži problem čovječanstva. Željeli smo stvoriti film koji je ljudima dao osjećaj hitnosti - zaključio je glumac. 

Holivudski glumac u Kaliforniji je nedavno upoznao mladu aktivisticu za borbu protiv klimatskih promjena, Gretu Thunberg (16) te ju je nazvao predvodnicom našeg vremena i kazao da mu je čast što ju je upoznao. Napisao je i da će nam povijest suditi o tomu što smo napravili i poduzeli da bismo budućim generacijama omogućili život na planetu koji uzimamo zdravo za gotovo.

Big Pictures/Pixsell

Oprah Winfrey

Televizijska voditeljica Oprah Winfrey (66) poznata je dobročiniteljica, donirala je milijune u humanitarne svrhe, osnovala nekoliko dobrotvornih organizacija poput 'The Angel Network', 'The Oprah Winfrey Foundation', 'The Oprah Winfrey Operating Foundation' i 'The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in South Africa'.

Oprah Winfrey samo jednom rečenicom otkrila tajnu uspjeha
Oprah Winfrey samo jednom rečenicom otkrila tajnu uspjeha

Osim toga, Oprah podupire i druge organizacije koje se bave zaštitom okoliša, borbom protiv HIV-a, a važni su joj i obrazovanje te problemi žena i djece. Za svoj doprinos dobila je i počasnog Oskara za humanitarni rad 2011. godine.

Oprah je 2013. donirala čak 12 milijuna dolara za Muzej afroameričke povijesti u Washingtonu. Muzej je dovršen 2015. te osim izložbenih galerija, ima i mali teatar od 35 sjedala koje nose njezino. U travnju prošle godine voditeljica je odabrala tri djevojke koje su pohađale njezinu školu u Južnoj Africi i odvela ih u čuveni salon vjenčanica u Saks Fifth Avenueu na Beverly Hillsu te jednu od njih počastila vjenčanicom od deset tisuća dolara. 

Catch 22 UK Premiere London

George Clooney

Glumac George Clooney (58) je u upravnom odboru međunarodne humanitarne organizacije United Way i godinama već pomaže beskućnicima. Glumac je bio dio humanitarnog projekata za sprječavanje genocida u Sudanu. S kolegama je osnovao organizaciju 'Not On Our Watch', a 2012. je otputovao u Sudan i snimio put, a o problemu je raspravljao i s Barackom Obamom (57) i Vijećem Senata SAD-a, a 2012. on i njegov otac uhićeni su u mirnim prosvjedima ispred Sudanskog veleposlanstva u Washingtonu.

Zaklada za pravdu Clooney osnovana je 2016. kako bi promicala pravdu u sudnicama i u školama diljem svijeta. Prošli su mjesec Amal i George Clooney izvijestili da će zaklada izdvojiti više od dva milijuna dolara za obrazovanje sirijskih izbjeglica. 

Hollywoodski glumac i njegova supruga Amal  Alamuddin (43) 2017. donirali su milijun dolara za borbu protiv organizacija koje potiču mržnju i netrpeljivost, reagiravši na taj način na prosvjede održane početkom mjeseca u Charlottesvilleu Bračni par Clooney novce je donirao neprofitnoj američkoj organizaciji Southern Poverty Law Center, pravnome centru za siromašne na jugu zemlje, koji prati aktivnost ekstremnih domaćih grupa koje potiču mržnju i netrpeljivost. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Last night. Thank you @tomford #TOMFORDAW20

A post shared by Demi Moore (@demimoore) on

Demi Moore

Glumica Demi Moore (57) se bori za prava žrtava trgovine ljudima, a s bivšim suprugom, Ashtonom Kutcherom (42), 2009. pokrenula je organizaciju za suzbijanje seksualnog zlostavljanja djece na internetu. Iako Demi i on više nisu zajedno, organizacija i dalje aktivno djeluje.

PHOTOCALL FOR

Ben Affleck

Kako bi pomogao žrtvama rata u Demokratskoj Republici Kongo, Ben Affleck (47) je 2010. pokrenuo dobrotvornu organizaciju Inicijativa za Istočni Kongo. Kako bi skrenuo pažnju na 'jednu od najvećih tragedija na svijetu' Ben je 2008. snimio i kratki film o tom konfliktu i žrtvama.

Za svoj neumorni trud u Kongu Affleck je 2015. na dodjeli nagrada People's Choice proglašen humanitarcem godine. Glumica Amy Adams (45) uručila je nagradu svom prijatelju i kolegi, nakon čega je on održao kratak ali dirljiv govor o svom trudu.

- Ponekad je svijet zastrašujuće i užasno mjesto i loše stvari koje je teško razumjeti se događaju, a to nas sve čini preplašenima i daje nam osjećaj bespomoćnosti. Jedna stvar koju sam naučio je da treba pokušati učiniti barem nešto. To je jedan od načina na koji se možemo boriti protiv tužnih stvari koje viđamo, užasnih stvari koje viđamo. Moramo pokušati pružiti svijetu malo dobrote - rekao je.

The 77th Golden Globe Awards - Arrivals - Los Angeles

Charlize Theron

Južnoafrička glumica Charlize Theron (44) osnovala je 2007. organizaciju 'Charlize Theron Africa Outreach Project' čija je misija smanjiti širenje SIDA-e među afričkom mladeži. 

Charlize je od 2008. mirovni poslanik Ujedinjenih naroda s posebnim naglaskom na okončanje nasilja prema ženama. Osim toga, zalaže se i za prava homoseksualaca, rekla je da se neće udati dok istospolni brakovi neće biti legalni u svim zemljama SAD-a.
Prije dvije godine dobila je i nagradu za svoj humanitarni rad. 

Angelina Jolie

Glumica Angelina Jolie (44) i Brad Pitt (56) 2006. osnovali su organizaciju 'The Maddox Jolie-Pitt'. Cilj ove udruge je pomoći u humanitarnim krizama diljem planeta. Jolie je već 19 godina UN-ova ambasadorica dobre volje s posebnim naglaskom na probleme raseljenika i izbjeglica. Bila je na raznim misijama u više od 20 zemalja, a za svoj humanitarni rad dobila je i nekoliko nagrada.

Brad Pitt zezao DiCaprija zbog 'Titanica': Mi bi podijelili splav
Brad Pitt  zezao DiCaprija zbog 'Titanica': Mi bi podijelili splav

Prve fotografije malene Shiloh 2006., posvojenje Paxa 2007., rođenje blizanaca Vivienne i Knoxa 2008. i vjenčanje Angeline i Brada 2014. godine prodane su za milijunske iznose i donijele su gotovo 70 posto od ukupnih prihoda dobrotvornoj udruzi 'Maddox Jolie Pitt Foundation'.

Ukupni prihodi tijekom jednog desetljeća, od 2006. do 2016., iznosili su nevjerojatnih 41,1 milijun dolara, s time da je 28 milijuna dolara došlo upravo od autorskih prava prodanih časopisima.

Britain

Elton John

Glazbenik Elton John (72) je 1992. godine, nakon što je izgubio mnogo prijatelja zbog SIDA-e, osnovao organizaciju 'Elton John AIDS'. Organizacija se bavi prevencijom virusa HIV-a i borbom protiv diskriminacije oboljelih osoba. Osim toga, Elton je prikupio i donirao milijunske iznose raznim dobrotvornim organizacijama. Nedavno je donirao milijun dolara za pomoć u Australiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

13:47

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Pojavio se video princeze Kate, a mnogi ne vjeruju da je to ona: 'Premršava je, a vidite joj nos!'
SNIMLJENI NA FARMI

Pojavio se video princeze Kate, a mnogi ne vjeruju da je to ona: 'Premršava je, a vidite joj nos!'

Princeza Kate i princ William viđeni su u dućanu s domaćim proizvodima u Windsoru, nedaleko od svoga doma Adelaide Cottage, u dijelu Windsor Great Parka, gdje se Kate oporavlja
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju