Lifestyle

Komentari 2

Oprah Winfrey samo jednom rečenicom otkrila tajnu uspjeha

Oprah Winfrey samo jednom rečenicom otkrila tajnu uspjeha

Kad priča o svom uspjehu i o tome kako je od djetinjstva u siromaštvu sama došla do uspjeha, Oprah citira autora Garyja Zukava koji govori kako morate biti svjesni u čemu ste dobri i time se baviti

Kad Oprah Winfrey, koja je od zaista skromnih početaka i djetinjstva u siromaštvu došla do toga da postane jedna od najgledanijih voditeljica i multimilijarderka, kaže 'u tome je tajna mog uspjeha', možda vrijedi obratiti pažnju na njene riječi. 

Tajna je, kaže Oprah, u 'moći služenja'. No ona ne govori da uspjeh dolazi iz toga da se služi drugima, već podsjeća na svoju karijeru i voditeljske dane kad je, tvrdi, u emisiji htjela ugostiti samo one ljude za koje je i sama smatrala da imaju što za reći. Zato Oprah citira autora Garyja Zukava koji govori kako morate biti svjesni u čemu ste dobri i što biste trebali raditi - i tome 'služiti'. Ukratko, govori o samootkrivanju.

Evo njenih savjeta kako da radite ono što volite.

1. Uvijek vjerujte u razlog

Vjerujte u razlog koji stoji za svega što radite. Jer, da biste bili uspješni, morate vjerovati da radite nešto smisleno.

2. Prigrlite svoju jedinstvenost

Pronađite svoje talente i dajte sve od sebe da služite svojim ciljevima. Ne biste trebali raditi svoj posao nepromišljeno, trebali biste aktivno koristiti svoje darove.

3. Prvenstveno njegujte - sami sebe

Ako sebe stavite na posljednje mjesto i 'izgorite', ni drugima neće preostati ništa od vas, pa zato prvenstveno pazite na sebe i njegujte sami sebe, poručila je Oprah za Insider.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci