Obavijesti

Show

Komentari 29

Brkovi, Ferrari i havajke bili su obilježje inspektora Magnuma

Brkovi, Ferrari i havajke bili su obilježje inspektora Magnuma
6

Trebalo mi je puno vremena da napustim taj vlak i zaista sam se trudio držati sve u ravnoteži, no obitelj mi je ipak važnija, objasnio je Selleck zašto je napustio kultnu seriju

VIDEO

Mogli su me zamijeniti Burtom Reynoldsom jer smo obojica imali velike i guste brkove, no on je ipak bio svjetska top zvijezda pa zabune nisu bile baš toliko česte, izjavio je Tom Selleck (73), zvijezda jedne od najpopularnijih krimi serija osamdesetih 'Magnum, P.I.' koja se reprizira na RTL-u.

Njegov lik, Thomas Magnum, napušta američku mornaricu nakon 12 godina službe i dolazi na Havaje kao privatni istražitelj koji se useljava u gostinjsku kuću u Robinovu Gnijezdu, golemom imanju playboya Robina Mastersa, za kojeg testira sigurnosni sustav u zamjenu za besplatni smještaj i korištenje skupocjenog Ferrarija. Lik Robina Mastersa nikad nije prikazan, no glas mu je posudio redatelj i glumac Orson Welles. Producenti su željeli da se u jednom trenutku na kraju serije ipak otkrije njegovo lice, no Welles je preminuo prije završetka snimanja.

John Hillerman glumi bivšega britanskog vojnika Jonathana Higginsa koji ga cijelo vrijeme nadgleda i s njim kroz seriju stvara uzajamno poštovanje, iako ga Higginsovi dobermani Zeus i Apollo ne podnose. Psi su gotovo izbačeni iz četvrte sezone zbog smanjivanja troškova snimanja, međutim, zbog brojnih prigovora Sellecka i Hillermana ipak su ih zadržali kao čuvare imanja sve do kraja snimanja.

Serija se emitirala osam sezona od 1980. pa sve do 1988. godine i bila je prva koja je veterane Vijetnamskog rata počela prikazivati kao ljude s osjećajima, a ne kao okrutne robote iz rata, što joj je donijelo vrlo pozitivne reakcije. Tom Selleck svojedobno je izjavio kako je njegova uloga zamišljena kao televizijski James Bond sa stjuardesom pod svakom rukom, besprijekorno savršen lik kojeg je Selleck zapravo mrzio.

- Dosta mi je igranja takvih frajera – priznao je scenaristima i producentima serije te predložio da lik Thomasa Magnuma pretvore u nekog s kim će se muški gledatelji puno lakše poistovjetiti. Prijedlog su u početku odbili, no kako je Selleck zaprijetio odlaskom iz serije, popustili su pa je Magnum postao pristupačan i šarmantan lik, prilagođen Selleckovoj osobnosti, koji ga je proslavio diljem svijeta.

- Sebe doživljavam kao glumca, a ne kao seks-simbola. To je jednostavno nečije tuđe mišljenje i iskreno mislim da ne možeš pokušavati biti seksi i u tome biti uspješan – izjavio je Selleck, koji je proglašen jednim od 40 najzgodnijih muškaraca u filmskoj industriji.

Sellecku i Hillermanu društvo su pravili još vozač helikoptera T.C. Theodore Calvin, kojeg je igrao Roger Earl Mosley, te Rick Wright, kojeg je utjelovio Larry Mannetti, jedini od glumačke postave koji nije njegovao brkati imidž, inače vrlo popularan osamdesetih godina. Neke su epizode četvrte sezone fokusirane upravo na njih trojicu jer je u to vrijeme Tom Selleck snimao druge filmove i bio nedostupan za snimanje cijelih epizoda 'Magnuma'.

- Nikad se nisam trudio svidjeti publici niti sam se brinuo o svom imidžu. Više me zanimalo kako da se razvijem kao glumac – kazao je Selleck, koji kao veliki obožavatelj bejzbola u seriji često nosi kapu Detroit Tigersa. Čak se u nekoliko epizoda izravno spominje njegov najdraži klub, a kada su Tigrovi osvojili prvenstvo 1984., CBS je želio snimiti jednu epizodu u Detroitu, no do toga ipak nije došlo. Na kraju su se dvojica igrača, Alan Trammell i Lou Whitaker, pojavili u cameo ulogama jedne epizode.

Osim njegove prepoznatljive bejzbolaške kape, Magnum često nosi i kapu američke mornarice s logom američkog vojnoga kompleksa u Vijetnamu uz lepršave havajske košulje kojima njeguje ležeran stil. Iako su mnoge scene postavljene širom svijeta (Francuska, Italija, Irska, Meksiko, Kenija, Vijetnam, Tajland, Japan…), samo je jedna lokacija snimljena izvan Havaja, i to u Londonu i njegovoj okolici, dok su scenaristi radnju serije prvotno zamislili u južnoj Kaliforniji.

Ubrzo nakon završetka emitiranja serije Universal je htio snimiti film s originalnom postavom. Tom Clancy je napisao scenarij u kojem se Magnum vraća u mornaricu gdje doživljava nove avanture, međutim, ova ideja nije zaživjela jer scenarij nije bio dovoljno jak da obori Box Office rekorde. Sve do prvih epizoda 'Cosby Showa' 1984. godine, 'Magnum, P.I.' bila je jedna od najgledanijih TV serija, a Tom Selleck je za ulogu privatnog istražitelja Magnuma osvojio Emmy i Zlatni globus, dok je John Hillerman osvojio iste nagrade za ulogu Jonathana Higginsa.

- Otišao sam iz serije jer sam želio imati obitelj. Trebalo mi je puno vremena da napustim taj vlak i zaista sam se trudio držati sve u ravnoteži, no obitelj mi je ipak važnija - objasnio je Selleck razloge napuštanja kultne serije.

Danas je teško zamisliti dlakavog i brkatog seks-simbola pa će novog i modernijeg Magnuma u rebootu serije utjeloviti Jay Hernandez (40). CBS tek snima pilot-epizodu pa ćemo još pričekati da publika ocijeni je li spremna za kompletnu promjenu imidža slavnog istražitelja Magnuma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...