Show

Komentari 4

Brojni kolege opraštaju se od Mire Furlan: 'Ona je bila plave krvi, i na sceni i van scene'

Brojni kolege opraštaju se od Mire Furlan: 'Ona je bila plave krvi, i na sceni i van scene'

Pokojna glumica u karijeri je ostvarila brojne zapažene uloge u filmovima 'Otac na službenom putu', 'U raljama života', 'Za sreću je potrebno troje', 'Lepota poroka', 'Kiklop' te američkim serijama 'Babylon 5' i 'Izgubljeni'

Komemoracija glumice Mire Furlan organizirana  je danas u Jugoslavenskom dramskom kazalištu u Beogradu.

POGLEDAJTE VIDEO:


Putem video snimke prikazan je govor njenog velikog prijatelja i kolege Žarka Lauševića. On se u emotivnom govoru prisjetio svoje slavne kolegice koja je preminula u siječnju ove godine.

- Mi smo glumci, nama je sve to lako. I ljubav i mržnja i bol i strah. Suze su osobna stvar. Prva suza ovdje, na ovoj sceni, sa njom, Mirom Furlan. Bila je to premijera naših 'Iluzija', naših kazališnih iluzija.  Nekoliko godina kasnije smo tamo daleko zajedno pustili suzu zbog novog susreta, ali i naših izmijenjenih života - rekao je Laušević.

- Mira Furlan je bila plave krvi, i na sceni i van scene. I kad bi i briljirala u ulozi neke prostakuše, plemkinja u njoj se pokazivala. Nije ju mogla ugroziti nijedna životna situacije - ispričao je on.

8172565

Podsjećamo, legendarna glumica umrla je u 65. godini života, a brojni kolege su joj danas odali počast u Jugoslavenskom dramskom kazalištu.

Rođena je u Zagrebu 1955. godine, a od 1991. živjela je u Americi gdje je emigrirala sa suprugom Goranom Gajićem zbog rata i političkih tenzija.

 

 

Najčitaniji članci