Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
84 komentara

Bulić: Nisam čuo za Depeche Mode, radio sam prošli mjesec

Glazbenik je izjavio da nije čuo za bend Depeche Mode jer je prošli mjesec bio izvan događaja pošto je nastupao u Vancouveru, Torontu, Montrealu, Chicagu...

croatiansports.com
Foto: croatiansports.com
84 komentara

'Kralj dijaspore' dao je intervju za portal CroatianSports.com u pauzi između koncerata u sklopu turneje po sjevernoj Americi. U subotu je pjevao u Los Angelesu. 

- Čast mi je biti ovdje među svima vama - rekao je Mate Bulić na početku intervjua te napokon objasnio zbog čega ga prati nadimak 'kralj dijaspore'. 

- Prije 15 godina, za vrijeme rata, hrvatski novinari su vidjeli moj rad i klubove koji su bili puni na mojim koncertima. Tad sam postao jako popularan, iako, ja sam osoba koja ne voli da se ovakvi epiteti pišu uz moje ime - započeo je svoju priču Mate te dodao da se samo iskrenim radom može doći do punih klubova i dvorana.

Novinar je pjevača tad upitao je li čuo za Depeche Mode i može li se usporediti s njima jer oni, kao i on, pune dvorane izvan Engleske, a u domovini ih toliko ne obožavaju. 

- Nisam čuo za njih. Prošli mjesec sam bio izvan događaja, bio sam usredotočen na turneju - odgovorio je Mate te dodao kako bi bio grijeh ne spomenuti da je u vrijeme recesije svaki njegov koncert bio rasprodan. Ipak, kad smo ga nazvali Mate Bulić je promijenio svoju 'pjesmu'.

- Ma bio sam umoran pa nisam dobro čuo što me novinar pitao. Naravno da znam tko je Depeche Mode. Poznati sastav. Kad sam počinjao s pjevanjem slušao sam ja njih. I slušao sam i Beatlese i druge svjetske grupe - rekao nam je glazbenik koji je nedavno snimio duet s Majom Šuput. Pjesmu 'Dvije lude' napisao im je Thompson. 

'Mlađa publika zna sve moje pjesme'

- Na internetu je vrlo lako naći sva mjesta na kojima sam nastupao - ustvrdio je glazbenik koji je pjevao u  Vancouveru, Torontu, Montrealu te u Chicagu, Clevelandu, New Yorku i Los Angelesu. 

- U Oakvilleu je prostor primao šesto ljudi, a došlo je njih osamsto pa su neki stajali izvan kluba. Svugdje sam bio zadovoljan atmosferom. Uglavnom mlađa publika zna sve moje pjesme i oni su ti koju atmosferu dovedu do usijanja - objasnio je te otkrio kako misli da je vjera jako bitna za Hrvate u dijaspori.

'Za mene su Hrvati svi Hrvati koji su katolici' 

- Nikad nisam dijelio Hrvate po tome potječu li iz Like, Dalmacije ili Hercegovine. Za mene su Hrvati svi Hrvati koji su katolici, a žele li oni ići u crkvu ili ne, to je njihov izbor - zakjljučio je glazbenik.

Smatra da će mladi u dijaspori kroz odlaske u crkvu i druženje s ostalim Hrvatima lakše učiti, ali i pamtiti svoj jezik. 

Bulić je za kraj otkrio da je navijač Dinama. 

- Ipak, kad sad pogledam stanje u hrvatskom nogometu zanima me samo uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije - rekao je.

Naši partneri pišu
Message