Obavijesti

Show

Komentari 2

Bulić: 'Teško se izborim sa sobom kad kupujem garderobu'

Bulić: 'Teško se izborim sa sobom kad kupujem garderobu'
10

Redateljica katkad ode kući s dva ista odjevna komada. Veseli se novoj režiji Ibsenove 'Hedde Gabler', a najveća podrška joj je 18 godina mlađi dečko Damirom Josipovićem

VIDEO

Dugo mi je bila želja raditi ovu predstavu. Prošle godine poklopile su se sve okolnosti pa sam konačno mogla realizirati projekt. U svojoj nezavisnoj organizaciji napravila sam ambiciozan posao sa šest izvrsnih glumaca, rekla nam je redateljica Senka Bulić (54) o predstavi “Kurlani”.

Iako je za predstavu trebala odabrati mali broj glumaca, odluka joj je, kaže, bila prilično lagana. 

- Nezavisna scena u tom je smislu naprednija, dogode se suradnje koje su inače rijetko moguće. Ljudi koji su u ansamblima surađuju s kolegama slobodnim umjetnicima - objašnjava i dodaje kako se među glumcima “rodila” pozitivna atmosfera.

Na predstavi su radili više od dva mjeseca, a Senka kaže kako su glumci od početka znali da je ona zahtjevna, pa su bili pripremljeni na veći broj proba. 

- S druge strane, oni se tako i zaljube u projekt, znaju da želim najbolje za njih i predstavu. Dajem vrlo jasne upute, precizna sam, sigurna u srž koncepta koji sam odabrala. Sve tekstove u umjetničkoj organizaciji radim prema vlastitu umjetničkom izboru i zato predstave stvaram strastvenije, sve mi se čini važnije nego u nekom uhodanom sustavu - smatra.

Kako se radilo o zahtjevnom tekstu, Bulić je glumce suočila s mogućom tremom, no dodala je kako su se glumci sami borili da ih nakon izlaska na scenu trema ne prevlada.

- To je znak odgovornosti, da ste i krhki s rasponom emocija. Najgore je kad stvar prijeđe u rutinu, glumačko izlaganje mora biti i nesigurno, ipak ste svaki put odgovorni pred drugom publikom - izjavila je glumica, koja je već u pripremama za nove predstave. 

- Radit ću Ibsenovo najizvođenije djelo ‘Heddu Gabler’. Privlače me jako klasični autori, izuzetna je njihova snaga i aktualnost danas. Voljela bih ponovno režirati i tekst nekoga našega suvremenog autora ili autorice - kaže redateljica.

Iako voli glumu, oduvijek joj je san bio postati rock glazbenica i, kako je izjavila, to je što uvijek želi, a jedino joj je uloga u predstavi “Dream of Life” to omogućila. 

- Svako igranje te predstave podsjeća me koliko je glazbena izvedba slobodna - rekla je. Priznala je da joj u karijeri najviše nedostaje prostor u kojem bi mogla kontinuirano igrati predstave. O mirovini ne razmišlja pretjerano jer se nada da će još godinama moći raditi.

- Pokušavam ne razmišljati u okvirima koji dolazak u određene godine smatraju i vremenom za nestanak u profesionalnom smislu. Današnji uvjeti u Hrvatskoj ne stvaraju previše optimizma u vezi ugodne starosti. To je jako ponižavajuća okolnost za sve naše građane koji, bez obzira na svoj silni uloženi trud, kasnije ne mogu biti sigurni u elementarno pristojne životne uvjete - kaže Bulić.

Iako ima bezbroj želja, ono što bi najviše htjela je ostati motivirana za bavljenje kazalištem. 

- Mislim da ću probleme na koje u tome nailazim lakše prevladavati. Željela bih još puno režija, ali i vlastitih novih uloga - objasnila je redateljica.

domijenak

Osim poslovnih uspjeha i na ljubavnom planu joj je sve postojano. Već nekoliko godina u vezi je s 18 godina mlađim Damirom Josipovićem (36) koji joj je, ističe, velika potpora u svemu što radi.

- On me podržava, i sam se bavi glazbom pa mu moj ritam nije neočekivan. Jasno mu je da je umjetnički život nepredvidiv, manje redovan. Lako uskladimo obveze jer i on ima iskustvo s glazbene scene pa mu je jasno na koji način funkcionira ovakav rad. Vrlo dobro funkcioniramo u svim fazama, pa i u stresnim, radnim periodima. Ali i kad uzmemo predah. Najčešće otputujemo u Split. Potreba za morem kod mene nikad se nije smanjivala, iako u Zagrebu živim jako dugo. Relaksira me taj prostor i energija - uz smiješak je izjavila Bulić.

Zarađeni novac voli trošiti na garderobu koja nije trendi i sezonska. 

- Teško se izborim sama sa sobom kad sam u kupnji, znalo mi se događati da shvatim da imam dva ista komada odjeće - objasnila je kazališna redateljica i glumica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama