Show

Komentari 9

Buntovna kraljičina unuka Zara: Stavila je pirsing na jezik, a po Australiji je partijala mjesecima

Buntovna kraljičina unuka Zara: Stavila je pirsing na jezik, a po Australiji je partijala mjesecima

Njezina majka, princeza Anne, odbila je titule za svoju djecu. Povodom 40. rođendana Zare Tindall, prisjećamo se nekih od njezinih najzanimljivijih postignuća i skandala

Zara Anne Elizabeth Tindall, kraljičina je najstarija unuka, no za razliku od svih svojih bratića i sestrični, nema nikakvu kraljevsku titulu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njezina majka, princeza Anne (70), kao žena nije imala pravo dati svojoj djeci titulu princeze i princa. Kada joj je kraljica Elizabeta II. (95) ponudila tu opciju, odbila ju je. Njezin razlog bio je to što je htjela da joj djeca imaju što normalnije živote. Za to se pobrinula i tako što je djecu slala u obične škole, kako bi se družili s različitom djecom,

- Dovoljno teško će biti što su kraljičina unučad - izjavila je.

Zara, čije je ime predložio njezin ujak, princ Charles (72), rekla je kako je zahvalna što nema titulu. Istu odluku donijela je i kad je sama postala majka, pa njezino troje djece nemaju titule.

- Mogli smo (moj brat i ja) biti puno pustolovniji od, recimo, Williama - prenio je E! Magazine.

Kraljičina unuka jedna je od neaktivnih članova kraljevske obitelji i karijerno se ostvarila kao Olimpijska sportašica. Diplomirala je kao fizioterapeut, ali se posvetila jahanju. Tako je slijedila stope kraljice Elizabete II. i svojih roditelja, koji su ljubitelji jahanja.

Reuters

Njezina izabrana disciplina je jahanje s preponama, a Ujedinjeno Kraljevstvo trebala je predstavljati na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine, od čega je morala odustati zbog ozljeda svojih konja prije natjecanja. U međuvremenu je osvojila srebrne i zlatne medalje na drugim natjecanjima, a publika ju je 2010. godine proglasila BBC-jevom sportašicom godine. Tim istim naslovom ponosila se njezina majka, princeza Anne, 1971. godine. Na Olimpijskim igrama konačno je nastupila 2012. godine u Londonu, gdje je osvojila srebrnu medalju, koju joj je uručila majka.

Prije nego je postala uspješna jahačica, slično svojem bratiću princu Harryju (36), Zara je bila buntovna tinejdžerica. Tako je tijekom proslave 50. rođendana princa Charlesa otkrila da ima pirsing na jeziku. Otprilike u isto vrijeme javno se svađala s tadašnjim dečkom. Prije nego je upisala fakultet, odučila se nekoliko mjeseci zabavljati i u Sydneyju. Za razliku od Harryja, čija je uloga u kraljevskoj obitelji bila puno bitnija, njezini skandali gotovo da su u potpunosti zaboravljeni.

Njezin najrecentniji skandal dogodio se početkom 2020. godine. Zbog prebrze vožnje suspendirana joj je vozačka dozvola na šest mjeseci. To se tada smatralo dolijevanjem ulja na vatru drame u kraljevskoj obitelji, jer su u isto vrijeme princ Harry i Meghan Marke (39) objavili kako napuštaju kraljevske dužnosti i državu.

Pixsell

Zara je jedna od najobožavanijih članova kraljevske obitelji, jer ljudi cijene njezinu normalnost i opuštenost. 2003. godine upoznala je ragbi igrača Mikea Tindalla (42), koji ju je poticao da se ozbiljno bavi sportom. Par se vjenčao nekoliko mjeseci nakon princa Williama (38) i Kate Middleton (39), a Zara je postala krsna kuma njihovom prvom sinu princu Georgeu (7). Sa svojim bratićima i sestričnama je u dobrim odnosima, a kako je bliska s bakom Elizabet II. bila je među izabranim brojem ožalošćenih na sprovodu princa Phillipa. Iako je prisutna na bitnim obiteljskim događanjima, kako ne obnaša službenu dužnost unutar obitelji, puno je rjeđe u fokusu medija.

Najčitaniji članci