Show

Komentari 1

Cate Blanchett je predsjednica žirija 77. venecijanske Mostre

Cate Blanchett je predsjednica žirija 77. venecijanske Mostre

Blanchett je poznata po angažmanu u borbi žena protiv seksualnog nasilja, osobito nakon skandala s Weinsteinom. Glumica je obilježila otvaranje festivala u Cannesu 2018., kada je također predsjedala žirijem

Dvostruka oskarovka, australska glumica Cate Blanchett predsjedat će 77. po redu međunarodnim Filmskim festivalom u Veneciji koji će biti od 2. do 12. rujna, izvijestili su u četvrtak organizatori. Odluku o imenovanju pedesetogodišnje glumice i producentice predsjednicom žirija, donio je 10. siječnja Upravni odbor Venecijanskog bijenala, čiji je Mostra sastavni dio. 

POGLEDAJTE VIDEO:

'Svake godine s nestrpljenjem iščekujem venecijansku Mostru i svake je godine izbor filmova koji se prikazuju izniman. Venecijanski filmski festival jedan je od najatraktivnijih na svijetu, to je prava svečanost ovoga provokativnog i poticajnog medija u svim njegovim oblicima'.

The 77th Golden Globe Awards - Arrivals - Los Angeles

Umjetnički direktor festivala Alberto Barbera kazao je da mu je veliko zadovoljstvo pozdraviti Cate Blanchett u Veneciji u funkciji predsjednice žirija 'nakon što joj je aplaudirao u veličanstvenoj ulozi 'Elizabeta' u filmu indijskoga redatelja Shekhara Kapura i 'Nema me', američkog redatelja Todda Haynesa, u kojemu utjelovljuje Boba Dylana. Za potonju je ulogu na Mostri 2007. nagrađena Kupom Volpi.'

EE British Academy Film Awards  2019

Blanchett je poznata po angažmanu u borbi žena protiv seksualnog nasilja, osobito nakon skandala s Harveyem Weinsteinom.

Glumica je obilježila otvaranje festivala u Cannesu 2018., kada je također predsjedala žirijem, izjavom da će proteći dosta vremena dok se filmska industrija ne okrene u korist žena.

'Za duboke promjene potrebne su specifične aktivnosti', rekla je tada Blanchett na konferenciji za novinare.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Najčitaniji članci