Obavijesti

Show

Komentari 177

U finale idu susjedi: Slovenija i Srbija izborile su svoje mjesto

U finale idu susjedi: Slovenija i Srbija izborile su svoje mjesto
18

U Tel Avivu je počela prva polufinalna večer 64. po redu Eurosonga. Nastupili su predstavnici iz 17 zemalja i otpjevali svoje pjesme. Finale će osigurati samo deset zemalja. Naš Roko Blažević natječe se u četvrtak

VIDEO

U veliko finale koje ćemo gledati u subotu idu predstavnici Grčke, Bjelorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenija. 

Prvu polufinalnu večer otvorila je pobjednica 63. Eurosonga, Izraelka Netta koja je otpjevala pjesmu 'Toy'. Prošle godine simpatije publike osvojila je zbog kombinacije pjevanja beatboxinga i 'kokodakanja'. 

Prva na pozornicu popela se predstavnica Cipra, Tamta s pjesmom 'Replay'. I ona je ove godine igrala na kartu seksepila, a nakon što je skinula lateks jaknu i ostala u prozirnom bodyju čuo se gromoglasni pljesak. Već četiri godine za redom predstavnici Cipra dolaze sa švedskim skladateljom.  Inače, s 14 godina Tamta je upoznala dvije godine starijeg dečka za kojeg se udala. Ubrzo je i rodila djevojčicu Annie, a razvela se nakon šest godina braka. Jednom prilikom izjavila je da će joj kći uvijek biti na prvom mjestu.

Nakon Cipra na red su došli predstavnici Crne Gore, sastav 'D mol' otpjevao je pjesmu 'Heaven'. Najbolji plasman ova država imala je prije četiri godine, točnije 2015. godine kada je osvojila 12 mjesto. Šest članova, među kojima su tri muškarca i tri žene odlučili su se za bijela odijela, a u njihovom nastupu osjetila se trema. 

Jedan od najpoznatijih finskih umjetnika, DJ-a Darude u kombinaciji s vokalom Sebastianom Rejmanom otpjevao je pjesmu 'Look Away'. Cijelu atmosferu dodatno je zagrijala atraktivna plesačica. Njihove šanse za prolaz, barem što se tiče kladionica, nisu najsvjetlije, ali tisuće navijača bilo je na nogama tijekom njihove izvedbe. 

Prije nešto manje od dvije godine osnovana je grupa Tulia, predstavnici Poljske donijeli su tradicijski način pjevanja u dvoranu. O vatri i ljubavi pjevali su u pjesmi 'Fire of live'. Publika je tijekom cijelog nastupa pljeskala u ritmu. Djevojke su otkrile kako se ne radi o tradicionalnim nošnjama već su odlučile nastupati u originalnim haljinama. 

Ove godine pokušat će naći mjesto u finalu i predstavnici Slovenije, Zala Kralj i Gašper Šantl s pjesmom 'Sebi'. Zanimljivo je da su se njih dvoje upoznali preko Instagrama nakon što je Zala objavljivala snimke na kojima pjeva. Oboje su bili u bijelom, a pratitelji već pišu kako se tijekom njihovog nastupa osjetila jaka kemija. 

Srce djevojaka diljem svijeta već su osvojili predstavnici Češke, sastav Lake Malawi s pjesmom 'Friend of a friend'. Dečki su što se tiče odjeće išli na sigurno, a voditeljica je nakon njihove izvedbe odmah zapjevala pamtljivi refren. 

Nakon kratke pauze na pozornicu se popeo predstavnik Mađarske, Joci Pápai koji je otpjevao emotivnu pjesmu 'Az én apám' koja govori o njegovom ocu. Rođen je u romskoj obitelji siromašnog podrijetla. Već je nastupao na Eurosongu, točnije 2017. i izborio visoko, osmo mjesto. Hrvatska mu je tada dala čak dvanaest bodova. Bez plesača i benda uspio je napraviti pravu atmosferu, a nastupao je bos. Sudeći po pljesku publike, ovaj nastup osvojio je njihova srca. 

Najmlađa ovogodišnja nastupnica dolazi iz Bjelorusije. Zena se na pozornicu popela s pjesmom 'Like it'. Ovo joj nije prvi put da sudjeluje u velikim natjecanjima. Naime, sedamnaestogodišnjakinja predstavljala je prije tri godine Bjelorusiju na dječjem Eurosongu i osvojila treće mjesto. 

Deveta se na pozornicu popela predstavnica Srbije, Nevena Božović s autorskom pjesmom 'Kruna'. Za večerašnji nastup odlučila se za neobičnu crnu haljinu s prorezom, a cijelu kombinaciju upotpunila je srebrenim nakitom. Ovu pjesmu posvetila je svom suprugu Nikoli.

Nova razglednica na pozornicu je dovela predstavnika Belgije, Eliota koji će svoje mjesto u finalu pokušati osigurati s pjesmom 'Wake up'. Cijelu atmosferu upotpunili su plesači s udaraljkama. 

Prešli smo više od pola emisije, a predstavnik Gruzije Oto Nemsadze otpjevao je emotivnu pjesmu 'Keep On Going'. Pjesma je na gruzijskom jeziku, a osim zanimljivih efekata cijelu atmosferu upotpunila je klapa. Što se tiče modne kombinacije, Oto je igrao na sigurno i odjenuo crnu majicu i crne hlače. Nakon nastupa zahvalio se publici. 

Iduća na pozornicu popela se predstavnica Australije, Kate Miller-Heidke s pjesmom 'Zero Gravity'. Pjesmu je napisala sa svojim suprugom, a govori o post porođajnoj depresiji. Do sada najzanimljiviji scenski nastup, a pjevačica je tijekom nastupa čak i letjela. Na sebi je imala haljinu koja podsjeća na vjenčanicu, a sve je to upotpunila krunom. 

Zvukove techno-punka na pozornicu su donijeli predstavnici Islanda. Nakon nastupa grupe Hatari i pjesme 'Hatrið mun sigra' cijela dvorana je bila na nogama. Odradili su dobar scenski nastup, a osim članova benda na pozornici su bile i plesačice. I to u kavezu. Svi su bili odjeveni u sado mazo stilu. 

Predstavnik Estonije, Victor Crone izveo je pjesmu 'Storm'. Nije bilo pretjeranog scenskog nastupa, a pjevač se odlučio na crno bijelu kombinaciju. Moderna pop produkcija na engleskom jeziku na kladionicama nije najbolje kotirala. 

Najjači pljesak odmah na početku nastupa osvojili su predstavnici Portugala s pjesmom Telemóveis. Originalna koreografija s puno plesnih pokreta. Baletne cipelice i neobičan zeleni kostim dobitna su kombinacija za Portugal ako je sudeći po reakciji publike. 

Pretposljednja večeras nastupila Grkinja Katerine Duska, s pjesmom 'Better Love'. Cijeli scenski nastup odlično je odrađen, a tijekom nastupa na pozornici su joj se priključile i plesačice. Katerine se za polufinalnu večer odlučila za unikatnu bijelu haljinu s čipkastim detaljima. 

Predstavnik San Marina, Serhat s pjesmom 'Say na na na'. Diplomirani stomatolog odabrao je bijelo odijelo, a kako bi što bolje 'začinio' svoj nastup uključio je i plesače.  

 

 

 

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju