Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
59 komentara

Cetinski u Beogradu proslavio čak sedam nominacija za Porin

Najviše razloga za slavlje na ovogodišnjem 20. Porinu 11. svibnja mogao bi imati Cetinski sa sedam nominacija. S pet nominacija slijede ga Belan i Elvis Stanić

Jurica Galoić/Pixsell
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Već nakon proglašenja nominacija u zagrebačkom Cinestar Arena Imaxu bilo je jasno da će bitka za Porine ove godine u svim kategorijama biti izrazito neizvjesna.

Bez euforije

Za dva je koplja, točnije dvije nominacije, za ovogodišnji, 20. Porin, Tony Cetinski ostavio kolege iza sebe. Popularni pjevač dobio ih je čak sedam od koje su najvažnije one za album godine, pjesmu godine i vokal godine.Tony, na žalost, dojmove nije podijelio s kolegama jer je poslom bio u Beogradu. Gostovao je u emisiji kod Ognjena Amidžića.

– Nema euforije zbog nominacija! Publika oduvijek kroji moju sudbinu – kratko je Tony komentirao još jedan uspjeh.

S po pet nominacija slijede ga Neno Belan i Fiumensi te opatijski jazz majstor Elvis Stanić za svoj album “Sol et Luna”. Četiri nominacije dobili su Ana Rucner, ansambl Lado, Ljerka Očić, Natali Dizdar, Pavel, Urban & 4 te Viktor Vidović. Predsjednik Ivo Josipović dobio je jednu za najbolju klasičnu skladbu.

– To mi je rekordan broj nominacija, do sada sam ih najviše imao četiri. Ući među tri najbolja isto je kao i dobiti medalju na Olimpijadi; zlatnu, srebrnu, brončanu... svejedno je. Sretan sam što sam među najboljima, radovat ću se i ako ne dobijem ni jedan Porin – kaže Neno Belan.

Albume spomenutih glazbenika sjajno su ocijenili i kritika i publika, a sad se pokazalo da im kapu skida i glazbena struka.Potvrdili su to redom kolege koji su došli u Cinestar čuti tko je među ovogodišnjim sretnicima. Cijeli program nominacija prošao je u vrlo ležernom i zabavnom tonu od strane dva poznata radijska glasa: Ivana Mišerić (Antena Zagreb) i Dalibor Petko (Narodni Radio).

Završnica u Rijeci

Nakon što je više od tisuću i sto glasača proteklih tjedana odlučivalo o tri najbolja u 50 glazbenih kategorija. Njihova imena obznanili su višestruki Porinovci i Porinovke; Nikša Bratoš do sada ih je skupio čak 32, te Elvis Stanić koji se ponosi sa svojih 16 Porina. U društvu s njima bili su i Vanna, Maja Blagdan, Hladno pivo, Natali Dizdar...Završna dodjela jubilarnog 20. Porina održat će se u subotu, 11. svibnja 2013. godine, u dvorani Centra Zamet u Rijeci.

Naši partneri pišu
Message