Show

Komentari 0

Četvrti Dimensions festival od 26. do 30. kolovoza u Puli

Četvrti Dimensions festival od 26. do 30. kolovoza u Puli

Nedavno je objavljen i službeni video s najboljim trenucima prošlogodišnjeg festivalskog izdanja koji možete pogledati u nastavku članka

Dimensions festival europski epicentar najsvježije elektroničke glazbe, po četvrti se put vraća na jednu od najljepših svjetskih festivalskih lokacija - tvrđavu Punta Christo i obližnje plaže štinjanskog poluotoka pored Pule. Naime, britansko-hrvatski organizacijski tim upravo je objavio datume održavanja Dimensions festivala 2015., od srijede 26. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza!

U veljači će biti objavljena prva imena glazbenika koji stižu u Hrvatsku, a zbog specifičnog pristupa organizatora u biranju uzbudljivih, različitih i cijenjenih glazbenika ponovno očekujemo najbolje od svjetske underground elektroničke scene, poznata imena i uz njih nove generacije talenata.

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije prigodno nazvane ranograbilice stižu u prodaju 6. veljače, a s njima i šansa da domaća publika iskusi jedinstveni festivalski ugođaj uz najpovoljniju cijenu.

Festival poznat po intimnoj atmosferi te inovativnom i raznolikom zvuku prošle je godine posjetilo sedam tisuća ljudi iz više od pedeset zemalja svijeta. Oni su uživali u izvedbama dvjesto glazbenika koji su se izmjenjivali na maštovitim pozornicama unutar povijesne tvrđave te na dnevnoj, pozornici na plaži s pogledom na brijunski arhipelag.

Nedavno je objavljen i službeni video s najboljim trenucima prošlogodišnjeg festivalskog izdanja koje je okom kamere uhvatila producentska kuća The Six More Than Forty, a koji se može pogledati ovdje.

Uz profesionalne snimke producentski tim je iskoristio i privatne snimke publike te stvorio unikatnu viziju Dimensionsa iz raznih perspektiva.

Jedan od aduta Dimensions festivala svakako je i veliki koncert otvorenja u veličanstvenoj pulskoj Areni gdje smo prošle godine imali priliku vidjeti Cariboua, Kwabsa, Nilsa Frahma te svjedočiti jednom od posljednjih koncerata tandema Darkside

Svjetski poznati internet projekt Boiler Room na svojoj web stranici postavio cjelovite koncerte Cariboua i Nilsa Frahma, a upravo je snimka Caribouovog koncerta ušla u izbor najboljih Boiler Room videa 2014. godine.

Dimensions festival je prošle godine osvojio nominaciju u kategoriji najboljeg stranog festivala (Best Overseas Festival) na UK Festival Awards, te u kategoriji najboljeg malog festivala (Best Small Festival) na European Festival Awards. Dimensions festival također je već bio u borbi za ove nagrade i to za najbolji novi festival i najbolji festival europskog kontinenta 2012., te za najbolji europski festival 2013. na UK Festival Awards, te za najbolji mali festival na European Festival Awards 2013.

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su i na:

www.dimensionsfestival.com 
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival 
www.facebook.com/DimensionsFestival 
www.twitter.com/dimensions_fest 
www.mixcloud.com/dimensionsfestival 
www.youtube.com/dimensionsfestival

Najčitaniji članci