Obavijesti

Show

Komentari 5

Charlie Chaplin bio je jedan od velikih zavodnika Hollywooda

Charlie Chaplin bio je jedan od velikih zavodnika Hollywooda
5

Osim što je tijekom života imao brojne afere, bio je i četiri puta u braku te je imao 11-ero djece. Supruge Charlieja Chaplina bile su i po 30 godina mlađe od njega

VIDEO

Dan bez smijeha je izgubljen dan, često je govorio Charlie Chaplin, jedan od najkreativnijih i najutjecajnijih osoba u eri nijemog filma.  

Njegov glavni lik bio je "Skitnica", lutalica otmjenog držanja i džentlmenskog ponašanja. Najslavnija ličnost svih vremena bila je poznata po uskom kaputu, širokim hlačama, ogromnim cipelama, polucilindru, štapu i neizostavnim brkovima. Charlie Chaplin, osim što je postao pravi glumački majstor i uzor mnogim kasnijim generacijama komičara, bio je poznat i po burnom ljubavnom životu. 

Četiri braka

Osim što je tijekom života imao brojne afere, bio je i četiri puta u braku te je imao 11-ero djece. Njegove supruge bile su i po 30 godina mlađe od njega, zbog čega je bio kritiziran u javnosti. S Ednom Purviance koja je glumila u njegovim filmovima bio je u vezi dvije godine. Nakon nje, Chaplin se zaljubio u dječju glumicu Mildred Harris, koju je i oženio, jer je mislio da je trudna. Ona je imala samo 16 godina. Iako se prva trudnoća pokazala lažnom, Mildred mu je kasnije ipak rodila sina Normana Spencera Chaplina, koji je umro kao dijete. Brak je propao nakon dvije godine, jer je Charlie tvrdio da je Mildred imala lezbijsku aferu s glumicom Allom Nazimovom. Ona je pak rekla da je on seksualni ovisnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije dugo trebalo da se umjetnik ponovno zaljubi. Zaprosio je poljsku glumicu Polu Negri, ali do braka nikad nije došlo. Par je često  prekidao te se javno mirio. Navodno je s njom bio samo zbog publiciteta, jer je sve svoje druge veze pokušavao održati diskretnima. 

Njegova druga supruga bila je meksičko američka glumica Lita Grey, koja je imala 16 kada se udala za 35-godišnjeg Chaplina 1924. godine. Upoznali su se na snimanju filma “Mališani”. Imali su dvoje djece, sinove Charlesa Jr. i Sydneya, no ubrzo su se razveli. Brak im je navodno bio katastrofa, jer su se stalno svađali. 

Chaplin je nakon nje imao dvije kraće veze s Georgiom Hale i Mayom Reeves. Godine 1932. glumac je započeo vezu s Paulettom Goddard, koja je s Chaplinom snimila dva filma “Moderna vremena” i “Veliki diktator”. Bili su u vezi osam godina, a ona je većinom živjela u njegovu domu na Beverly Hillsu. Nakon prekida, Chaplin i Goddard su javno potvrdili kako su se tajno vjenčali 1936. godine. 

Nakon Paulette, Chaplin je imao avanturu s Joan Berry. Veza se pokazala noćnom morom za njega, jer nakon što je 1943. Joan dobila dijete, tužila ga je zbog očinstva. Iako su krvni testovi pokazali da Chaplin nije otac Berrynog djeteta, testovi tada nisu bili dokaz na sudu pa mu je naređeno da mora uzdržavati dijete. Ta nepravda je kasnije čak  dovela do promjene u kalifornijskom zakonu pa su testovi postali dokaz na sudu. Federalni tužitelji su ga optužili i za ropstvo u vezi Berryjeve 1944., ali je oslobođen optužbi. Chaplinov imidž u Americi bio je teško narušen ovim senzacionalnim suđenjima. Berry je pak institucionalizirana 1953. nakon što je pronađena kako hoda bosa ulicama i  mrmlja: "Ovo je čarolija." 

Napokon pronašao sreću

Poslije bezbroj veza i niza problema, Chaplin je sreću našao s Oonom O’Neil, kćerkom pisca Eugenea O’Neilla. Vjenčali su se 1943. godine. Charlie je imao 54, a ona 18 godina. Njen otac brak nije odobrio te je prekinuo sve kontakte s njom. Par je bio u dugom i sretnom braku u kojem su dobili osmero djece: sinove Christophera, Eugenea i Michaela Chaplina te kćerke Geraldine, Josephine, Jane, Victoriju i Annette-Emilie. Oona je nadživjela Chaplina za 14 godina, ali su joj posljednje godine bile nesretne, jer ju je tuga zbog njegove smrti odvela  prema alkoholizmu. Umrla je od raka gušterače 1991. 

Od 4. studenog do 30. prosinca po cijeni od 19.99 kuna nudimo vam na kioscima DVD-e s filmovima legendarnog komičara:

Na prvom DVD-u 4. studenog pronaći ćete filmove: 'Rolanje', 'Zalagaonica', 'Svagdanji užici' i 'Burleska o Carmen'.

Drugi DVD izlazi 18. studenog nalaze se filmovi: 'Dijete', 'Večernji izlazak', 'Na sunačnoj strani' i 'Iza velikog ekrana'.

Treći DVD koji izlazi 2. prosinca donosi filmove: 'Skitnica', 'Lijek', 'Vatrogasac', 'Dobro susjedstvo'.

Četvrti DVD u prodaju će doći 16. prosinca. Filmovi su: 'Doseljenik', 'Njegov novi posao' i 'Tilijina romansa s greškom'.

Zadnji DVD izlazi 30. prosinca i donosi filmove: 'Knockout', 'Vagabund', 'Žena' i 'Policija'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje