Obavijesti

Show

Komentari 48

Claudia Beni: Zbog karijere sam jedva prošla 7. razred, a kćeri sad vole slušati moje pjesme...

Claudia Beni: Zbog karijere sam jedva prošla 7. razred, a kćeri sad vole slušati moje pjesme...
12

Prvi put kad je nastupala na Dori imala je 12 godina, s grupom Teens, koja je prodala čak 30.000 albuma. Bilo je to 1998. godine. Sad Claudia živi potpuno drukčijim načinom života

VIDEO

Imam dvije kćeri, blizanke, Chiaru i Noemi, prije dva tjedna napunile su 4 godine, odmah na početku telefonskog razgovora pohvalila nam se Claudia Beni (34). Vesela i odlično raspoložena nije se nećkala oko intervjua, iako se povukla s estrade prije više od 14 godina.

Javnost je pamti kao pjevačicu hita “Više nisam tvoja”, s kojim nas je 2003. godine predstavljala na Eurosongu u Rigi te završila na 15. mjestu, a prethodno je pjevala u bendu Teens.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Mijom Negovetić

Pokretanje videa...

Mia Negovetić: 'Žao mi je što Damir Kedžo nije išao na Eurosong' | 24 pitanja 07:58

Prije pet godina vratila se na scenu s bendom Koktelsi, no onda je napravila veliki zaokret u životu i potpuno sve promijenila.

- Imamo obiteljski biznis, brat i ja. Tata se 40 godina profesionalno bavio ugostiteljstvom, prodaja aparata za kavu. Danas brat Sandro i ja imamo firmu koja je zastupnik za područje bivše Jugoslavije u ugostiteljstvu. Zadnje četiri godine to radimo. Kava je sad postala moja strast - pohvalila nam se Claudia. Trgovina se nalazi u Matuljima, gdje je ona i rođena.

Budući da je danas sretno udana i ponosna majka dviju curica, pitamo je kako one reagiraju na njene pjesme.

- Moje curice kažu ‘stavi mi mamu’, ili stavi mi Liama, to je sin Daniela Benija, on mi je bratić. Meni je to super, odmah im stavim pjesme. Uvijek se rado sjetim tog razdoblja. Što si stariji, svjesniji si kako je bilo lijepo i divno - kaže Claudia, koja o povratku na estradu ipak ne razmišlja. To je, kaže, iza nje.

- Odlučila sam se za obitelj. Obožavam djecu, njihove osmijehe, živim za njih. Imamo posao u kojem uživam. Budi me miris kave ujutro. Tata je ponosan na nas - veselo priča Claudia, koju smo zatekli u trgovini s bratom. Publika ju nije zaboravila.

- Ljudi me i danas prepoznaju i drago im je vidjeti me - kaže Claudia.

Eurosong 2003

Prvi put kad je nastupala na Dori imala je 12 godina, s grupom Teens, koja je prodala čak 30.000 albuma. Bilo je to 1998. godine. No uskoro se bend raspao jer je Claudiji zbog svega toga patila škola.

- To je bilo strašno. Pa ja sam u sedmom razredu osnovne škole jedva prošla s dva. Imala sam 300 sati izostanaka. Onda su nastupili zdravstveni problemi nekih članova, pa sam nastavila dalje sama - objasnila je Claudia.

Eurosong 2003

Prvi album, “Claudia”, snimila je sa samo 16 godina. Surađivala je i s Ivanom Banfić. Snimile su pjesmu “Hrvatice vas vole” povodom Svjetskog nogometnog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

Claudia Beni: Vratila sam se glazbi i sretnija sam nego ikad
Claudia Beni: Vratila sam se glazbi i  sretnija sam nego ikad

Nakon pobjede na Dori 2003. snimila je svoj drugi album, “Čista kao suza”, te ponovno sudjelovala na hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurosonga, i to 2006. godine, pjevajući “Samo ti mi ostani”. Zvali su je nasljednicom Tajči. Pitali smo je zašto se zapravo povukla s estrade.

- Rano sam počela, imala sam devet godina kad sam počela pjevati. Došlo je do zasićenja. I tog biznisa, glamura i medija. Tradicionalni sam tip. Ne volim biti eksponirana. Ne odgovara mi to. Kad si mlad, lud si. Nisam se više osjećala slobodno. Da mogu bez šminke prošetati gradom, staviti turban na glavu i baciti smeće - govori iskreno Claudia.

Privatna arhiva

Priznaje da je sve to ipak bio lažan svijet.

- To mi je smetalo. Mi smo naučeni biti pošteni, roditelji su nas odgojili tako. Na estradi ima svega. Puno loših i puno dobrih ljudi. Nisam se našla u tom svijetu. Moram se ugodno osjećati u onome što radim. Nema lažnjaka, nema nametanja pjesme koju moraš pjevati, a ne želiš. Ne bih imenovala koju, neka to ostane u lijepom sjećanju. Kad mi je pjevanje prestalo biti uživanje, odlučila sam povući se - kaže Claudia.

Privatna arhiva

I dalje vrlo voli glazbu pa zapjeva po kući.

- Estrada i glamur mi nisu više odgovarali. Sad sam zamijenila noćni život za dnevni, živim kao i većina ljudi. Danju živim, a noću spavam. I to noćarenje mi nije više odgovaralo. Volim jutro, obožavam jutro, imam taj neki svoj ritual, popiti kavu uz zvuk cvrčaka - zaključila je Claudia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin