Obavijesti

Show

Komentari 0

Crveni tim u izazovu nije osvojio nijedan bod, Dominik: Trebao sam svoj tanjur gurnuti naprijed

Crveni tim u izazovu nije osvojio nijedan bod, Dominik: Trebao sam svoj tanjur gurnuti naprijed
29

U kuhinji showa 'Hell's Kitchen' kandidate je dočekao chef Gretić, a ovaj put mu se pridružio prijatelj i gost na večeri u prethodnom izazovu, chef Steven Pieters

VIDEO

Nakon izazova pripreme večere za goste u showu 'Hell's Kitchen' koji je završio pobjedom plavaca i neočekivanim prelaskom Chiare iz crvenog u plavi tim, Vehid je odlučio sazvati sastanak crvenog tima kako bi prokomentirali situaciju u timu. Sara se ispričala timu i Vehidu što neke stvari nije rekla izravno njemu, nego ih je doznao od plavog tima. Vehid je timu rekao da razmisle žele li da netko drugi preuzme ulogu vođe, ali svi su se složili da pouzdani Vehid treba ostati na poziciji vođe. Crveni su sastanak zaključili međusobno se motivirajući za nadolazeći izazov. 

U 'Hell's Kitchen' stiže gostujući chef Steven Pieters, a jedan će kandidat ostati jako frustriran!
U 'Hell's Kitchen' stiže gostujući chef Steven Pieters, a jedan će kandidat ostati jako frustriran!

Za to vrijeme Chiara je sa Sarom pričala o novoj situaciji u kojoj se našla.

- Nije me strah da se neću prilagoditi, treba mi vremena da vidim kako vi dišete, tko je kakav. Možda mi dobro dođe – malo promjena, nove, friške ideje - rekla je Chiara svojoj novoj kolegici Luciji.

- Mislim da su se nekako stabilizirali i da su možda stavili ego sa strane i sad više razmišljaju timski, što je super - dodala je Chiara.

U kuhinji je kandidate dočekao chef Gretić, spreman predstaviti im još jedan izazov rekreiranja jela, a ovaj put mu se pridružio prijatelj i gost na večeri u prethodnom izazovu, chef Steven Pieters kojeg je Gretić predstavio timovima govoreći:

- Radio je na svim kontinentima, ima preko 30 godina iskustva, od toga dvadesetak kao chef kuhinje.

Chefovi su pripremili kandidatima izazov rekreacije jela čiji autor je Gretićev i Pietersov mentor Pierre Gagnaire – pečeni brancin u umaku od kurkume s krumpirom i toplom salatom od špinata te umakom od smrčka. Gretić je također istaknuo da se radi o jelu koje istražuje okuse i naglasio da je bitno da ih kandidati uspješno rekreiraju. Najbolji kandidat u pobjedničkom timu osvaja imunitet, a gubitnički tim morat će odabrati dva nominirana. Za izazov su imali 75 minuta.

U kuhinjama su kandidate dočekali tanjuri s jelom kako bi mogli probati sve komponente. Iako se Luciji jelo nije svidjelo jer ne voli okus smrčka, većina kandidata bila je oduševljena, a Vehid je na jelo rekao:

- Ima kreme, ima svega, i ta riba. Stvarno, sve je savršeno.

Kandidati su se bacili na pripremu i Chiara je priznala da se osjeća malo nadobudno jer ima potrebu pokazati se novom timu.

- Treba se pokazati sama sebi, ne nama. Na kraju, svi smo digli ruke za nju tako da mislim da se svima u kući već pokazala - rekla je Lucija.

Viktor je odlučio da želi sve pripremiti sam, što se Tomislavu nije svidjelo:

- On je u biti neko odcjepljenje napravio odmah u startu, tako da ima lagano jedan minus vezano uz to.

Ipak, komentaru unatoč, Tomislav je Viktoru postavljao mnogobrojna pitanja tijekom pripreme.

- Pomažem mu, ali opet ne mogu mu sa svime pomagati da sebi ne odmognem - rekao je Viktor.

U crvenom timu Anel je Roka tražio savjete koji se trudio pomoći mu koliko može, a Vehid je pomagao Marjani.

- Svjesni smo činjenice da sad moramo dati dvjesto posto od sebe i da je svaka izgovorena riječ bitna i stvarno sad radimo na tome da pokušamo biti mali perfekcionisti - rekla je Sara.

Kako se izazov primicao kraju, tako su kandidati stavljali svoje tanjure na pass.

- Ja sam do zadnje minute servirala i pazila na te neke sitnice jer mislim da je meni danas jako važan dan - komentirala je Sara koja je zadnja nosila svoj tanjur.

Zatim su kandidati trebali odlučiti kojih će pet tanjura poslati na ocjenjivanje, a koja tri će ostati da strane.

- Ja sam jako, jako zadovoljan, ali kao timski igrač htio bih da i drugi dođu na pozornicu - rekao je Dominik, koji je uz Roka Ć. i Marjanu, koji svojim jelima nisu bili zadovoljni, ostao sa strane.

U plavom timu sa strane su ostali Marko, Tomislav i Chiara koji su ujedno bili i prvi prozvani da donesu svoje tanjure pred chefove Gretića i Pietersa. Chefovi nisu bili oduševljeni tanjurima, ali načelno su bili zadovoljniji nego što su to Marko, Tomislav i Chiara očekivali. Zatim su pozvani Dominik, Marjana i Roko Ć. Marjana i Roko također nisu dobili toliko oštre kritike koliko su očekivali.

- Dominik, po vlastitom izboru otraga. A što ako taj tvoj čin spriječe crvene da pobijede i netko iz crvenog tima ispadne? - pitao je Dominika Gretić.

- Onda je to loša odluka crvenog tima. Cijelog - spremno mu je odgovorio.

- Lijepo izgleda. Sve na mjestu - i riba i smrčak i krumpir. Jedino što nije je špinat. Po samoj gustoći imaš najbolji umak dosad.

- Jako sam pogriješio što svoj tanjur nisam gurnuo naprijed - priznao je Dominik.

Slijedilo je kušanje tanjura za ocjenjivanje i prvi su na redu bili Nikola i Roko.

- Tanjur super izgleda - poručio je chef Pieters Roku koji je bio nesiguran svojim jelom. Ipak, njegov tanjur imao je više nedostataka pa je Nikola osvojio prvi bod za plavi tim.

Slijedili su Milena i Viktor.

- Na prvi pogled super tanjur. Skoro pa copy paste. Tanjur za ponos - zadovoljno je komentirao Milenin tanjur chef Pieters, a Gretić se složio i dodao:

- Super, super.

Viktorovim jelom chefovi su bili još zadovoljniji.

- Nemam ti što reći. Nije preslano, nije prekiselo, pogođen je balans fantastično. Riba je ultramekana od ispod, ovo je prva riba na kojoj se ustvari osjeća maslac, mislim da bi i Pierre bio zadovoljan s ovim -  rekao je Gretić Viktoru i dodijelio mu bod.

- Mogu umrijeti miran - zaključio je Viktor nakon pohvala chefova i od uzbuđenja zaboravio odnijeti tanjur nazad na mjesto.
Lucija je plavcima donijela i treći bod, jer je imala manje tehničkih grešaka od Sare s kojom je išla na ocjenjivanje.

Chef Pieters rekao je Luciji da bude hrabra, a Lucija je na to rekla:

- Zar bi bila tu da nisam hrabra? I malo na svoju ruku. Trebaš biti malo hrabar i malo lud.

Domagoj je, unatoč prerezanom smrčku i uvenulom špinatu, osvojio i četvrti bod za plavi tim jer je Vehidu u jelu ostala sirova ljutika.
Zadnji su pred chefove jela donijeli Anel i Mauro. Anel svojim jelom bio zadovoljan, ali chefovi su imali zamjerke, a glavna je bila ta da je jelo presoljeno.

- Treba biti realan sam sa sobom, ne treba se lagati jer prvenstveno će tim nastradati, a ne pojedinac. Definitivno Anelov tanjur nije trebao ići. Mislim, ja sam vidio i po tome kako je kuhao. Međutim, tu je zapravo vođa da donese odluke - zaključio je Dominik.

- Riba, od svih riba – perfect - poručio je Mauru chef Pieters.

- Ma nemoj?! Okus pršti, sjajno se bori sa svim ovim ostalim. Iznenađuješ me Mauro ponekad – bod za plavi tim!

- Zakucano. Touchdown - sretno je rekao Mauro na pobjedu plavaca koja je crvene ostavila bez ijednog boda.

- Pet – nula, to još nismo imali!

Gretić je Viktorovo jelo proglasio najboljim u plavom timu i dodijelio mu imunitet, a crne pregače pripale su Sari i Anelu koji su spremili najslabija jela u crvenom timu. Ipak, chef je gubitničkom timu poručio:

- Sve ste dobro kuhali,  tu nije bilo lošeg jela, nije bilo jela koje je nejestivo.

Sara se rasplakala: 'Da mi je to napravio, ne mogu vjerovati...'
Sara se rasplakala: 'Da mi je to napravio, ne mogu vjerovati...'

- A jesam, razočaran sam, pet-nula i onda se svi idu gurati zato što bi oni nešto htjeli pokazati. Netko kad vidi ono, chef s mojim pedigreom, najmlađi chef u Hrvatskoj u Michelinovom vodiču, u jednom od top 5 najposjećenijih restorana u Zagrebu i ja tu gubim, ono od zrnzavca malih, ne kužim - frustriran je raspletom situacije bio Dominik.

Saru i Anela čekao je još izazov u kojem su se mogli riješiti crne pregače, a to je ovaj put bila priprema noklica za juhu.  Sara je pobijedila i vratila crnu pregaču, a Anel je u kući Dominiku i Roku rekao da je predao izazov Sari kako bi joj podignuo moral jer je primijetio da ju muči situacija u timu.

- Anel ima crnu pregaču i sad slijedi jedan sastanak i kompletna reorganizacija našeg tima da se poboljšamo jer ovo nema smisla - zaključio je na kraju Roko Ć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija