Obavijesti

Show

Komentari 5

Cuccione je umro sa 16, borio se s rakom od devete godine...

Cuccione je umro sa 16, borio se s rakom od devete godine...
10

U dobi od devet godina dijagnosticiran mu je Hodgkinov limfom. Uspio se oporaviti, no rak se vratio. Agresivni tretmani liječenja ostavili su mu posljedice na pluća

VIDEO

Mnogi klinci proslavili su se ulogama u filmovima i serijama i svi smo mislili da ih očekuju velike karijere. Nažalost, neki od njih nisu imali prilike ispuniti svoj potencijal. Svaki drugi dan objavljivat ćemo po jednu priču u kojoj ćete se moći prisjetiti tih mladih nada u našem specijalu - Umrli su premladi

Pokojni Michael James Cuccione najpoznatiji je po boy bendu '2gether' koji je osnovao s još četiri dječaka, istoimenoj MTV-jevoj seriji i filmu te ulozi dječaka koji umire od raka u seriji 'Spasilačka služba'Dječji glumac bio je veoma talentiran, bavio se glumom, pjevanjem, plesom, pisao je pjesme i bio aktivan u borbi protiv raka. Nakon što je 1997. godine izrazio želju da upozna zvijezdu 'Spasilačke službe' Davida Hasselhoffa (61) dobio je gostujuću ulogu u seriji. 

Film '2gether' objavljen je u veljači 2000. godine, a soundtrack filma osvanuo je na Billboardovoj Top 100 ljestvici albuma. U kolovozu 2000. godine film se na MTV-u počeo emitirati kao serija. S bendom je objavio drugi album '2gether Again', koji se također našao na Billboardovoj Top listi 100 albuma. Dječaci su privukli pažnju javnosti pa su u jesen 2000. godine otišli na turneju s Britney Spears i otvorili njezin koncert. Snimili su i drugu sezonu serije '2gether', no Michaelu su problemi s disanjem stvarali probleme zbog čega je na setu morao imati spremnik s kisikom.

Gostovao je po medijima, školama, bolnicama...

Izdao je CD s pet pjesama -  'When You Are Away', 'Make a Difference', 'I Don't Want To Say Goodbye', 'Lock the Door' i 'Don't Give Up'. Novcem od njegove prodaje osnovao je zakladu 'The Michael Cuccione Foundation' kojom je financirao mlade istraživače u borbi protiv raka i pomogao bolesnima. U dobi od 11 godina prikupio je 130.000 dolara od prodaje CD-a, a na pitanje što želi napraviti s novcem, Michael je odgovorio: 'Želim da se financiraju mladi istraživači jer ako to ne učinimo, neće ih biti u budućnosti'. Imao je istinsku želju pomoći drugim ljudima kako bi se borili i pobijedili rak. Gostovao je po medijima, školama, bolnicama i poticao ljude da ne odustanu i što je moguće više ostanu pozitivni. 

S 12 godina je osnovao zakladu za borbu protiv raka

Svoj CD promovirao je i u 'The Tonight Showu' voditelja Jayja Lenoa, a upoznao je i tadašnjeg kanadskog premijera Jeana Chretiena (80) koji je njegovom zaslugom odobrio 60 milijuna dolara za razne istraživače diljem Kanade. Do kraja 1997. godine, tada 12-godišnji Michael prikupio je više od 175.000 dolara za zakladu, a godinu dana kasnije otišao je u Rim i dobio blagoslov pape Ivana Pavla II

- Moj san je da se pronađe lijek protiv raka kako bi ljudska patnja došla kraju. Vjerujem da se taj san može ostvariti ako zajedno radimo na njegovu ostvarenju - rekao je Michael koji je s bakom napisao knjigu 'There Are Survivors: The Michael Cuccione Story' u kojoj je progovorio o svojoj borbi s teškom bolešću. 

Preminuo je osam dana nakon 16. rođendana

Cuccione je preminuo u tinejdžerskoj dobi od 16 godina zbog respiratornih smetnji. Rođen je 5. siječnja 1985. godine u Burnabyju u Britanskoj Kolumbiji, a odrastao je u Coquitlamu u blizini Vancouvera na zapadnoj obali Kanade. Jednom je svoj život opisao gotovo savršenim i to zahvaljujući svojoj voljenoj obitelji, ocu Domenicu, majci Gloriji, sestri Sophie i bratu Steveu. No od 25. srpnja 1994. godine sve se promijenilo. Na bratov šesti rođendan dijagnosticiran mu je Hodgkinov limfom. Šest mjeseci proveo je na kemoterapijama, nakon čega su mu liječnici priopćili da se uspio izliječiti. No na ljeto 1995. godine na redovnoj kontroli opet je uslijedio šok - rak mu se vratio. Morao je ići na transplataciju koštane srži matičnim stanicama.

Umro je u Vancouveru okružen voljenom obitelji

Borio se za život, no ostao je pozitivan. Od početka svoje osobne bitke nastojao je učiniti nešto drukčije pa je počeo s pisanjem pjesama kako bi pomogao prikupiti sredstva za istraživanje raka kod djece. Oporavio se, no agresivni tretmani ostavili su mu oštećenja na srcu i plućima. 

Zbog problema s disanjem bio je prisiljen propustiti nastupe, a 4. prosinca 2000. godine završio je u bolnici s upalom pluća. Idućih mjesec dana proveo je u bolnici u kojoj je proslavio svoj posljednji Božić, Novu godinu i 16. rođendan. Osam dana kasnije, 13. siječnja 2001. godine umro je u Vancouveru okružen voljenom obitelji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...