Show

Komentari 0

'Da sam ja autor, ovo jelo nikad ne bih radio na takav način'

'Da sam ja autor, ovo jelo nikad ne bih radio na takav način'

Nakon što je dobio zadatak da kopira jelo Lidije Kralj, Robert se porezao kad je otvarao kamenicu. U kuhanju se vodio svojom intuicijom, mijenjao je neke stvari...

Nakon što je natjecateljima 'Masterchefa' dala zadatak da što vjernije kopiraju njezino jelo te je show napustio Bojan Končar, Lidija Kralj našla se u kuharskom dvoboju s Robertom koji je trebao što vjernije pripremiti njezino jelo 'Kontinentalno-morska rapsodija'.

- Namirnice su iz mora, najbolje kamenice na svijetu, kako kažu naši gosti. Vrganje sam morala posuditi iz drugog kraja. Gambereti su specijalnost, nešto najljepše što se moglo dogoditi nervetanskom kanalu - rekla je Lidija.

Vlasnica i šefica kuhinje obiteljskog restorana 'Kapetanova kuća' u Malom Stonu misli da prvi hrvatski Masterchef mora znati na tanjur prenijeti svu svoju ljubav prema kuhanju te imati osobnost bez straha, kalkulacije i mudrovanja. Pozorno je pratila kako se Robert Predrag Žmire snašao u pripremi jela te istaknula da ne preferira veliku strogoću u kuhinji jer je netko davno rekao da dobra hrana izlazi iz one kuhinje u kojoj vlada smijeh.

- Porezao sam se kad sam otvarao kamenicu, ali sad se više ništa ni ne vidi. Ozljeda me nije dekoncentrirala. Nisam bio opterećen vremenom, nije me zabrinjavalo, ali sam ipak dva do tri puta pogledao na sat, složio sam si raspored u glavi. Išao sam na svoju intuiciju u kuhanju, mijenjao sam neke stvari. To je taj moj dišpet, protiv svega što je to jelo nosilo. Da sam ja autor nikad ovo jelo ne bih radio na ovaj način - izjavio je Robert.

Najčitaniji članci