Obavijesti

Show

Komentari 182

Dajmo im da laju: Šajeta pjeva Milu Hrnića i hrabri psa Medu

Dajmo im da laju: Šajeta pjeva Milu Hrnića i hrabri psa Medu
4

Pjevača je dirnula sudbina psa Mede, koji po sudskoj odluci ne smije lajati noću. Iako su ga psi ugrizli šest puta, misli da bi trebalo angažirati ‘šaptače ljudima’

VIDEO

Pjesma Mile Hrnića ‘Tvoja mati je legla da spava, a ti nemaš sna’ podsjetila me na Veselku iz Peroja, koja je tužila psa Medu zato što zbog njegova lajanja ne može spavati, kaže Dražen Turina Šajeta (42).

Medi su presudili da od 20 sati do osam ujutro ne smije lajati. Zato mu je Opatijac snimio svoju verziju Hrnićeva hita i pustio u emisiji “Šajeter” na Radio Puli. Pripjev Milina megahita iz 1989. godine sad glasi “Naša Veselka je legla da spava, al’ nema joj sna, dođi do Peroja i zapri breka. Naša Veselka je legla da spava, al’ nema joj sna, laje do zore rane Medo beštija”.

Pokretanje videa...

24sata 03:11

Reakcije slušatelja su, kaže Šajeta, odlične. Svi se zalažu za Medino pravo na lajanje.

- Drago mi je da je tom odlukom pulski sud izjednačio pse i ljude i pokazao da samo dijalogom između psa i čovjeka možemo zabraniti psu da laje - našalio se Šajeta. Objašnjava da je za uvod pjesme snimio laveže nekoliko vrsta pasa da upotpune dojam atmosfere u skladbi.

Siroti Medo zbog tužbe koju su podignuli susjedi već četiri mjeseca mora noću biti zatvoren kako ne bi lajao.

- Prema privremenom rješenju Medo je od 21. listopada prošle godine u kućnom pritvoru - kaže Anton Šimunović (47) iz Peroja kraj Pule, Medin vlasnik. Anton dodaje da se pas u početku bunio, a sad se samo pokunji i tužan odlazi u podrum na spavanje.

Medo je dobio i svoju grupu podrške na Facebooku “Pas bogte, a ne zločinac”. Ljudi mu pišu: “Medo - heroj a ne lajavac”. I Šajeta ima psa, Gandija, kojeg je prije nekoliko godina spasio s ceste. Našao ga je promrzlog i mršavog vraćajući se s nastupa.

- I moj pas laje, zapravo u susjedstvu svi psi laju, ali to nikome u našem naselju ne smeta - kaže.

Pjevač dodaje kako u njegovu selu nitko ne dobiva mirovinu jer se poštar boji pasa, pa ne dolazi.

- Šest puta su me psi ugrizli kad sam bio mali, ali se ne bojim pasa. Zapravo mislim da bi trebalo unajmiti ‘šaptače ljudima’ jer su oni problematičniji od životinja. Možda bi bilo dobro da im čitaju bajke da lakše zaspe i da ne čuju pse koji laju - zaključuje.

Šajetin prepjev je marketing i ne pomaže Medi

Životinje su drage i treba im pomagati, ali na pravi način. Ovo je čisti marketing. Nemam ništa protiv Šajetina prepjeva jer nisam autor pjesme, ali mogao je i mene pitati. Mislim da se prije toga trebao i dogovoriti s Hrvojem Hegedušićem, koji ju je napisao, kaže Milo Hrnić (64).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao