Obavijesti

Show

Komentari 7

Damir Kedžo uživao u društvu europskih glazbenih zvijezda

Damir Kedžo uživao u društvu europskih glazbenih zvijezda
3

Mladi glazbenik je u Bjelorusiji bio član žirija te show programa na ovogodišnjem internacionalnom glazbenom festivalu 'Slavianski Bazaar' u Vitebsku

VIDEO

Prošlog vikenda mladi glazbenik Damir Kedžo vratio se iz Bjelorusije gdje je na poziv domaćina bio član žirija, te show programa na ovogodišnjem internacionalnom glazbenom festivalu 'Slavianski Bazaar' u Vitebsku. Prije tri godine, 2010. Damir je osvojio Grand Prix te se tako uz rame našao s prijašnjim pobjednicima poput Željka Joksimovića i Toše Proeskog. Radi se o festivalu starom 22 godine na kojem se pojavljuju najveća imena europske, a i svjetske glazbene scene gdje je davnih godina gostovala i sama Celine Dion. Koliko ovaj festival znači samom gradu, a i zemlji govori činjenica da ga je svečano otvorio i sam predsjednik Bjelorusije Alaksandar Ryhoravič Lukašenko.

U show programu, osim ovogodišnje pobjednice Eurosonoga Dankinje Emmelie de Forest i velike ruske zvijezde Dima Bilana, pobjednika Eurosonga 2008. godine, sudjelovala su poznata imena talijanskog festivala San Rema predvođena Al Banom, grupom Matia Bazar, te Umberto Tozzijem.

- Oduševila me jednostavnost velikog glazbenika Al Bana koji je još jednom potvrdio onu da što si veća zvijezda to si jednostavniji i pristupačniji. Uživao sam u njegovim izvedbama, a na pitanje kada bi ga mogli vidjeti u Hrvatskoj odgovorio mi je ove zime, pa se nadam da će se to i obistiniti - otkrio je Damir.

U natjecateljskom djelu među 20 glazbenika našla se i predstavnica Hrvatske Sabrina Hebiri koja je na kraju osvojila visoko drugo mjesto, iza Poljskog predstavnika koji je kao pobjednik osigurao si novčanu nagradu u vrijednosti od 15.000 $.

- U Bjelorusiji se već osjećam kao kod kuće budući sam tu treći put. Radi se o vrlo zanimljivoj zemlji koja još uvijek na prvi pogled ostavlja dojam nekih prijašnjih vremena. Ljudi su vrlo srdačni, susretljivi samo što na žalost skoro pa nitko ne govori niti jedan jezik osim ruskog. Što se tiče hrane na meniju se obavezno u svim oblicima nalazi krumpir, a vlasac im je, koliko sam mogao zamjetiti, jedan od glavnih začina, pa sam ga tako skoro očekivao i u sladoledu. Sam festival tehnički i produkcijski je vrlo visoko postavljen, a zanimljivo je da je npr. dio scenografije u stvari dio scenografije koja se koristila 2009. godine na Eurosongu u Moskvi. Jedino zbog čega možda ne bi dugo mogao obitavati u ovoj zemlji je razlog što Bjelorusija nema uopće brda, planine ni more. Naime, ova zemlja od 8 milijuna stanovnika je kompletno ravna, ne vidiš kraja dok se voziš, kilometri i kilometri ravnica što te u određenom trenutku ošamuti - rekao je.

Nakon povratka, te daljnjeg angažmana u mjuziklu 'Crna kuća', Damira do kraja ljeta, u rujnu očekuje veliki riječki koncert na Gradini na kojem će ugostiti Radojku Šverko, Tinu Vukov i klapu Kastav.

- Radi se o mom prvom velikom, mogao bi reći pravom koncertu pred domaćom publikom i već sad me hvata velika trema ali, i adrenalin. Čast mi je što ću imati priliku zajedno zapjevati sa svojim uzorom gospođom Radojkom Šverko. Također se nadam se da ću do tada s Predragom Martinjakom - Peggyjem uspjeti finalizirati i svoj novi singl na kojem trenutno radimo i koji će ujedno najaviti rad na mom novom, drugom studijskom albumu - ističe Damir čiji su planovi ponovno prijaviti se na britanski 'X Factor' od kojeg je ove godine dobio poziv, ali zbog obveza nije bio u mogućnosti sudjelovati.

U svakom slučaju možemo reći da od Damira u narednom periodu možemo očekivati puno lijepih stvari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski
Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti  'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici
EUROSONG KARAOKE I KVIZOVI

Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici

Da Baby Lasagna ima ogromnu podršku, pokazuje i to što će se u pojedinim gradovima organizirati gledanje Eurosonga, uz nastupe domaćih zvijezda. Stela će fanove zabavljati u Rijeci