Obavijesti

Show

Komentari 2

'Danas je sve instant, trebaš biti jak i uporan da uspiješ'

'Danas je sve instant, trebaš biti jak i uporan da uspiješ'
5

'Chui ovu glazbu' mladog trija Chui i Jazz orkestar HRT-a proglašen je jednim od najboljih albuma prošle godine, a promovirat će ga u Tvornici kulture 17. veljače

VIDEO

Mi sviramo glazbu koju treba čuti. Inače, Chui je bio maskota, svemirac s velikim ušima jer nosi poruku ‘Čuj ovu glazbu’, počinje Toni Starešinić (36), vođa benda. Kao strastveni ljubitelj stripa nazvao je Esada Ribića, jednog od Marvelovih crtača, i zamolio ga da nacrta naslovnicu aktualnog albuma.

- Naišao sam na njegov strip u kojem je crtao svemirske brodove i znao sam da je on čovjek koji će nam raditi naslovnicu. Imam kod kuće skicu prvog crteža iz njegova bloka s logom Marvel. To će uskoro biti uokvireno – govori Toni, osvrnuvši se na suradnju na kojoj bi im mnogi pozavidjeli.

- Uvijek sam govorio, ako bi došlo do suradnje s nekom pjevačicom, tad bi to bila Josipa. Ona je jedina ‘chuijevka’ na sceni – kaže i dodaje kako je prošlo godinu dana od ideje do realizacije.

- Iz razgovora s njom shvatio sam što je sve ta žena prošla u životu i definitivno zaslužuje biti tu gdje je. Danas je sve instant pa zbog nestrpljenja neke stvari ne uspiju isplivati do kraja, ljudi ne izdrže taj pritisak. Trebaš biti dovoljno uporan, dovoljno jak da bi možda nekad uspio ubrati neki plod – govori saksofonist benda Vojkan Jocić (42).

S trećim 'chuijevcem', Jankom Novoselićem (34) na bubnjevima, studirao je u inozemstvu i kaže da je doživio kulturološki šok kad se vratio u Hrvatsku.

– Bio sam u šoku tri godine. Tad shvatiš da je Austrija puno sređenija zemlja. – govori Jocić, koji trenutačno radi u glazbenoj školi. Janko Novoselić kaže da je u djetinjstvu lupao po kutijama od keksa pa do pravih bubnjeva, no nikad nije bio ‘Kuzmin mali’ (op.a. otac Jurij Novoselić Kuzma član je Psihomodo Popa).

– U djetinjstvu sam već poznavao puno muzičara, što mi je puno toga olakšao - ističe Novoselić, kojemu je ovo posljednji album s Chuijem jer danas uspješno vodi svoj bend Kozmodrum te surađuje s mnogim jazz glazbenicima. Inicijativa za snimanje albuma s Jazz orkestrom HRT-a došla je upravo od orkestra.

- Javio nam se Andreas Marinello, dirigent koji ima široki pogled na glazbu, i odmah smo pristali – govori Janko, a Vojkan se nadovezuje: 'Kolege iz orkestra dali su veliku podršku da se to ostvari. Bitan je i stav muzičara, nije bitan samo stav dirigenta i aranžera. Jazz orkestar ide ukorak s vremenom'.

Naša publika, dodaje Toni, proširila se ovim projektom. Također, dečki su najavili vinilno izdanje albuma koje će biti dostupno na koncertu u Tvornici. Anegdota s putovanja im ne nedostaje, no najgore im je bilo, ističu, vječno putovanje do Makedonije - od dogodovština na granici do vožnje pokraj krava koje mašu repom po staklima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...