Obavijesti

Show

Komentari 27

Dean Dvornik pokojnom ocu i bratu posvetio je novi album

Dean Dvornik pokojnom ocu i bratu posvetio je novi album
3

Gotovo osam godina trebalo je splitskom pjevaču da svojoj publici ponudi novi studijski materijal. Njegov novi album 'Čuvam svaku kap' objavljen je prije dva tjedna

VIDEO

Ovaj album posvećujem ocu i bratu, oni su još tu i bit će tu dok god ih možemo čuti i vidjeti.., dio je posvete koju je Dean Dvornik napisao na svome novom albumu “Čuvam svaku kap” koji je objavljen prije dva tjedna. Gotovo osam godina trebalo je splitskom pjevaču da svojoj publici ponudi novi studijski materijal.

Splitski Kineski zid

- Ni inače nisam stvarao albume svake godine, ali dogodila mi se ta 2008. godina, kada su mi otišli i otac i brat i jednostavno nisam imao volje nešto raditi - iskreno priča 49-godišnji Dean.

Album je nastajao u čak osam studija – pet splitskih, jednom zadarskom, jednom zagrebačkom i jednom losangeleskom. Dean pojašnjava:

- Na koncertu za Dina koji se održao u Splitu 2010. godine gostovao je poznati jazz-pijanist Jeff Lorber koji je bio četiri puta nominiran za nagradu Grammy i jako mu se svidjela izvedba tada još nedovršene pjesme “Sve dok dišem”. Autori su teksta moj brat Dino i Srđan Sekulović Skansi. Nažalost, Dino je nikada nije stigao završiti. Jeff je pitao bi li mi smetalo da on pjesmu produkcijski dovede do kraja, na što sam ja, naravno, oduševljeno pristao - govori splitski glazbenik.

Uz to što je na pjesmi radio kao producent, Lorber je odsvirao i klavijature za nju. No, nije to jedina zanimljiva priča koja se veže uz ovaj album, otkriva Dean.

Spot za naslovni singl “Čuvam svaku kap”, inače pobjedničku pjesmu na Šibenskom festivalu 2012., nastao je pod njegovom redateljskom palicom. Tijekom boravka u Montrealu u Kanadi Dvornik je snimio dokumentarac radnog naziva “Sam u Montrealu” i dijelove filma odlučio je staviti u spot.

- Poslije sam dodao i kadrove iz Splita, iz mog stana, gdje se vidi klavir na kojem smo i Dino i ja stvorili svoje najbolje pjesme - priča Dvornik.

U spotu se vide i kadrovi sa zgrade Kineskog zida. Pjevač kaže, to je mjesto gdje su on i njegov dvije godine mlađi brat proveli mladost.

- Dino i ja vječno smo se zabavljali oko te zgrade, pa se i naš bend, na prijedlog moga oca, zvao Kineski zid. Stalno smo lupali po gitari, klaviru, a zanimljivo je da se susjedi nikada nisu bunili, mada se nisu približavali lusteru jer su se bojali da će pasti od siline lupanja - prisjeća se kroz smijeh svog odrastanja splitski glazbenik.

Nitko ih ne može vratiti

Svome ocu, legendi hrvatskog glumišta Borisu Dvorniku posvetio je pjesmu “Pape” za koju je tekst napisao Jakša Fiamengo.

A što na taj obiteljski album kaže njegova majka Dijana?

- Majka kao majka, njoj je sve što joj djeca rade uvijek savršeno - odgovara Dean koji marljivo radi na promociji i osvrće se na težak period koji je proživljavao posljednjih godina.

- Brata i papu mi nitko vratiti ne može. Nedostaju mi! Takav je život, a svima koji su ih voljeli ostaje samo da ih se prisjećaju kroz njihove filmove, odnosno pjesme - kaže glazbenik uz čiju su se pjesmu “Samo za nju” parovi generacijama zaljubljivali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište