Obavijesti

Show

Komentari 2

Demi se prisjeća: Little Richard pjevao na njezinoj svadbi 1987.

Demi se prisjeća: Little Richard pjevao na njezinoj svadbi 1987.
1

Veliki Little Richard za života je svojom glazbom utjecao na mnoge poznate i uspješne glazbenike. Na društvenim se mrežama od njega sada opraštaju brojni kolege, prijatelji i obožavatelji

VIDEO

Legendarni pjevač Richard Wayne Penniman, poznatiji po umjetničkom pseudonimu Little Richard, preminuo je jučer u 88. godini. Njegov rad utjecao je na brojne glazbenike, uključujući velikog Elvisa Presleya i The Beatlese. No, osim toga, nije mu bilo strano ni pjevanje na svadbama.

Umro veliki Little Richard: Bio je prava legenda rock'n'rolla
Umro veliki Little Richard: Bio je prava legenda rock'n'rolla

Nakon njegove smrti prisjetila ga se glumica Demi Moore (57). Na društvenim mrežama objavila je fotografiju sa svojeg vjenčanja s bivšim suprugom , glumcem Bruceom Willisom (65). Njih dvoje su se vjenčali 1987. U opis fotografije, koju je posvetila u čast pokojnom glazbeniku, Demi je napisala:

- Sjećanje na Little Richarda... Bruce i ja bili smo toliki sretnici, bili smo toliko počašćeni što nam je pjevao na našem vjenčanju. Zahvalni smo ti na uspomenama, počivaj u miru.

Osim Demi, na društvenim se mrežama od glazbenika emotivnim objavama pozdravljaju njegovi kolege, prijatelji i obožavatelji.

Podsjetimo, smrt Little Richarda je potvrdio njegov sin Danny Peniman, ali je rekao kako uzrok smrti još nije poznat. No, Daily Mail je kasnije izvijestio kako je preminuo od raka kostiju, što je potvrdio njegov odvjetnik Bill Sobel.

Little Richard bio je jedan od najvećih i najvažnijih figura rock'n rolla. On je spadao u nekolicinu izviđača koji su umjerili prelazak rhythm'n'bluesa u rock'n'roll sredinom 50-ih godina 20. stoljeća. Za života je prodao više od 30 milijuna ploča širom svijeta.

Little Richard 1932-2020 American Rock and Roll Icon

Njegova karijera bila je u usponu pedesetih, no njegov utjecaj nastavio se desetljećima nakon. Pamtit ćemo ga po brojnim hitovima kao što su 'Tutti Frutti', 'Long Tall Sally' i 'Good Golly Miss Molly'.

- Kada sam počeo pjevati rock & roll bio sam prestrašen. Pjevao sam to već neko vrijeme, ali sam se bojao kako se publici neće svidjeti. Nikada nisam nikoga do tada čuo kako to pjeva - rekao je svojedobno Little Richard.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin