Show

Komentari 11

Deset najbogatijih redatelja: Na računima imaju milijarde dolara

Deset najbogatijih redatelja: Na računima imaju milijarde dolara

Mnogima je možda nevjerojatno da im zarada iznosi milijune dolara. No poznatim holivudskim redateljima to je sasvim normalno. Pogledajte kojim se redateljima na računu nalaze i milijarde

'Običnim' smrtnicima nezamislivo je imati milijarde ili milijune na računu, no ovih je slavnim producentima to uspjelo... Pogledajte njihovu zaradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. GEORGE LUCAS - 6,4 milijarda dolara

George Lucas je čovjek koji je svijetu donio najuspješniju franšizu u povijesti, 'Ratove zvijezda'. 

Pixsell

2. Steven Spielberg – 3,7 milijarde dolara  

Spielbergovi filmovi su na raznim kategorijama pokupili 34 zlatna kupića, a tijekom karijere režirao je više od 30 filmova. Njegov prvi hit na velikim platnima bio je kultni film 'Ralje', koji je osvojio tri Oscara.

DPA/Pixsell

3. Tyler Perry –  1 milijarda dolara

Producent je desetak najpopularnijih serija i filmova u posljednjih 15 godina.

PA/Pixsell

4. James Cameron – 700 milijuna dolara

Prvo je režirao dva filma s ogromnim utjecajem na pop kulturu, 'Alien' i 'Terminator', a zatim je snimio 'Titanic', prvi film koji je ikada zaradio više od milijardu dolara na blagajnama.

5. Peter Jackson – 500 milijuna dolara

Filmska adaptacija 'Gospodara prstenova' pokupila je Oscare kao prvi film iz žanra epske fantastike koji je to uspio. Zajedno s prequel trilogijom 'Hobit', Jacksonova franšiza je kao cjelina jedna od financijski najuspješnijih filmskih serijala ikada snimljenih.

News Syndication/Pixsell

6. Michael Bay – 450 milijuna dolara

Njegovo najznačajnije redateljsko stvaralaštvo je franšiza 'Transformeri'. U šest filmova zaradila je 4,8 milijarde dolara.

REUTERS/PIXSELL

7. Ridley Scott – 400 milijuna dolara

Svojim znanstveno-fantastičnim hororcem 'Alien: Osmi putnik' 1979. oduševio je gledatelje diljem svijeta.

YouTube

8. Francis Ford Coppola – 400 milijuna dolara

Uspjeh njegova filma 'Kum' iz 1972. svrstava Coppolu među vodeće američke redatelje koji početkom sedamdesetih bitno utječu na holivudski film.

Pixsell

9. Clint Eastwood – 375 milijuna dolara

S četiri oskarovske pobjede režirao je više od 40 filmova, među kojima su 'Djevojka od milijun dolara', 'Nepomirljivi', 'Snajperist', 'Mistična rijeka' i 'Pisma s Iwo Jime'.

10. J.J. Abrams – 300 milijuna dolara

Stvorio je brojne serije od kojih su mnoge dobile kultni status kod publike poput 'Felicity', 'Alias', 'Izgubljeni', 'Fringe', 'Osumnjičeni'... Od filmova njegovi su 'Zauvijek mlad', 'Nemoguća misija III', 'Zvjezdane staze 11', 'Zvjezdane staze 12: U tami', 'Ratovi zvijezda: Sila se budi' i 'Ratovi zvijezda: epizoda IX'.

Najčitaniji članci