Obavijesti

Show

Komentari 8

Deset vrhunskih sci-fi filmova koji su vam nekako promakli

Deset vrhunskih sci-fi filmova koji su vam nekako promakli
1

Donosimo pregled 10 vrhunskih sci-fi filmova za koje možda niste niti znali. U zadnjih nekoliko godina je fokus na promociji blockbustera pa su vam ovi filmovi možda prošli ispod radara

VIDEO

Obzirom da se filmske kuće pobrinu da se za blockbuster filmove čuje najviše, nije nemoguće da su nam neka, uvjetno rečeno 'manja' vrhunska ostvarenja prošla ispod radara. U proteklim smo godinama gledali doista vrhunske sci-fi naslove, a mi donosimo popis onih koji su možda prošli neprimijećeno.

Izvještaj s Europe

'Izvještaj s Europe' je ukratko 'Apollo 13, horor verzija'. Radi se o sci-fi filmu u kojemu grupa međunarodnih astronauta, u misiji za privatnog vlasnika, pokušava pronaći život na četvrtom najvećem mjesecu planeta Jupitera. Volite li kombinaciju sf-a i horora, obavezno pogledajte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sunce

'Sunce' je, slično kao i 'Izvještaj s Europe', u domeni sf horora, a ima i sličnu radnju. Skupina astronauta poslana je na opasnu misiju kao bi probudila uspavano Sunce. U pitanju je donekle Fincherovska radnja sa zapletom zbog kojeg bi se mogli malo počešati po glavi i postaviti pitanja.

Replikator

'Replikator' je film s malo uvrnutim pristupom prema SF-u, što nikako ne znači da je i loš. Radi se o animiranom sci-fi trileru u kojemu policajac pod krinkom dođe do opasne nove droge zbog koje polako gubi vlastiti identitet. Glumačka postava je prilično 'zvjezdana': Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Winona Ryder te Woody Harrelson.

Napad na kvart

'Napad na kvart' je urnebesna sf horor komedija, smještena u južni dio Londona koji se mora obraniti od najezde izvanzemaljaca. U filmu glumi i Nick Frost, 'polovica' fenomenalnog dvojca (druga polovica je Simon Pegg) odgovorna za komedije kao što su Shaun of the Dead, Hot Fuzz i druge.

Snowpiercer

'Snowpiercer' je jedno od najugodnijih sf iznenađenja posljednjih godina, u kojemu Chris Evans tumači glavnu ulogu. U filmu je praktički čitavo čovječanstvo nestalo zbog opasnog klimatskog eksperimenta, osim nekolicine sretnika čiji se životi svode na preživljavanje u Snowpierceru, vlaku koji putuje oko planete. Spomenimo i da fantastična Tilda Swinton glumi jednu od glavnih antagonistica.

Primer

Film snimljen budžetom od oko 7000 američkih dolara govori o grupi prijatelja i nesuđenih poduzetnika koji jedan dan u vlastitoj garaži dođu do nevjerojatnog otkrića. U Primeru je prvi dio radnje pomalo linearan, no drugi dio radnje je sasvim druga stvar.

Mjesec

Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) potpuno se sam nalazi na trogodišnjoj misiji na Mjesecu, a društvo mu pravi jedino njegovo računalo, GERTY (Kevin Spacey). Samova je misija slati prijeko potrebne resurse na Zemlju, no njegova je najveća želja vratiti se kući. Zaplet radnje je doduše, daleko uznemirujućiji od ovoga što ste upravo pročitali.

Cesta

U 'Cesti' Viggo Mortensen i njegov sin prolaze kroz postapokaliptični svijet kako bi pronašli vodu, no na putu će im se naći mnoge, opasne prepreke. Vrlo emotivna priča o roditeljskoj ljubavi, koju svakako trebate pogledati.

Kronike

Što bi se dogodilo ako bi obični tinejdžeri došli do nadnaravnih moći koji bi ih praktički pretvorile u superheroje? Upravo se tim pitanjem bave 'Kronike', odličan sf naslov.

Cargo

'Cargo' je impresivan sci-fi triler u švicarskoj produkciji smješten u 2270. godinu, kada na Zemlji više nitko ne živi, već čitava populacija (odnosno ona koja je preživjela) živi i radi na svemirskim stanicama u zemljinoj orbiti.

Izvor: Adria.ign.com

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode