Obavijesti

Show

Komentari 0

Deseti turistički sajam Place2Go u Zagrebu, bit će 200 izlagača

Deseti turistički sajam Place2Go u Zagrebu, bit će 200 izlagača
5

Veleposlanik Alžira u Hrvatskoj Mokhtar Amine Khelif naglasio je zadovoljstvo sudjelovanjem te zemlje i ocijenio to prilikom za turističke suradnje i bilateralnih odnosa Alžira i Hrvatske

VIDEO

Jubilarni 10. međunarodni turistički sajam Place2Go u Zagrebu će od 24. do 26. ožujka okupiti 200 izlagača iz 17 zemalja te predstaviti ponudu i trendove iz raznih segmenata turizma i putovanja, a zemlja-partner sajma ove je godine Alžir, najavili su u srijedu organizatori na konferenciji za medije.

- Izazov je raditi sajam, posebice ove godine u punom formatu nakon pandemije te deseti put, što treba potvrditi kvalitetom. Ulaz je za sve besplatan i time želimo približiti turističke mogućnosti široj, ali i poslovnoj publici za susrete i dogovore. Vjerujemo da ćemo, kao i do sada, biti zanimljivi i atraktivni programom, panelima, prezentacijama, ali i s novim izlagačima - istaknula je direktorica sajma Damjana Domanovac.

Sajam će se odražatii u zagrebačkoj Areni, gdje će publika moći vidjeti i ponude domaćih tvrtki i destinacija, starih stranih izlagača, ali i novih, među kojima su, osim Alžira, i Albanije i Bugarske, a velik je broj izlagača iz susjedstva, najavila je Domanovac.

Veleposlanik Alžira u Hrvatskoj Mokhtar Amine Khelif naglasio je zadovoljstvo sudjelovanjem te zemlje i ocijenio to prilikom za turističke suradnje i bilateralnih odnosa Alžira i Hrvatske te za približavanje Alžira hrvatskim državljanima i obrnuto.

- Važna nam je i razmjena znanja dvije zemlje s tako velikim turističkim potencijalima, primjerice UNESCO-ovih lokaliteta imamo puno u obje zemlje - rekao je veleposlanik, najavljujući da će na sajmu biti potpisan i memorandum o razumijevanju za suradnju u području turizma između Alžira i Hrvatske.

Među izlagačima su i oni iz ratom pogođene Ukrajine, potom izlagači iz Austrije, Nizozemske, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i drugi, a Domanovac je najavila i niz gastro degustacija, nagradnih igara, promocija i sličnog. Istaknula je suradnju s Croatia Airlinesom, kao generalnim sponzorom, čiji je direktor komercijalnih poslova Slaven Žabo poručio da je sajam i za tu kompaniju dobara prilika da predstaviti nove proljetne i ljetne linije.

- Uz postojeće, u proljeće i ljeto uvodimo i četiri nove linije - Dubrovnik-Prag, Split-Skoplje, Split-Oslo i Bol-München, povezujući tako Hrvatsku s 22 međunarodna odredišta u ljetnom redu letenja - kazao je Žabo. Organizatori su najavili i niz stručnih panela i prezentacija s raznim temama, primjerice umjetne inteligencije u turizmu, održivosti i cjelogodišnjeg turizma, nautike, savjeta za putovanja i druge.

Traži se 20 najljepših fotografija Lijepe Naše, a odlučuje publika
Traži se 20 najljepših fotografija Lijepe Naše, a odlučuje publika

Novost ove godine je što i posjetitelji mogu postati svojevrsni izlagači, jer se na sajmu u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom traži 20 najljepših fotografija Hrvatske. Domanovac je objasnila da svako može prijaviti najviše tri fotografije, a 20 najljepših koje izabere žiri bit će dio sajma, dok će tri fotografije s najvišim ocjenama biti nagrađene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija