Obavijesti

Show

Komentari 8

Desetljećima smo uživali u njihovom radu: Divit će im se i generacije koje tek dolaze...

Desetljećima smo uživali u njihovom radu: Divit će im se i generacije koje tek dolaze...
1

Puni nevjerice gledali smo kako odlaze najbolji. Nemoćni da to promijenimo. Božidar Violić nikad više neće stvarati remek-djela, niti će se ikad više pljeskati Mustafi Nadareviću čim izađe na pozornicu.

VIDEO

Sretan sam što sam živio i stvarao u vrijeme Rajka Dujmića, rekao je Vlado Kalember. Riječi su to u kojima čitamo sve velikane koje nam je odnijela 2020. Korona, lockdown i potres siline kakvu ne pamtimo, 2020-oj nisu bili dovoljni. Puni nevjerice gledali smo kako odlaze najbolji. Nemoćni da to promijenimo. Božidar Violić nikad više neće stvarati remek-djela, niti će se ikad više pljeskati Mustafi Nadareviću čim izađe na pozornicu. Nećemo više uživati u bravurama Vere Zime, niti pjevati na Kićinim koncertima. Redom su otišli tiho, a za sobom ostavili trag, opus kojemu će se diviti generacije. 

Mustafa Nadarević

Glumčina! Najveći među najvećima. Do samog kraja snimao je svog Izeta radeći po 12 sati dnevno. Najveće bogatstvo su mu bila djeca i unuci. U ovim turbulentnim vremenima baterije je punio zrnom optimizma koji je ostao u njemu. Nije brundao jer je imao puno posla, znao je da mnogi nemaju niti jedan. Bio je zahvalan na svemu lijepome što mu je život donio. Ponavljao je i sebi i ljudima oko sebe da je lakše u životu bez čangrizavosti i negativne energije. 

Rajko Dujmić

Pixsell

Vječiti dječak, skladatelj koji se često osjećao neshvaćenim. Boljelo ga je to nerazumijevanje drugih. U 2020. je ušao na Trgu bana Jelačića, sa suprugom Snježanom bio je na koncertu Prljavaca te bivših Novih fosila. Pjevao je svoje hitove i bio sretan. Bio je pun elana i volje za stvaranjem. Sad je taj isti Trg prazan, ne čeka se tamo 2021. Na kraju godine kojoj se silno veselio jer je, rekao je, to godina u kojoj je pobijedio sebe, Rajko više nije s nama.

 Krunoslav Kićo Slabinac 

“Plavuša”, “Te tri slatke riječi”, “Zbog jedne divne crne žene”, "Inati se Slavonijo"... i danas se vrte po radio postajama, a svaka ta pjesma ima svoju prièu. Iskrenu i tužnu. U samom glazbenom vrhu Kićo je bio punih 50 godina. Preminuo je u zagrebačkom KBC-u u 77. godini.  U bolnici je bio tri mjeseca. Unatoč uspješnom operativnom zahvatu oporavak se zakomplicirao. Svi su se nadali da će krenuti na bolje, no Kićo nije izdržao.

Neda Arnerić

Dotukli su je bolest i odlazak supruga, liječnika Miodraga Mešterovića s kojim je provela gotovo 40 godina. Bližnjima se povjerila da je pod lijekovima i da ide kod psihijatra. Depresija je bila zlo koje ju je pratilo cijeli život. Zbog strasti prema glumi preskočila je mnoge faze, nije imala djetinjstvo, kao djevojka nije izlazila već je, od kad je znala za sebe, snimala i radila. Cijenu slave plaćala je cijeli život, a napustila nas je u 67. godini. Našli su je u njezinom domu. Samu.

Špiro Guberina

U zadnjim mjesecima života veselje mu je bilo vrtjeti televizijski program, a repriza "Velog mista" donijela mu je dašak radosti. I to ne samo zbog serije, nego i zbog prisjećanja na ugodna druženja s kolegama. Godinama je živio u domu za starije i nemoćne u Klaićevoj ulici. Zadnje vrijeme nije bio dobrog zdravlja. Boljele su ga noge i slabije je čuo. Špiro Guberina napustio nas je u 88. godini. Neostvarena želja mu je bila da još jednom vidi rodni Šibenik. Tamo velikan sad leži zauvijek.    

Vera Zima

Zvijezda serija “Luda kuća” i “Odmori se, zaslužio si” umrla je u 68. godini. Glumački svijet je bio  neutješan, a za Verom Zimom tugovala je cijela Hrvatska. Srce Trešnjevačkog placa, kojeg je glumica obožavala, bilo je ranjeno, kumice više ne mašu Ruži Kosmički, ali zauvijek ostaje ponos na istinsku zvijezdu koja ih je toliko voljela. Njih, obične ljude s druge strane pulta. Koja je baš među tim štandovima voljela davati intervjue. 

Zdenka Vučković

Naša prva teen zvijezda preminula je u 78. godini u jednom zagrebačkom domu za starije. Proslavila se duetom s Ivom Robićem "Mala djevojčica", a i danas roditelji djeci pjevaju "Zeku i potočić". Zdenka je otpjevala i neslužbenu himnu Zagrebu, “Zagreb, Zagreb”. Bila je miljenica Dinamovaca, nogometaši su joj s utakmica u inozemstvu nosili haljine ili materijale. Dražan Jerković i Mladen Koščak bili su prijatelji njezine sestre Nade i Zdenkini obožavatelji.

Pero Kvrgić

Ispisao je veliki dio povijesti hrvatskog filma i naročito kazališta, a u Guinnessovu knjigu ušao je našom najdugovječnijom predstavom "Stilske vježbe". Pero Kvrgić preminuo je u 94. godini. Posljednje je godine života proveo u Domu za starije. Dječačke snove uništio mu je II. Svjetski rat. Bio je u partizanima, a nikad nije ispalio ni jedan metak. Poznavao je Ivana Gorana Kovačića, glumio je i u partizanima, a jedini je iz svoje brigade izašao kao glumac. Živ!

Lazo Goluža

lazo_goluza

Doajen Hrvatske televizije i tvorac legendarne "Kviskoteke" preminuo je u 85. godini. Iako je radio i druge projekte, "tata svih kvizova", kako su ga mnogi zvali, obilježio je generacije upravo "Kviskotekom". Lazo je kolegama ostao u sjećanju kao iznimno ugodan sugovornik i dobra osoba spremna pomoći kome god zatreba. Redom se slažu da je Goluža zaslužio biti upisan zlatnim slovima u knjigu televizijskih djelatnika HTV-a.

Božidar Alić

Hrvatski glumac preminuo je u 66. godini. Na zadnji počinak bio je ispraćen uz Oliverovu pjesmu "Nocturno" te pjesmu Franka Sinatre "My way". Alić je karijeru započeo drugom glavnom muškom ulogom u filmu "Akcija stadion". Kolege su ga opisivale kao ekscentrika s kojim nije bilo lako raditi, a Alić je baš takav imidž gradio u javnim nastupima 

Zdenka Heršak

Jurica Galović/Pixsell

Zdenka je bila voljena, gledana, ali ne i zaštićena. Željela je samo tri stvari: naučiti voziti auto, roditi žensko dijete i biti na naslovnici. Ni jedna joj se želja nije ostvarila. Umrla je u 92. godini i ostavila opus veći od 60 filmova i serija. Osim izuzetne glumačke karijere, napisala je i desetak knjiga.

Milka Babović 

Svaki trenutak koristila je za održavanje forme, i tijela i duha. Dok je čekala da zakipi mlijeko, uz štednjak je napravila nekoliko čučnjeva. Gledajući televiziju u je fotelji razgibavala ruke i noge. Tijelo joj ipak nije izdržalo pritisak korone. Iako je preboljela virus i sve je ukazivalo da ide ka ozdravljenju, najpoznatija komentatorica ipak nije izdržala. Napustila nas je u 93. godini.

'Vera bi nas sočno opsovala kad bi vidjela da je oplakujemo...'
'Vera bi nas sočno opsovala kad bi vidjela da je oplakujemo...'

Mladen Kušec

Legendarni radijski i televizijski novinar, pjesnik, književnik i pripovjedač za djecu preminuo je u 83. godini.Bio je autor brojnih emisija poput 'Tonkica Palonkica frrr...', 'Patuljci pojma nemaju', 'Bijela vrana'... Također, autor je knjiga za djecu, a doživio je da mu se neki javljaju nakon što je prošlo više od 30 godina. U 'posao' je krenuo kad je čuvao djecu starijeg brata i dviju sestara, iako je i on bio dijete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura
CRNA MODNA KOMBINACIJA

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura

Pjevačica je izabrala crno-bijelu kombinaciju. Nosila je komplet marke Jil Sander, torbicu Jacquemus, no najviše pažnje su dobile njezine cipele