Obavijesti

Show

Komentari 39

Dior i Chanel poludjeli su za Hrvaticom Ana Marijom Cajner

Dior i Chanel poludjeli su za Hrvaticom Ana Marijom Cajner
1

Prvu manekensku ponudu Ana Maria Cajner dobila je sa samo 12 godina. Odbila je jer joj je školovanje tad bilo na prvome mjestu. Od prošle godine je u Parizu

VIDEO

Kreativni direktor Chanela Karl Lagerfeld za snimanje spota u povodu stote godišnjice Chanela izabrao je Anu Mariju Cajner, 22-godišnju manekenku zagrebačke agencije Talia Model, studenticu treće godine ekonomije, koja je odrasla u Velikoj Gorici sa snovima da postane pedijatrica. No otac Branko i mama Marija pomutili su dječje snove. Radili su u modi, držali butike dok je trajao njihov brak. Kad su se prije deset godina sa starijim bratom preselili u Zagreb, u Dubravu, bio je to šok za djevojku naviklu na mirnu velikogoričku djecu. U Zagrebu je završila 18. jezičnu gimnaziju na Šalati. U Velikoj Gorici bavila se sportom i plesom, ali rodila se nova ljubav - prema kuhanju. Majka bi joj govorila: “Skuhaj si ajnpren juhu, speci jaja”, a Ana Maria bi je zvala i pitala kako se kuhaju špageti na bolonjski.

- To mi je jako dobro došlo jer cure s kojima radim vani ne znaju kuhati - kaže Zagrepčanka. Imala je 12 godina kad su je zvali da bude model, ali mama je smatrala da još treba pričekati.

Iz zagrebačkog kafića u parišku modnu agenciju

- Imala sam 19 godina kad me u nekom kafiću suradnik Tihane Harapin-Zalepugin pitao jesam li razmišljala o manekenstvu. Već iduće jutro bila sam s Tihanom na kavi. Bila sam na prvoj godini studija, opterećena fakultetom. Kad je vidjela kako hodam, poslala me na castinge Fashion.hr-a i Cro-a-Portera i odmah su me angažirali. Dizajneri su me prihvatili. Snimala sam editorijale i kampanje pa iznova sjela s Tihanom, koja je predložila da se okrenemo inozemstvu. U parišku agenciju Women otišla sam 2012. Dočekao me vozač i odvezao u stan za modele. Sve je bilo organizirano, mjerenje, fotografiranje bez šminke da bi klijent vidio kako doista izgledam. I na castinge idemo bez šminke jer bismo trebale biti papir na kojem oni ‘pišu’ što im je potrebno - opisuje Ana Maria svoje prvo inozemno iskustvo.

Uslijedili su mnogi angažmani, a među njima i prvi za modnu kuću Dior. Na predstavljanju nove kolekcije u Ulici Montaigne, u višekatnoj kući s golemim Diorovim dućanom, bio je i direktor Diora.

'Nemam problema s vitkom linijom'

- Zavirila sam u studio u kojem pripremaju kolekciju. Za prezentaciju modela u svojoj rezidenciji izabrao me i Azzedine Alaia. Sve je bilo puno odjeće, i radni stol za kojim je Alaia radio na nekoj skici. Prostor je minimalistički uređen. Upoznali smo se, pogledao je kako hodam i odlučio koju će od djevojaka angažirati. Otkad mu je umrla sestra, ne ide na Fashion Week, kolekcije predstavlja u svojoj rezidenciji. Ima dvije revije na dan, na maloj pisti. Koji put dođu i celebrityji, ali su mu važniji klijenti i njemu bitni ljudi - kaže Ana Maria.

Njezin dosad najveći posao bilo je snimanje spota za Chanel u starom kinu. Radila je s vrhunskim modelima, među kojima je i Engleskinja Cara Delevingne (20).

- Zamisao je bila da idemo zajedno u kino, odjevene, naravno, u modele Chanelove aktualne kolekcije. Lagerfeld nas je pozdravio. Nadzirao je snimanje i popravljao odjeću. Vrlo je pozitivan i nije uštogljen. Imao je tjelohranitelja, klasično odjevenog u crno. Hodao je za njim - prepričava manekenka. Dosad nije bila izložena torturi da se morala suzdržavati od hrane. Prirodno je mršava i nastoji jesti zdravo. Mama joj je tamnoputa, a tata ima germanske korijene, pa je Ana Maria prirodno plava, ali s tamnim obrvama. U Parizu je postala brineta.

- U redu je promijeniti šminku i odjeću, ali naučila sam da je važno zadržati svoj stav - zaključila je zagrebačka ljepotica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu