Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Dnevnik Diane Budisavljević u kinima širom Hrvatske

Film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ redateljice Diane Budisavljević tijekom listopada igra u CineStaru te u više od 20 drugih kina diljem Hrvatske

1 komentara

Od 3. listopada film je svakodnevno na programu CineStar kina Kaptol Butique i Branimir Centar u Zagrebu, Joker u Splitu te Portanova u Osijeku.

Igra još u više od 20 gradova i kina - u riječkom Art-kinu Croatia ulazi u drugi mjesec uspješnog prikazivanja, a započinje igrati u Velikoj Gorici, pulskom kinu Valli, splitskim Zlatnim vratima i Kinu Karaman, osječkoj Uraniji, Vinkovcima, Đakovu, Varaždinu, Krapini, Čakovcu, Imotskom, Podgori, Omišu, Dubrovniku, Sisku, Koprivnici, Bjelovaru, Samoboru, Umagu, Rovinju, Novom Marofu, Opatiji, Malom Lošinju

Film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima. Glavnu ulogu Dane Budisavljević glumi nacionalna prvakinja Alma Prica, njenog supruga poznati slovenski glumac Igor Samobor, a u ostalim ulogama su Ermin Bravo, Areta Ćurković, Krešimir Mikić, Mirjana Karanović, Vilim Matula, Urša Raukar, Biserka Ipša i brojni drugi. Film je na 66. Pulskom filmskom festivalu ujedinio žiri, kritiku i publiku te je uz osvojene Veliku zlatnu arenu za najbolji film, nagradu publike i nagradu kritičara Europe i Mediterana, osvojio još Zlatne arene za režiju (Dana Budisavljević), glazbu (Nenad i Alen Sinkauz) te za montažu (Marko Ferković). Također, ovo je prvi put od davne 1957. godine da je glavnu nagradu festivala u Puli dobio film žene redateljice.

U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na snazi su rasni zakoni. Diana Budisavljević u jesen 1941. doznaje da se majke i djeca pravoslavnog podrijetla odvode u logore u blizini Zagreba. Broj i oznaku nepodobnog dobiva i njezin suprug, poznati zagrebački liječnik Julije Budisavljević. U atmosferi straha i prijetnji, nepokolebljiva i predana ideji humanosti, Diana s nekolicinom prijatelja iz svoga stana pokreće riskantnu akciju kojom je od sigurne smrti spašeno više od 10 tisuća djece. Završetkom rata njezino austrijsko podrijetlo postaje nepoželjno, a zasluge za najveću akciju spašavanja u Drugome svjetskom ratu prešućene do današnjih dana.

Sve informacije o točnim terminima prikazivanja i lokacijama dostupne su na službenoj stranici filma, a dodatne materijale i put filma možete pratiti na Facebooku  i Instagramu.

Tema: FILM

Message