Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Dnevnik jedne ljubavi: 'Sanjala sam život, s tobom živjela san'

Par se upoznao na koncertu u Petrinji, a njihov sudbonosni susret označio je i početak njihove dugogodišnje romanse koja je trajala sve do Karlove smrti...

Foto: Instagram
9 komentara

Sanjala sam život jer sam s tobom živjela san. U tom snu poljubio si me, a ja sam drhtala od sreće koja se miješala s tugom jer sam jedva čekala da ti kažem... Karlo, tako mnogo njih mi govori da je gotovo, ali ja znam da nije. U prevelikoj želji da mi pomognu, tako griješe. Griješe jer nije gotovo, napisala je pjevačica Josipa Lisac (68) nedavno na društvenim mrežama. Objavu je posvetila svom dugogodišnjem partneru, glazbeniku Karlu Metikošu kojeg je upoznala na današnji datum, 6. veljače 1971. godine.

Par se upoznao na koncertu u Petrinji, a njihov susret označio je i početak njihove romanse koja je trajala sve do Karlove smrti 1991. godine. U knjizi 'Bolja prošlost', autor Petar Luković pisao je o sudbonosnom susretu koji je promijenio život pjevačice i njezine najveće ljubavi.

Foto: Privatni album/kolaž

- Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promijenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k'o gljiva poslije kiše, uopće nisam znao tko, što... Ali, nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže, i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli, k'o u priči, i od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine. Bio sam oduševljen i njezinim pjevanjem, i načinom kako se ponašala. Onda sam se do ušiju zaljubio i tak'... Iz Petrinje smo autobusom krenuli za Zagreb, sjeo sam pored nje, ispuštao svoje pozitivne vibracije, i tu smo se malo upoznavali - opisao je Metikoš početak njihove romanse. Kako je rekao nekoliko puta, 'preko ušiju' se zaljubio u Josipu koja je tada bila na početku svoje karijere.

Josipa mi je priznala da je, kao klinka, išla vidjeti gdje stanujem, jer su joj pogrešno rekli da živim u ulici Moše Pijade. Vozila se tramvajem i gledala u nečiji prozor, misleći da je moj - rekao je Metikoš autoru knjige.

Iako se nikad nisu službeno vjenčali, bila je to ljubav kakvu rijetki imaju prilike doživjeti. Zajedno su počeli živjeti 1973., iste godine kada je i nastao njihov zajednički album 'Dnevnik jedne ljubavi'. Josipa i Karlo tri su godine živjeli u Americi, a zahvaljujući upravo njegovim skladbama i njezinom talentu, Josipa ubrzo postaje jedna od najvećih glazbenih diva u regiji. 

Foto: Privatni albumI

- Mnogi mi kažu: 'Blago tebi, ti imaš Karla uz sebe!' A ja sam Karla izabrala, jer su žene te koje ipak biraju. On je bio zgodan, bio je moj idol. Znala sam da ćemo biti zajedno - priznala je jednom glazbena diva.

Sve je prekinula njegova iznenadna smrt 1991. godine. Metikoš je imao samo 52 godine. Danas, ni 28 godina nakon njegove smrti, Josipa još uvijek nije pronašla novu ljubav. Kako je nekoliko puta priznala, drugu ljubav nikad nije ni tražila.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Uvijek sam govorila da postoji samo jedna ljubav. A neki bi željeli dvije, tri, ili čak četiri. Koje li bahatosti? Znači da nijednom nisu doživjeli onu pravu i da je još uvijek traže. Karlo je za mene bio i ostao poseban. Nakon njega u mom srcu više nema mjesta, ono je zauvijek popunjeno - rekla je svojedobno Josipa koja svake godine organizira koncerte Karlu u čast. 

Karlo me stvorio ovakvu kakvu me vi danas volite i poštujete - rekla je Josipa 2017. godine na proslavi 50 godina svoje bogate glazbene karijere.

Pratite nas na našem Instagram profilu!  

DRAMA HANE I GORANA NAKON SHOWA: 'Tebi ne smeta što druga žena objavljuje gole fotke s Goranom?'

Naši partneri pišu
Message