Obavijesti

Show

Komentari 1

'Doba uskoka': Snima se serija o hrvatskim 'piratima s Kariba'

'Doba uskoka': Snima se serija o hrvatskim 'piratima s Kariba'
26

S obzirom na obujam produkcije lako je moguće da bi 'Doba uskoka' mogla po cijeni nadmašiti 'Republiku' čije je snimanje HRT platio 14,7 milijuna kuna odnosno 2,44 milijuna po epizodi.

VIDEO

Ekipa Hrvatske radiotelevizije, predvođena scenaristom i redateljem Božidarom Domagojem Burićem (46), ovih dana na poluotoku Pelješcu nastavlja sa snimanjem igrano-dokumentarne serije 'Doba uskoka'. Na pelješkom setu je srednjovjekovna stonska tvrđava Veliki Kaštio za potrebe snimanja 'postala' Senjski trg iz 1450.

- Senjske uskoke možemo nazvati hrvatskim piratima s Kariba, s tom razlikom da su se pustolovine koje naša serija pokazuje doista i dogodile - rekao je Burić.

Snimanje serije počelo je sredinom lipnja prošle godine u studiju Anton Marti Hrvatske radiotelevizije, nastavljeno je na zagrebačkom Jakuševcu, a snimalo se i u okolici Trilju te na Braču. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U pet dana snimanja bit će uključeno približno 280 statista s dubrovačkoga područja i s poluotoka Pelješca, glumci Amar Bukvić, koji tumači ulogu uskoka Juriše Hajduka, Dušan Bućan u ulozi Josipa Rabatte i brojni drugi - najavila je HRT-ova producentica Marija Kosor.

Nakon Stona odlaze u Senj, na Grobnik te u Ribnik i Trakošćan, a ujedno će se snimati i u studiju Hrvatske radiotelevizije u Zagrebu u kojemu će se samo za potrebe serije izgraditi replika velike galije.

Ova serija iz zaborava izvlači zadivljujuću povijest Senja, a radnja prati zbivanja tijekom 16. i 17. stoljeća. Hrvatska radiotelevizija je za potrebe serije dala izraditi približno 600 kostima koji su unikatan ručni rad. Kostimografkinja Jasna Zvonković Ljevaković kaže da su se uskočki kostimi izradili prema zapisima do kojih se došlo te crtežima. U izradi je pomogao i Tomislav Aralica, kolekcionar i jedan od vodećih stručnjaka za hrvatsko povijesno oružje.

S obzirom na obujam produkcije lako je moguće da bi 'Doba uskoka' mogla po cijeni epizode nadmašiti 'Republiku' čije je snimanje HRT platio 14,7 milijuna kuna odnosno 2,44 milijuna po epizodi. Usporedbe radi, igrano-dokumentarna serija 'Hrvatski kraljevi', koja je veličinom i opsegom projekta usporediva sa serijom 'Republika', stajala je dva milijuna po epizodi, a cijela serija od sedam nastavaka stajala je 14,3 milijuna kuna.

 'Doba uskoka' gledatelji će moći pogledati krajem ove godine na HRT-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode