Show

Komentari 15

Dobili zlatni kipić pa nestali sa scene: Nisu više dobili ulogu...

Dobili zlatni kipić pa nestali sa scene: Nisu više dobili ulogu...

Dobitnici Oscara u svijetu filma nakon osvojenog zlatnog kipića imaju veliki uzlet u karijeri, međutim, za neke dobitak Oscara nije bio blagoslov. Tako nekima Oscar nije značio previše za njihovu karijeru

Najveće postignuće za bilo kojeg glumca u Hollywoodu je dobiti Oscara. Od tada pa do kraja života oslovljava ih se s 'dobitnik Oscara'. Međutim, prema pričama nekih koji su osvojili Oscara za svoje uloge, radi se više o prokletstvu nego o blagoslovu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Glumac Adrien Brody (46) dobio je Oscara za ulogu u filmu 'Pijanist' producenta Romana Polanskog (86) iz 2002. Glumio je Wladyslawa Szpilmana, židovskog pijanista koji je čudom preživio uništenje varšavskog geta u Drugom svjetskom ratu. Nakon Oscara pojavio se u još nekoliko filmova, ali nakon toga nije imao toliko zapažene uloge. Kritičari smatraju da nije 'tipičan ljepotan' pa zbog toga nije dobivao uloge, dok neki od njih pretpostavljaju kako producenti ne znaju dobro iskoristiti njegov glumački talent.

Glumica Mira Sorvino (52), koja je glumila Lindu u njegovu filmu 'Mighty Aphrodite' iz 1995. dobila je Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu, ali čini se da filmovi u kojima je glumila nakon toga nisu ostavili dojam na kritiku i publiku.

Unatoč tome što ima sve da postane glumačka diva, od talenta do izgleda, Mira Sorvino nestala je sa scene nakon nekoliko uloga koje nisu baš bile idealne. Nije problem u njezinoj glumi, već u filmovima kao takvima, jer nije dobila ni blizu pozornosti koliko je dobila s ulogom za koju je dobila Oscara.

Romantična komedija 'Moonstruck' iz 1987. u kojoj  glumi Lorettu Castorini, djevojku koja se zaljubljuje u brata muškarca za kojeg se treba udati, donijela je pjevačici Cher (73) Oscara za najbolju glumicu. Film je bio veliki hit i dokazao je kako talent koji ima Cher ne leži samo u glazbi, a u to se vrijeme činilo kako je pred njom čitava nova karijera. Međutim, svi filmovi koje je snimila nakon toga nisu ostavili nikakav trag na sceni. Pjevačica nikada nije rekla da više neće glumiti, ali nije se ni uopće izjašnjavala u vezi s tim.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

 

 

Najčitaniji članci