Obavijesti

Show

Komentari 5

Dobio je i predstavu: Djedica je oduševio malene Riječane

Dobio je i predstavu: Djedica je oduševio malene Riječane
5

Za dolazak Djeda Mraza u Rijeku zaslužna je Anđelina, koja mu je napisala pismo. Umjesto poklona poželjela da im djedica svojim dolaskom uljepša Božić

VIDEO

Čim je čula korake, Paula (3) Friš Vrelić istrgnula se ocu iz ruku i potrčala niz stepenice, u zagrljaj Djedu Mrazu.

- Djedice, došao si mi - uzbuđeno je govorila i mazila ga po bradi.

Djed Mraz ju je uzeo u naručje i tako su ušli u stan. Unutra su ga čekali Paulina starija sestra Anđelina (6), njezina prijateljica iz razreda Noel i najmlađa sestrica, šestomjesečna Ivona.

POGLEDAJTE VIDEO: Djed je dijelio darove i u Zagrebu

VIDEO

Za dolazak Djeda Mraza u Rijeku zaslužna je najstarija Anđelina , koja mu je napisala pismo. Djevojčica je umjesto poklona poželjela da im djedica svojim dolaskom uljepša Božić. Pisala je da njezini roditelji ne rade, ali za nju i sestru pod borom ipak uvijek bude čokolada. Dražen Turina Šajeta ( 43) pročitao je pismo i uskočio u kostim Djeda Mraza. Obradovao se ciki i veselju koje su ga dočekali u njihovom domu.

- Djede, dođi s nama papati, mama je svašta pripremila - zvala ga je Anđelina. Paula i Ivona smjestile su se u udobno djedovo krilo dok su Noel i Anđelina ispitivale djeda kako je znao put do njihove kuće.

- Živim u Finskoj ali znam i gdje je vaš vrtić, škola. Sve znam - odgovorio im je Djed Mraz.

Djevojčice su mu pjevale, recitirale, a i Šajeta je s njima zapjevao 'Pahuljice padajte' i 'Zvončiće'. Djevojčice je zanimalo i kako izgleda njegova kuća, tko brine o urednosti.

- Patuljci brišu prašinu i bacaju smeće. Baka Mraz potom posprema, ali mora paziti da patuljci ne budu doma dok usisava. Mali su i boje se tog zvuka. Pomažete li i vi mami kao patuljci Baki Mraz? - upitao ih je.

- Daaa! - uglas su povikale.

24sata

Djevojčice je zanimalo je li Djedu teško svijetom nositi vreće pune darova. On im se požalio da je jako star i često ga bole leđa.

- Sva sreća da ste na drugom katu pa se ne moram visoko penjati. Kad moram pješice do 27. kata, bude mi teško hodati - požalio im se.

Anđelinu je zanimalo tko u njegovoj kući kiti bor, kakve ima kuglice i slavi li i Djed Mraz Božić.

- Je li tih dana Baka Mraz sama, kad ti djeci nosiš darove? - upitala je znatiželjna djevojčica.

- Slavim Božić, naravno. Kod nas u Finskoj se vrijeme drugačije računa pa stignem raznijeti poklone i biti s Bakom Mraz. Patuljci svake godine rade nove kuglice i moj bor je uvijek drugačiji. Baka Mraz već sada peče kolače, a pomaže joj moj sob Rudolf. Zato on sada i nije s nama - odgovorio je Djedica.

Djevojčice su mu pričale s kojim se igračkama vole igrati. Anđelini je omiljena lutka Frozen, a Pauli ona Djeda Mraza. Sviđaju im se i plišani jastuci, koje im je Djed darivao. Unutra je i dekica, a pri izboru mu je, otkrio im je, pomogao trgovački lanac Pevec. Nije zaboravio ni veliku košaru s PIK-ovim delicijama iz koje je Paula odmah izvukla hrenovke.

Prije nego je djedica otišao iz njihova doma ponovno su zapjevali, a Djed Mraz pohvalio je njihovu učiteljicu iz glazbenog jer ih je naučila lijepe pjesme. Djevojčicama je bilo žao što djedica odlazi, željele su s njime provesti cijeli dan, no njega su čekale i druge obveze.

Na ulicama Rijeke čekaju me druga djeca, i njih moram darivati. Budite dobre pa ću doći opet - rekao im je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...