Obavijesti

Show

Komentari 4

Dobrodošla natrag, Bridget! Prisjetimo se najdražih scena...

Dobrodošla natrag, Bridget! Prisjetimo se najdražih scena...

'Dnevnik Bridget Jones' nas oduševljava već dvadeset godina. U svo to vrijeme, ostali smo bez daha od smijanja toliko puta, no ipak smo uspjeli suziti izbor na ove trenutke

VIDEO

U 'Dnevniku Bridget Jones' pratimo mladu (premda ona ne misli da je takva) Bridget Jones i njene pustolovine u svijetu zaljubljenih. Još od 1996. godine, kada je izašla prva knjiga Helen Fielding, je Bridget oduševljavala mnoge diljem svijeta, a jednom kada je po njenim avanturama snimljen i film, broj obožavatelja višestruko se povećao.

Renee Zellweger, koja je do tada imala nekoliko posve dobrih uloga (sjetimo se one u 'Jerry Maguire' ili 'Ja, ja i Irena'), ovom je ulogom pokazala da je sposobna i za kombinaciju takvih izvedbi. Uistinu je mogla do suza nasmijati publiku a bila je i sposobna bez problema odglumiti mlađahnu Engleskinju koja samo želi da ju netko voli.

Donosimo vam njenih sedam scena, koje su nas najviše nasmijale ili koje su nam jednostavno donijele suze na oči.

Promašaj na prijemu

Budimo iskreni, malo tko među nama može bez problema pretrpjeti sramotu poput ove. Pojaviti se na prijemu i krivo shvatiti da se pod oznakom ‘kostim’ mislilo na formalno odijelo, a ne na kostimiranu zabavu.

No naša Bridget je bez problema progutala knedlu u grlu i samo veselo nastavila pričati s okupljenima. Dobro, možda ne baš veselo, ali u svakom slučaju je nastavila pričati kao da se ništa nije dogodilo. Koliko god i mi željeli takvu hrabrosti i postojanost, ipak nismo sigurni da bismo uspjeli.

Markova iskrena ljubavna izjava

Ljubavne izjave u filmovima se načelno svode na ‘Volim te’ ili na neku sličnu rečenicu. Ništa više nije rečeno, pa se smatra da je to to, čuo se ‘volim te’ i ljubav je u zraku.

No u stvari ljubav nije samo ‘to je to’. Ljubav je prihvaćanje svega u drugoj osobi, i simpatičnog i nesimpatičnog. A najveća ljubav je kada prihvatite sve to i ne pokušavate to niti promijeniti jer onda pred vama više ne bi bila osoba koju volite, sa svim svojim nesavršenostima.

Stoga nam je uvijek drago pogledati ovu scenu, u kojoj se vidi prava ljubav i u kojoj ju netko izražava na takav način da jednostavno moramo stati i malo razmisliti.

Vidjeli smo komične tučnjave, ali ovo…

Premda postoji mnogo filmova koji imaju neku komičnu tučnjavu u sebi, ona u ‘Bridget Jones’ je ipak jedna od najboljih. Snimljena je tako da nam je od prvog udarca bilo jasno da su i Mark i Daniel toliko trapavi da slijedi prava katastrofa.
 

I uslijedila je. Kao dva školarca iz trećeg razreda osnovne škole, i jedan i drugi zaljubljenik u Bridget lamatali su rukama, pokušavajući nemušto udariti jedan drugog. Stolovi su se rušili, kante bacale, vitlalo se i rukama i nogama kroz zrak. Udarci su letjeli na sve strane, vrlo rijetko pogađajući ono ka čemu su bili usmjereni. A kad je stigao finalni udarac, nije bio spretno upućen, već je zamahnut u generalnom pravcu, pa ako pogodi…

Prava tučnjava za pravi smijeh.

Njena iskrenost je fascinantna

Prosječna osoba uglavnom govori istinu dok priča s drugom osobom. Tu i tamo pretjeramo, radi komičnog efekta, a neke stvari možda ne opišemo točno kako su se odvijale. Jer budimo iskreni, ponekad nam istina ne ide u korist, pa je ipak bolje reći...djelomičnu istinu. To je nešto što vjerojatno većina odraslih uglavnom shvaća, ali ne i naša Bridget.

Njena iskrenost, u trenucima kada se očekuje ipak jedna smirenost i možda malo manje odvezan jezik, ju je iz jedne loše situacije bez problema uvaljivala u drugu. No ipak joj, da ne bi ispalo da će joj laganje pomoći ili da bi joj iskrenost mogla prave probleme donijeti, napokon upravo ta iskrenost donijeti posao kakvog je trebala. A nama je donijela salve smijeha.

Još jedan prijem, još jedan promašaj

Već smo rekli da je Bridget majstorica za gutanje knedli u grlu te nastavak komuniciranja s okupljenima. A očigledno je i majstorica za propisno sramoćenje u javnosti. Da ne spominjemo kakva je stručnjakinja za ikoju vrstu tehnologije, pa makar i toliko jednostavnu poput običnog mikrofona.

No ipak, jedno je osramotiti se pred prijateljima i svojim roditeljima a posve je druga situacija osramotiti se pred suradnicima i uzvanicima na službenom prijemu. I ostati, barem donekle, mrtav hladan.

Ono kad je Hugh Grant...Hugh Grant

Mnogima, pa i nama, je Hugh Grant ostao u sjećanju po svojim prijašnjim ulogama, u filmovima ‘Četiri vjenčanja i sprovod’, ili ‘Notting Hill’, u kojima je glumio šarmantne i nespretne zanesenjake te romantike.

No uloga koja je nama ipak jače stala u sjećanju je njegova uloga u ‘Dnevniku Bridget Jones’, u kojoj glumi osobu koja je totalna suprotnost romanticima. Srećom, šarm, a i nespretnost su i dalje ostali. Ipak, bilo nam je drago kada ga je Bridget ostavila ‘bez pardona’.

Mark stvarno ima smisla za ljubavne izjave

Nismo li već rekli da Mark ima smisla za ljubavne izjave? Pa, taj engleski majstor šarma na kraju je filma još jednom pokazao da tiha voda brege dere i da je uistinu onaj pravi za gospođicu Jones.

Toliko jednostavnom izjavom, kakvu nismo očekivali od njega, pridobio je njenu pažnju i zasigurno osvojio ljubav. A nama je na oči donijeo suze, i prekrasno sjećanje na scenu romantičnog poljupca u snijegu. Bridget se tada zasigurno nije smrzavala jer grijala ju je prava ljubav.

Za one koji ne znaju, ako takvih uopće i ima, ljubavni problem najpoznatije single cure na svijetu, Bridget Jones, još jednom su sa nama. Gotovo smo zaboravili koliko nam je značilo njezino opsesivno mjerenje tjelesne težine i brojanje kalorija, cigareta i alkohola, strastveno analiziranje ljubavnih jada uz hrpetine priručnika za samopomoć.

Dobitnici nagrade Oscar Renée Zellweger i Colin Firth ponavljaju svoje uloge u novom poglavlju velikog svjetskog hita nastalog prema bestseleru Helen Fielding. U novom filmu se naša junakinja pronalazi u neočekivanom stanju.

Nakon prekida s Darcyjem, Bridgetin plan da budu 'sretni do kraja života' nije baš krenuo kako treba. Ponovo sama, u četrdesetima, odlučuje se fokusirati na svoj posao producentice lokalnih vijesti, okružena starim prijateljima. Konačno, Bridget misli da drži sve pod kontrolom. No drži li?

Redateljica Sharon Maguire nam još jednom, uz spisateljicu Helen Fielding, pokazuje što sve može krenuti naopako u životu Bridget Jones. A kako će se odviti događaji ovaj put i tko je otac Bridgetinog djeteta možete otkriti u 'Drugom stanju Bridget Jones', koje u sva bolja kina dolazi ovog četvrtka, 15. rujna, u distribuciji Blitz filma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode