Obavijesti

Show

Komentari 0

Dodijeljene Teatar.hr nagrade, najviše je slavila Senka Bulić

Dodijeljene Teatar.hr nagrade, najviše je slavila Senka Bulić
15

Više od 80.000 glasova odlučilo je o dobitnicima trećih Teatar.hr Nagrada publike u 10 kategorija, a laureati su nagrađeni na dodjeli u Tvornici kulture

VIDEO

Ovogodišnja, treća po redu dodjela Teatar.hr Nagrada publike, jedine regionalne nagrade za izvedbene umjetnosti o kojoj odlučuju isključivo gledatelji, zbila se u petak navečer u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Za laureate u deset kategorija i dva kruga glasanja pristigao je čak 80.761 glas, što je dvostruko više no u prošlogodišnjem izboru, a po prvi je put jedna od kategorija postala i regionalna.

Na dodjeli su i opet izvedeni samo za tu priliku uvježbani glazbeni brojevi, nastali u suradnji domaćih kazalištaraca i glazbenika s all stars bandom ponajvoljih domaćih instrumentalista.

Remi, solistica Elementala i Ante Perković izveli su samo za tu priliku napisan glazbeni broj, Ivana Sajko i AZOT interpretirali su tekst velikana Zvonimira Bajsića, a Anita Valo iz Meritas - Arsena Dedića u Ono sve što znaš o meni. Jedna od najvećih opernih zvijezda u usponu, Matija Meić pokazao je da podjednako suvremeno vlada i punkom i swingom i diskom, dok je Hana Hegedušić izazvala ovacije interpretacijom skladbe Nothing Comapress 2 U.

Dodjela je ujedno bila i proslava 15. rođendana najstarijeg domaćeg portala u kulturi, Teatra.hr, kojem su podršku kao prezenteri došla pružiti i imena poput Zorana Šprajca ili Zorana Kostića Caneta, frontmana sastava Partibrejkers i Škrtice, ali i mladih glumačkih zvijezda iz filmova o Koku, Nina Mileta i Filip Mayer.

Najboljom izvođačicom godine proglašena je prvakinja Baleta HNK u Zagrebu, Edina Pličanić, a izvođačem Gavellin – Ozren Grabarić. Nagradu za najbolji novi dramski tekst osvojile su Žene u crvenom, Davora Špišića, skandalom godine proglašeno je izdvajanje od tek 0.49% državnog proračuna za kulturu, a najprecijenjenijom produkcijom godine Aida, Splitskog ljeta.

U regionalnoj kategoriji, onoj za festival godine, slavio je BITEF što su prisutni popratili velikim aplauzom, dok je proglašenje Ane Karić osobom godine izazvalo – ovacije.

Najviše razloga za slavlje imaju, pak, Senka Bulić i njezini suradnici, jer je njihovo kazalište ‘Hotel Bulić’, proglašeno najboljim neovisnim teatrom, predstava Dream of life najboljom predstavom, a umalo je nagrađen i redatelj Ivica Buljan. Ipak, nagradu je s minimalnom prednošću osvojio Saša Božić.

Dodjelu su producirali Teatar.hr i agencija Fakat, a njezini partneri bili su Splitska banka, Ožujsko pivo i Tvornica kulture, ukojoj je slavlje dobitnika s publikom potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama