Obavijesti

Show

Komentari 6

Biografski film 'Blonde': Druga strana fatalne Marilyn Monroe s više suza i eksplicitnog seksa

Biografski film 'Blonde': Druga strana fatalne Marilyn Monroe s više suza i eksplicitnog seksa
5

Naizgled sretna i nasmijana, predmet žudnje mnogih muškaraca, novi film o legendarnoj glumici donosi pogled u njene najdublje emocionalne borbe koje su je na kraju i dovele do ovisnosti, ali i tužne smrti

VIDEO

Biografija o Marilyn Monroe s glumicom Anom de Armas u glavnoj ulozi u filmu 'Blonde' održava najteže traume koje su obilježile njen život. U filmu Marilyn (pravim imenom Norma Jean) proganja težak odnos s majkom iz djetinjstva te potreba za očevim prihvaćanjem koja ju dovodi u nemilost drugih muškaraca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kim stigla na Met Galu u kultnoj Marilynkinoj haljini: 'Smršavila sam 7 kila da bih stala u nju' 01:17

Majka ju je umalo utopila, a zatim je završila u sirotištu gdje joj je jedina utjeha bila plišana igračka tigra. Silovana je na prvoj audiciji, imala je nekoliko pobačaja, a muškarce u svom životu uvijek zove 'Tatice' ('Daddy'). Nikad nije upoznala svog oca zbog čega se trudi udovoljiti drugim muškarcima kako bi im se svidjela. Unatoč brojnim obožavateljima, Marilyn je usamljena, želi postati majka, ali zbog karijere odlučuje se na pobačaj što je kasnije dovodi do depresije i ovisnosti o tabletama. U filmu se izmjenjuju crno-bijele scene i scene u boji te se odražava mentalno stanje glumice tijekom njenog života.

Marilyn je ima samo jednu želju, a to je da postane glumica te smatra da će je tako njen otac napokon primijetiti i upoznati. Često se vraća svojim traumama, a upravo zbog toga rijetke su scene u kojima ne vidimo suze i tugu na njenom licu. Scena koja nas uvodi u njen seksualni život počinje s detaljnim pogledom na njene gole grudi nakon koje slijedi seks u troje s Eddyjem Robinsonom Jr. i Cassom Chaplinom. Marilyn saznaje da je trudna, ali unatoč želji da postane majka, odlazi na pobačaj, a nakon toga odjednom dobiva pismo u kojem se osoba predstavlja kao njen otac. 

storyeditor/2022-08-04/profimedia-0710461026.jpg

Od toga dana sve što čeka je susret sa svojim ocem koji joj tijekom vremena nastavlja slati pisma, ohrabruje ju, ali i kritizira zbog promiskuiteta te uvijek ima izliku zbog koje se još nisu upoznali. Marilyn je stalno sukobljena oko karijere i slave te želje da živi normalnim životom i bude majka. To stanje najbolje je prikazano u sceni kada je nakon premijere njenog filma dočeka gromoglasni pljesak publike, ali u njenim mislima ima samo na jedno pitanje: 'Za ovo si ubila svoje dijete?'. 

Pristala je na brak s Joeom DiMaggiom, ali su njemu smetali pogledi drugih muškaraca i to što je naglašavala svoj seksepil stoga ju je u nekoliko navrata pretukao, a brak je završio razvodom. Nakon njega je upoznala Arthura Millera, a njihov brak se na prvu činio idiličan sve do njenog spontanog pobačaja kada se spotaknula na pješčanoj plaži i pala na trbuh.

Nakon nesretnog događaja njeno mentalno zdravlje se pogoršalo te je pala u depresiju, a zbog brojnih emocionalnih ispada na sceni i karijera joj je počela propadati. I dalje dobiva očeva pisma, ali ovaj put s puno više kritika nego želje za upoznavanjem. Tu počinje njena ovisnost o tabletama, ali i afera s predsjednikom Johnom F. Kennedyjem. Marilyn je doslovno dovučena u sobu i prisiljena na oralni seks s predsjednikom koji je ni ne doživljava, a nakon toga je i siluje te ona pada u nesvijest. Nakon što je saznala da je trudna, tajna služba ju je izvukla iz njene kuće, napravila joj abortus i vratila kući, a ona je kasnije mislila da je to bio samo san.

Kim stigla na reviju u Milanu, ponovno kopira filmsku zvijezdu
Kim stigla na reviju u Milanu, ponovno kopira filmsku zvijezdu

Ostaje sama, a njena ovisnost o tabletama i usamljenost postaju svakodnevica. I dalje čeka susret sa svojim ocem i dobiva njegova pisma, a smrt njenog starog prijatelja Cassa Chaplina donosi preokret u radnji. Kao ostavštinu nakon Cassove smrti dobiva paket u kojem je zapakirana njena stara plišana igračka tigar, uz posebno pismo. Marilyn napokon saznaje da njen otac nikad nije slao pisma niti je znao da postoji već je to sve bila ideja njenih starih prijatelja koje je razočarala nakon što je pobacila njihovo dijete.

Ovaj rasplet događaja bio je posljednji udarac za već depresivnu Marilyn. Za njom su nekad žudjeli brojni muškarci dok su žene zavidjele joj na ljepoti i htjele biti na njenom mjestu. Odrekla se svega kako bi postala glumica, radila je sve kako bi ju njen otac primijetio, a na kraju je i on bio samo laž. Umrla je sama u svojoj kući od predoziranja tabletama za spavanje.

POGLEDAJTE VIDEO: TREĆA EPIZODA ‘TKO JE KRIV' S JURAJEM ŠEBALJEM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'
LASAGNA-MANIJA

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'

Društvene mreže 'eksplodirale' su kad je naš predstavnik izašao na pozornicu, većina korisnika hvali njegov nastup, njegovu energiju, kostim...
VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne

Naš Baby Lasagna izašao je na pozornicu i zapjevao 'Rim Tim Tagi Dim'. Trenutačno mu se predviđa najviše šanse za pobjedu, čak 37%! Od početka pjesme su svi iz publike pjevali uz njega